Golf 3 GTI 2E 1994г.
Проблема започна, след като пръснах тройния маркуч свързващ- водна помпа, горна част на масления филтер и горе тройника.
От тогава започнах да губя по малко вода. В долните два края не съм сложил онези скоби за водните съединения, а са от металните скоби, които се стягат с отверка. От там не тече. поне няма видимо нищо. Днес преди да тръгна от работа водата ми беше на минимум, по едно време след 15-20мин шофиране, почна да мига лампата, слизам гледам в казанчето на дъното останало само вода. Никъде няма течове. След като разхлабих капачката на казанчето, започна да цъска и да се пълни с вода и си стигна пак до минимума. Прибрах се. Сега след като изтина двигателя видях, че водата пак е на дъното на казанчето. Долях до минимума пак.
Някой някакви идеи къде може да изчезва тази вода.
-няма видими течове, дори и сълзене, всичко е сухо.
-преди смяната на тройния маркуч, нямаше никакви ядове
-възможно ли е нещо да се е запушило, или да не се е обезвъздушила системата
Проблем с охладителната система на Golf 3
- S.Nikolaev
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с охладителната система на Golf 3
според мен ще е обезвъздушаване на системата..... надали ще е духнало гарнитурата, защото нито си я прегрявал нито нищо.... на моя голф за 2 дена 3 литра вода отиваха без теч без сълзене.... абе сухо от всякаде, смених гарнитурата и вече съм минал над 500км и не е мръднала дори и мм. 
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес при загряла на 90градуса като врътнах парното на позицията за стъклото - цялото се запоти, а като врътнах на духалките изкочи в първия момент пара - бяло направо
Има и един мирис все едно гладиш с парна ютия 
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
колега,само ти е спукано радиаторчето на парното щом ти се е запотило стъклото.....провери си и гарнитурата на главата,че ако ти "духа" компресия и много често пука радиатора на парното
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Zoran написа:... а като врътнах на духалките изкочи в първия момент пара - бяло направоИма и един мирис все едно гладиш с парна ютия
Зоране, сорри, брат!
Гарнитурка (надявам се), а от там- парно.
Пиша 'надявам се', щото алтернативата е глава/блок
Оправяй дорде е време, че иначе почва да дълбае и метала!
Личен опит...
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Zoran написа:... а като врътнах на духалките изкочи в първия момент пара - бяло направоИма и един мирис все едно гладиш с парна ютия
Зоране, сорри, брат!
Личен опит...
А ако е гарнитура, няма ли да има вода в маслото на двигателя?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Твърди ли са ти маркучите ? Защото и при мен се получава същото - от никъде няма течове а губи антифриз . Само че като загрее нормално маркучите са доста твърди . Все се каня да я сменя тая гарнитура , ама ме притеснява ако не е от нея проблема ... да си я свалям защото няма какво друго да правя , не е оферта 
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Zoran написа:radotom написа:Zoran написа:... а като врътнах на духалките изкочи в първия момент пара - бяло направоИма и един мирис все едно гладиш с парна ютия
Зоране, сорри, брат!
Личен опит...
А ако е гарнитура, няма ли да има вода в маслото на двигателя?
Не е задължително. Аз карах така една седмица и харчех литър антифриз на 100км. И се оказа гарнитура на главата, но маслото грам не се беше пресекло (можеби защото бях с чист антифриз
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маркучите са твърди като загрее.
Иначе отзад няма никакъв пушек.
Иначе отзад няма никакъв пушек.
А при загрял двигател (~90*), покачва ли ти се нивото на антифриза в казанчето?
- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
fury написа:А при загрял двигател (~90*), покачва ли ти се нивото на антифриза в казанчето?
ако отвъртя капачката се качва нагоре.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
При 90 със сигурност ще ти изфвърля антифриза като отвиеш капачката.Системата работи с около 1.5-2 атмосвери и е нормално като я оториш да избие.
Та колегата имаше предвид друго.Дали ти изхвърля антифриз при затворена капачка.
Ето вариянти за проверка които аз знам
-Отваряш капачката на казанчето и палиш на студен мотор (антифриза трябва да е на мах),ако започне почти веднага да дига нивото и да изхвърля антифриз със сигурност е гарнитура.
-Другият вариянт е да налееш едно шише с евтин автършейф в казанчето и да следиш дали като работи колата на аспуха мирише на автършейфът.
-Друг вариянт-отвиваш свещите и гледаш по тях дали има следи от антифриз.
-отиваш на "диагностика" на антифриза за пробив в гарнитурата.При "Дунев" срещу басейнът на ЦСКА я правят.Там слагат някъкви химикали,които се оцветяват при наличието на изгорели газове в антифриза.
Като цяло не е задължително да ти е заминала гарнитурата за да ти се скапе радиаторчето на парното
Та колегата имаше предвид друго.Дали ти изхвърля антифриз при затворена капачка.
Ето вариянти за проверка които аз знам
-Отваряш капачката на казанчето и палиш на студен мотор (антифриза трябва да е на мах),ако започне почти веднага да дига нивото и да изхвърля антифриз със сигурност е гарнитура.
-Другият вариянт е да налееш едно шише с евтин автършейф в казанчето и да следиш дали като работи колата на аспуха мирише на автършейфът.
-Друг вариянт-отвиваш свещите и гледаш по тях дали има следи от антифриз.
-отиваш на "диагностика" на антифриза за пробив в гарнитурата.При "Дунев" срещу басейнът на ЦСКА я правят.Там слагат някъкви химикали,които се оцветяват при наличието на изгорели газове в антифриза.
Като цяло не е задължително да ти е заминала гарнитурата за да ти се скапе радиаторчето на парното
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
А
За радиаторчето,което със сигурност е заминало,има следното временно решение.Така и така не ти трябва парно през лятото,та по-добре е да го изолираш.Хем няма да ти губи антифриз,хем няма да ти поти стъклата.
Откачаш двата маркуча към парното,които са в моторният отсег,и ги снаждаш с една тръбичка под ръка.Така ти върти антифриза без да минава през радиаторчето.
За радиаторчето,което със сигурност е заминало,има следното временно решение.Така и така не ти трябва парно през лятото,та по-добре е да го изолираш.Хем няма да ти губи антифриз,хем няма да ти поти стъклата.
Откачаш двата маркуча към парното,които са в моторният отсег,и ги снаждаш с една тръбичка под ръка.Така ти върти антифриза без да минава през радиаторчето.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
радиатор4ето е 25лв с отстъпката за смяната му малко 6те те боли главата ако го сменя6 сам 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”