постояно свети габарит
-
- Автомобил:
- Двигател:
постояно свети габарит
здравеите като мн начинещ изкам да попитам някои дали може да ми каже защо постояно ми свети левия габарит,карам голф 3 93г.1.6.имам аларма която е вързана кам мигачите когато си отворя вратата и габарита огасва а при затворена врата свети слабо ама свети,това независимо дали колата е на контакт или не .по принцип имам зумер вързан на светлините тои свири и ако сам забравил някои от мигачите вкючен.това е което мога да дам като инфо.благодаря предварително
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: постояно свети габарит
Зумера за габарита ти ли си го слагал?Може през него да става утечка към габарита!Пробвай да го откачиш за проба(зумера).
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Нещо от алармата ще да е, тя е вързана към мигачите, а от своя страна при голфа като не си на контакт свети този габарит който мигач си оставил включен. А пък алармата взима сигнал от врата. Абе много сложно го написах, ама пробвай да изключиш алармата от буксата и. Ако спре габарита знаеж от къде да започнеш. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
мн благодаря и на двама ви забравил сам да одбележа че лоста за мигачите ми не се връща кокато подам ляв мигач,може и тва да има нещо общо.и ако някои знае сложно и скъпо ли е да се смени или поправи тая машинка ще сам мн благодарен да ми даде инфо.тези дни ще пробвам да направя това което ми казахте и ще пиша какво се е получело.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляй допълнителния зумер,съвсем на скоро на друг колега му светеха по същия начин(е,диоди бяха..)-това беше точната причина:зумер между габарит и бутон на врата
viewtopic.php?f=5&t=148550
viewtopic.php?f=5&t=148550
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Точно така а темата е Диоди Утечка!!!
Пробвай с търсачката...

Пробвай с търсачката...

-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз сам с диоди начи е от това благодаря мн
утре ще пиша какво е станало.
утре ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
махнах си зумера и всичко е ок.прочетох темата на колегата обаче не ми стана ясно как е сачетал двете работи и зумер да има и да няма отечка някои ако знае нещо по въпроса да казва . 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Зумера с колко проводника е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
с два е и предполаг е сързан кам габарита,не сам го съррзвал аз и не мога да кажа сас сигурност
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Niki_D написа:съчетаването се прави с диодна матрица от два диода

-
- Автомобил:
- Двигател:
ники може ли да си малко по подробен благорадя,ако имаш нещо като схемичка ще е мн добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При двупроводен зумер мисля че и "еднодиодна матрица" ще свърши работа.Плюс(габарит)-диод-Плюс(зумер)-Минус(зумер)-бутон врата.Ей тъй ще тече тока,на обратно диода не позволява(т.е.евентуален Плюс от бутона да се появи по обратен път към габарита).!Диода има посока+>-
Опааа..размислих(сънен съм още явно..)Да два диода трябват- заради функцията ляв/десен габарит чрез мигача!Жиците за габарити са 2 броя(мисля58L и 58R),та двата диода са свързани с Плюсовете към тях,след това Минусите им са в точка и към Плюса на зумера..по-натам е както описах горе.Нарочно пиша като за "неандерталци",за много от нас това е елементарно,но има хора дето са силни в други области
Опааа..размислих(сънен съм още явно..)Да два диода трябват- заради функцията ляв/десен габарит чрез мигача!Жиците за габарити са 2 броя(мисля58L и 58R),та двата диода са свързани с Плюсовете към тях,след това Минусите им са в точка и към Плюса на зумера..по-натам е както описах горе.Нарочно пиша като за "неандерталци",за много от нас това е елементарно,но има хора дето са силни в други области
-
- Автомобил:
- Двигател:
мн ти благодаря сега и аз се сетих че може да стане и така ама нали знаеш човек малко да има ама да му доиде на време .....когато имам време ще пробвамда обърна зумера и ще пиша какво е станало и да заключваме темата че стана изторическа.лек ден на всички.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”