Вибрации в обтегача на пистовият ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
единак
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибраци в обтегача на пистовият ремък

Мнениеот единак » Пон 29 юни 2009 21:41

Дали нещо не се бъркаме? Демпферната шайба представлява две концентрично разположени шайби, свързани помежду си с гума. За да превърти значи гумата я няма нацяло, а това за да стане трябва да ти падне ремъка, заедно с горната половина на шайбата.
Това, което колегата описва е проблем, който рано или късно идва при всички - тези шайби не са вечни, все пак. На една от предишните ми коли, Пежо 605, шайбата се държеше на магия - гумата беше разкъсана в по-голямата си част, а не се усещаше нищо по мотора. Едва, когато отидох за дозарядка на климатика момчето забеляза, че играе сериозно и от там в сервиза. Не се занимавайте, взимайте нови.

nightdriver
Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989

Мнениеот nightdriver » Вто 30 юни 2009 3:24

ок, купувам нова! мерси!

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 30 юни 2009 11:37

И колко струва тази инерционна ролка?

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Вто 30 юни 2009 11:46

break написа:И колко струва тази инерционна ролка?

За поло 1.9д АЕФ - 146лв, без труда.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Вто 30 юни 2009 13:01

За АФН, 50 и няколко паунда, ИНА,пише джърмани на нея.

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 30 юни 2009 15:19

Сега погледнах и се оказа че имам шайба-демек нямам инерциоона ролка.Нормално ли е алтернатора да загрява и то доста не може да се пипа с ръка

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 30 юни 2009 17:15

break написа:Сега погледнах и се оказа че имам шайба-демек нямам инерциоона ролка.Нормално ли е алтернатора да загрява и то доста не може да се пипа с ръка

не хич даже не е нормално смъкни ремъка и виж дали като завъртиш с ръка ротора се върти лесно не тряя да има никви шумове или трудно въртене.Ако не е там провери за изгорели диоди,късо съединение в статора или ако генератора е сменян дали отговаря по ампераж-каква е колата моя е 120А виж твоя колко е не тряя да е по малък от 90А.Имаш ли някви усилватели или по яка музика?

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Вто 30 юни 2009 18:38

колата е голф3 гти абф(клима)-пиша и тук в раздел дизел,защото другата ми тема никаква я няма.Свалях ремъка-върти се лесно и в двете посоки без някакви странни шумове освен тези които са си типични-лек шум от въртенето на оста(лагера),акумулатора е 75а,а доколкото видях на алтернатора пише 70А?Нямам силна музика и усилватели...
Да сега проверих и се оказва че алтернатора ми е BOSH 14V-70A,a акумулатора e 12V-75A-това дали е проблем?

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Вто 30 юни 2009 23:35

Чакай,чакай,не бързай... загрява си и то сериозно си загрява. Особено, когато е горещо. Тогава всичко метално под капака пари. Не се вкарвай в излишни филми, съдейки само по един симптом.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 01 юли 2009 3:57

John3V написа:
break написа:И колко струва тази инерционна ролка?

За поло 1.9д АЕФ - 146лв, без труда.

:shock
Моята я взех за 65 лева ( с отстъпка) , но беше някаква ... уж бразилска mhihi
Вече 1200 км и още работи :Mr Green Fun

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 01 юли 2009 7:38

Dobromirski написа:Моята я взех за 65 лева ( с отстъпка) , но беше някаква ... уж бразилска...

При цените, които плащам за труд на майстора, предпочитам да закупя оригинала (за който евентуално ще има и някаква гаранция), щото ролката 146, ама с труда (+смяна на антифриз+смяна на семеринг на избирача на скоростите) ми е 275лв суха пара и много мрънкане, че било трудно и недостъпно...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 03 юли 2009 11:33

Здравейте колеги,при мен се оказа че проблема е в масленото амортисьорче което стърчи над обтегача на пистовия ремък.Втулката където се захваща била разбита и от там идвали вибрациите,по-принцип може да се свали само амортесьорчето но го няма да се продава като отделна част :evil: Продава се в комплект с обтегача и всичко струва 177.00 лв. в Ауто + , марката е INA.Проблем ли е да се кара тъка колата или трябва да се сменя? И тази фирма INA читава ли е или е някой ментак??? До колкото съм чувал май не са лошо но все пак ....

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Съб 04 юли 2009 8:39

forski написа:Здравейте колеги,при мен се оказа че проблема е в масленото амортисьорче което стърчи над обтегача на пистовия ремък.Втулката където се захваща била разбита и от там идвали вибрациите,по-принцип може да се свали само амортесьорчето но го няма да се продава като отделна част :evil: Продава се в комплект с обтегача и всичко струва 177.00 лв. в Ауто + , марката е INA.Проблем ли е да се кара тъка колата или трябва да се сменя? И тази фирма INA читава ли е или е някой ментак??? До колкото съм чувал май не са лошо но все пак ....

Продават се като отделни части всяка една от тях, включително в ауто+ най скъпа е прожината 90+ левчета ако си сигурен че проблема ти е в втулките смени само тях,INA е много добра марка стига да е наистина INA.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 юли 2009 9:56

В Ауто+ в Габрово ми казаха че обтегача се продава комплект,не можело да си купиш отделен компонент от него.Било политика на VW за резервните части бла,бла,бла та другия месец ще го вземам целия,звънях и в Авточойс в Търново и там същата работа с тази разлика че там цената беше 260лв. а в Ауто+ е 170лв.( INA ).

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Съб 11 юли 2009 13:45

Колкото и да търсих не успях да намеря само онзи специален камък, а цели комплекти, така че се принудих да поръчам днес един. Въпросът ми е, може ли да се бръкне отпред без да се сваля динамото, някой правил ли го е? Така като гледам перката на вентилатора е доста близо и не знам дали ще стане, а не ми се занимава пак...

Върни се в “Дизелови агрегати”