Отново се връщам на тази тема. Какви могат да бъдат причините за занасяне на задницата?
Минал съм реглаж на предницата, амортисьорите и тампоните са наред.
Това, което се сещам е, че задните му гуми са старички и че голфи е винаги ненатоварен и няма кой да тежи отзад. Много моля ако някой се сеща за някаква друга причина за това поднасяне при по-остър завой, нека да сподели.

Голф 3 с нестабилна задница? Амортесиори? Резулати от тест.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
според мен nikolajivanov е прав
при мен стария голф имаше същия проблем и се оправи със смяна на задния мост с нови тампони. ако е прав моста смени тампоните нищо че изглеждат че са здрави.
Осите на задните колела ако са криви пак така се държи
nikolajivanov написа:При мен задницата просто"танцуваше", особенно когато минавах през грапав асвалт или неравности по пътя. Обиколих доста сервизи и видимо всичко по колата беше наред. Смених задните тампони / всички майстори твърдяха че са здрави/ и колата се оправи.
при мен стария голф имаше същия проблем и се оправи със смяна на задния мост с нови тампони. ако е прав моста смени тампоните нищо че изглеждат че са здрави.
Осите на задните колела ако са криви пак така се държи
Последна промяна от gyb на Вто 12 май 2009 15:57, променено общо 1 път.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Голф 3 с нестабилна задница? Амортесиори? Резулати от тест.
Лагерите колега как са макар да не ми се вярва да е от тях ,провери си луфта ако е много голям ги обери малко,и една проверка за нещо разхлабено по задния мост мисля,че няма да е излишна.За мен лично проблеми си остава в амортисьорите щом всичко друго е здраво.Първо бих сменил тях не са много скъпи и смяната не е кой знай колко сложна.Това е лично мнение
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
За тампоните на задния мост могат да проверят най лесно на легналите полицаи (на качване и на слизане чука) а след като се слезе в канала и се разклати моста се вижда скъсаното п тампоните.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
lyubobg написа:като чета темата и това което ми хрумва е hard hardware problem
Ако мога така да се изразя.
Някой развит болт примерно - я на задния мост който държи мост за купето, я гайките на лагерите, я на шенкелите ....![]()
Вдигни задните колела 1 по 1 и прегледай
1. Развит болт - добре, възможно е;
2. Гайките на лагерите - малко зор да се развият сами, защото са осигурени /от шплент/;
3. Моля, обясни само къде на Голфа се намират "шенкелите"??????

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам дали за моя проблем коментирате, но както вече казах луфтът в лагерите е колкото трябва, проверявахме го. На задня лява беше повече и се наложи да натягаме малко. Колата след реглажа не носи на никъде, върви си идеално направо. Реално чувството при завой е една голяма несигурност, че задницата тръгва при много по-ниска от нормалното скорост. Направо ме е страх да вляза мааалко по-бързо в завоя, за да не изляза с вратите напред. Все едно задните ми гуми са намазани с масло или карам на песакливо място.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, забелязах нов проблем със задницата. Доста ми е трудно да обясня какво точно се случва, но ще опитам. При влизане в ляв завой с нормална скорост всичко изглежда добре, но ако дръпнеш по-рязко волана наляво, задницата все едно се усуква. Образно казано все едно задният мост е придържан от ластик и при по-голямо натоварване се измества. След въпросния тест на амортисьорите уж всичко е добре. Колата е гледана на канал, но видимо няма проблеми. Преди година ми бяха ударили отзад, но пораженията бяха само по бронята и лека вдлъбнатина в багажника. Възможно ли е това занасяне да се получава от разбити тампони? Реално като минавам през дупките доста тропа и дрънка, но се чува приглушено, но не е както повечето казват при разбити тампони - метал в метал. Възможно ли е от удара да се е изкривило нещо отзад, което не се забелязва на канала? Правен е и реглаж на предницата, всичко стана идеално, но проблемът с тоза пусто замятане си остана. Някакви идеи?

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампоните на моста са проблема според мен.Скоро и аз ги смених.Не е задължително да чука на желязо...това е крайната фаза.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяй тампоните на задния мост,за толкова години са умрели отдавна.Скоро смених на пасата,е.. все едно е друга кола.Моите проблеми бяха същите.Нямаше чукане нямаше пукане просто с годините са се скапали.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”