! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот pesho_sl » Вто 23 юни 2009 9:34

Е няма такъв ... Вчера - във Варна, точно на РД-то ми, един "шеФ" с джип Pajero, ми охлузи калника. Леко обяснение как стана: Карам си аз в средна лента за направо и гледам един "шофьор" кара много близо до вратата ми - шофьорската. Погледнах ги и двамата вътре и те ме погледнаха, но никаква реакция от тяхна страна. И както си карам аз направо - :drive - тоя с джипа реши да мине отгоре ми и ми охлузи предния калнк - тоя от към шофьорската врата! Аууу направо побеснях - същия калник бе ударен преди 3 години, понеже в София друг "шофьор" реши да мине отгоре ми с джипа си, и съответно сменен с друг, който излезе по хубав от стария - няма грам ръжда! Натиснах клаксона продължително, понеже "шофьора" не искаше дори и да спре! Слиза той на следващото кръстовище - гледам го новоизлюпен водач заедно с баща си. Идва баща му и с цялата си наглост започва да ме убеждава, че аз не съм карал в правиланата лента. Е направо ми кипна и започнах да ги редя! А синчето - "шофьорчето" - мълчи и думичка не обелва! Видях, че удрасканото не е сериозно и им казах да се махат, че не ми се занимава с глупости!
П.П. Просто искаха да си изкажа мъката и възмущението!

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 23 юни 2009 18:27

Днес една мома точно на светофара на пощата в Пловдив в посока от тунела към ПУ-то.Тая незнайна госпожица спря на въпросния светофар (да подчертая, че секцията на светофара е валидна единствено за тия, които правят ляв завой) , ама така спря със спирачки до доло,тоя пред мен спира и той инцидентно и аз в последния момент виждам кво се случва.Едвам се шмугнах между този пред мен и един бакшиш отляво...После до ПУ-то съм и надувал клаксона на тая МИС.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 24 юни 2009 23:36

А тия с джиповете са станали много много нагли. На мене един така ми събра вратата зимата. На лед и силен снеговалеж ми влезе в завоя със засилка и спирачки при разминаването... Искаше да влезе с джипа на моята седалка. :screwy И докато се сети да ги пусне ми замина вратата. :x А един приятел прави челни катастрофи, правейки обратен завой в спрели отсреща коли. Пазете се. :Mr Green Fun
Внимавайте и за ниско прелитащи румънско-цигански коли ала "якио селски тунинг господаро по пътищата рииш ли", направени като тия от NFS и управлявани от безмозъчни, безскруполни малоумници, комплексирани на тема Голф чичовци. Един така ме гонеше с някакво "тунинговано" турбо митсубиши и докато детето му си вееше главата през прозореца от кеф, че изпреварват Голф 2, щеше да се нацели в камоин с прицеп челно и да помеле цялата наша колона от 4-5 коли и 2-3 отсреща. :banghead: :screwy
Чудя се как им дават книжки на тия хора?! :uuoooh: :gruebel
Имам чувството, че всеки втори на пътя вече е пълен идиот с книжка от плод-зеленчука! :roll:

Bling
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bling » Съб 27 юни 2009 18:36

Охх хораа аз колко нерви събрах като се прибирах от Варна днес :( Ще ви се оплача и аз :oops: Значи карам си аз с около 60-70 по завоите от Варна към Несебър (покрай морето дето минава Бяла-Обзор...) излизам от един ляв завой и пред мен един ****** с BMW решил че кара самолет и на доста кратка отечка изпреварва.При което аз натискам спирачката докрай (Голфа ми няма ABS,(комби) натоварен със стока от предните седалки до края, по наклон навсичкото отгоре) но нали излизам от завоя и тръгнах да се пързалям към мантинелата, пуснах спирачката изправих и пак я натиснах и така ЧЕТИРИ ПЪТИ.Сигурно имах спирачен пъто общо 30+ метра а онзи дори не се и извини :( След това точно след като излезнах от Бяла има един наклон.Карам си аз 90-100 и в насрещното едно малко тракторче и коли го изпреварват.Наближавам аз 3 коли тръгнаха да го изпреварват и аз пак спирачката докрай, точно в момента преди да спра напълно, се движех с около 20 и тъкмо реших да пусна спирачката и още един олигофрен реши че ще изпревари а аз бях на не повече от 3 метра от трактора.При което аз заковах на място а тракторчето излезна извън пътя.Честно ви казвам щях да обърна и да тръгна след тоя последния.Аз съм на 19 години а възрастни шофьори на 35-45 години карат по неразумно от мен.Карам си аз вече към Нова Загора и решавам да изпреваря пежо 305 май беше движещо се със 75-80. Изравнихме се и възрастен човек на над 45 год виждам как със злоба натиска педала за газта за да не мога да го изпреваря :( Друг случай връщам се от Хисаря и на ляв завой карах с около 80.Човек на около 50 години в СРЕДАТА НА ЗАВОЯ изпреварва.И естествено какво да направя спирачки и излезнах извън пътя...само левите ми гуми бяха на асфалта....ПЪЛНО Е СЪС СЯКАКВИ ТЪ**НАРИ.Извинявам се за дългото обяснение но ми тежеше :D :D И последно пазате се от рейсовете...настъпват ги като леки коли(не знам тия не осъзнават ли че карат хора...)

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 30 юни 2009 11:25

ах тази пача управляваша мерцедес glk 350 4-matic СА 8787..
изродката возеше и малко дете :shock
карам кола за 3 хиляди лева,служебната струва 6 000
очаквам още такива като нея

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Вто 30 юни 2009 21:44

Идиота на пътя снощи бях аз, т.е. бяхме ние, но за мене аз съм най-големият идиот, че се съгласих да участвам в нещо такова.
УНИКАЛНО чудо, поредица от за мене необясними случайности е, че някак си всичко се размина

Пиша го тва, щото се замислих, че когато колата се превърне в нещо друго освен средство за предвижване от точка А до точка Б, е се едно да намериш спринцовка отзад зад блока и да си я шибнеш в лявата вена. Дано и някой друг се замисли и се откаже още отсега death

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 01 юли 2009 9:01

Не се свени в идиотията си, а опиши по-подробно. mhihi

:041:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Сря 01 юли 2009 18:02

ми то предисторията е дълга, но в крайна сметка след бас действието се развива в студ град на острия завой на НСА зад Зимния дворец срещу Пиреус банк, в колата сме 5 момчета, скоростта е може би около 80-90км/ч, ние сме по Иван Странски.. колата излетя от пътя, минахме през оградата на НСА и се озовахме на 30тина метра навътре в една поляна.
Още не мога да повярвам обаче как всичко се размина с предна дясна джанта на сол, изкривен капак и ожулена предница. Излизаме от завоя на място, дето на тротоара има натрупано земя, даже то май продължава покрай оградата на НСА някакъв черен път. Оградата е от железни решетки, като долу има бетонен бордюр висок около половин метър. Едната гума се покачва по тая натрупана пръст, а другата уцелва някакъв камък, сложен до бетонната основа точно на половината й височина. Камък бате, един голям с формата на паве, стои в тревата до оградата на НСА! Така буквално прелитаме над бетонния бордюр и отнасяме отгоре железните решетки, като за една педя се разминаваме с ъгъла на оградата, щото тя от там почва. Още си спомням как сме във въздуха с железните решетки на капака и се приземяваме на неква поляна, като после се загледах, че по цялата дължина на оградата вътре има посадени дървета, само от там, дето ние минахме нямаше..
Не знам какво щеше да стане ако не бяхме минали над бетонния бордюр.. тва ми беше първото ПТП в живота и бях до шофьора и още дълго ще я помня тая гледка как летиш към оградата и прелиташ през решетките пфф

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 02 юли 2009 9:02

Това прозвуча като екшън сцена от някой американски филм :shock
Спокойно колега идиота е шофьора а не ти. Той трябва да се удържа да не се поддава на провакациите на спътниците си. На мен колко пъти са ми казвали айде бе какво го оставяш тоя кофтор да те изпревари караш кола 150 коня. И отговора винаги ми е бил кат не ти харесва как карам слизай и си вземи автобуса. Повярвай ми действа, единствно като возя пианици ми е малко по-трудно с убеждаването :lol:
И за да не съм ОФФ снощи един чичи с поло реши да направи обратен точно пред мен срещу пирогов и аз за малко да го пратя отсреща :Mr Green Fun За щастие спирачките на АБФ-а не ме предадоха въпреки мокрите павета :applause:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 02 юли 2009 10:55

точно като във филм, едно момче дето е било на другия тротоар после вика аз си помислих, че се снимат нещо каскади. Идиоти бяхме всичките в колата, може само да се говори за по-голям и най-голям идиот :)
а тва корейците ги признах за сила, след двата полета първо от бордюра на тротоара, а после и от оградата, само сменихме предните две гуми и я закарахме до застрахователите на собствен ход :screwy

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Чет 02 юли 2009 22:03

Колеги пиша по повод на това,че е много дискутирана ситуацията,в която този,който е пред вас и ви е ядосан бие яко спирачките.Значи колеги с gti-ките,не знам вас дали ви засичат и дали ви дават газ като изпреварвате,ама това tdi отзад честно мисля да го махам!Писна ми да се заяждат разни,които чули-недочули,че tdi върви и си мислят,че всички сме състезатели на пътя.Колко да ни вървят колите по 90-100-110 и тн. коне?!Минавам и към конкретен случай(един от многото)-пътувам по посока от Враца към Борован (по Оряховския път) и след с.Баница един пич с Вектра А кара бавно-от рода на 70-80км/ч и реших да го изпреваря.Щом му дадох мигач,започна едно връщане на скорости и една мръсна газ,накрая успях да го изпреваря при скорост вече 140-150км/ч и щом се прибрах скочих на спирачките,щото бях откачил вече.Идиота си намали скоростта и не се е закачал въобще повече.Явно в някои ситуации тази реакция върши работа.Знам,че поех риск,но нямах кръв от яд!Държа да подчертая,че карах по въпросната кола достатъчно време и тя поддържаше ниската скорост.Започнах си изпреварването съвсем спокойно,без да предизвикам по никакъв начин агресията на колегата.И това ми се случва не веднъж.Човека който караше Вектрата беше на възраст около 40 години.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 02 юли 2009 23:41

petyo_k написа:Колеги пиша по повод на това,че е много дискутирана ситуацията,в която този,който е пред вас и ви е ядосан бие яко спирачките.Значи колеги с gti-ките,не знам вас дали ви засичат и дали ви дават газ като изпреварвате,ама това tdi отзад честно мисля да го махам!Писна ми да се заяждат разни,които чули-недочули,че tdi върви и си мислят,че всички сме състезатели на пътя.Колко да ни вървят колите по 90-100-110 и тн. коне?!Минавам и към конкретен случай(един от многото)-пътувам по посока от Враца към Борован (по Оряховския път) и след с.Баница един пич с Вектра А кара бавно-от рода на 70-80км/ч и реших да го изпреваря.Щом му дадох мигач,започна едно връщане на скорости и една мръсна газ,накрая успях да го изпреваря при скорост вече 140-150км/ч и щом се прибрах скочих на спирачките,щото бях откачил вече.Идиота си намали скоростта и не се е закачал въобще повече.Явно в някои ситуации тази реакция върши работа.Знам,че поех риск,но нямах кръв от яд!Държа да подчертая,че карах по въпросната кола достатъчно време и тя поддържаше ниската скорост.Започнах си изпреварването съвсем спокойно,без да предизвикам по никакъв начин агресията на колегата.И това ми се случва не веднъж.Човека който караше Вектрата беше на възраст около 40 години.

Колега точно за такива типове винаги съм си мечтал да имам под капака едно VR6 или 200кончета, пък нека да връща предавки :|

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 03 юли 2009 0:39

petyo_k написа:Колеги пиша по повод на това,че е много дискутирана ситуацията,в която този,който е пред вас и ви е ядосан бие яко спирачките.Значи колеги с gti-ките,не знам вас дали ви засичат и дали ви дават газ като изпреварвате,ама това tdi отзад честно мисля да го махам!Писна ми да се заяждат разни,които чули-недочули,че tdi върви и си мислят,че всички сме състезатели на пътя.Колко да ни вървят колите по 90-100-110 и тн. коне?!Минавам и към конкретен случай(един от многото)-пътувам по посока от Враца към Борован (по Оряховския път) и след с.Баница един пич с Вектра А кара бавно-от рода на 70-80км/ч и реших да го изпреваря.Щом му дадох мигач,започна едно връщане на скорости и една мръсна газ,накрая успях да го изпреваря при скорост вече 140-150км/ч и щом се прибрах скочих на спирачките,щото бях откачил вече.Идиота си намали скоростта и не се е закачал въобще повече.Явно в някои ситуации тази реакция върши работа.Знам,че поех риск,но нямах кръв от яд!Държа да подчертая,че карах по въпросната кола достатъчно време и тя поддържаше ниската скорост.Започнах си изпреварването съвсем спокойно,без да предизвикам по никакъв начин агресията на колегата.И това ми се случва не веднъж.Човека който караше Вектрата беше на възраст около 40 години.

колега аз просто не се занимавам с такива които като са пред мен , могат да прочетат буквите на багажника ми... :012:

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Пет 03 юли 2009 12:08

doaiena написа:

Колега точно за такива типове винаги съм си мечтал да имам под капака едно VR6 или 200кончета, пък нека да връща предавки :|

Колега,колата ми е с чип и наистина има някакъв вървеж във нея,ама не е болид,а и щом успях да я изпреваря тая Вектра,значи vr6 е бил излишен.Случвало ми се е да ми се иска и на мен-не крия :) Аз говоря по принцип,че се заяждат като видят,че е тди Голфа,не точно за този случай.Някои си се заяждат щото е Голф.
И за да не превръщам темата в чат,ето още една случка-същия маршрут като преди,но беше отдавна,когато Голф 4 беше като Голф 5 сега.Един татко беше дал на детенцето си да му кара Голфа,а то не се виждаше от кормилото.Давам му 3-ти клас max!И тоя му "гушнал" седалката и го напътства.Значи такива изпреварвания правеше това дете,че бяхме изумени всички в нашата кола,как може да е такъв идиот баща му!Ние карахме със 100-тина км/ч,а то ни изпревари и продължи с изпреварванията (рисковите) докато не се скри от полезрението ни.Баща ми намали и всички бяхме в очакване да стане нещо лошо.Денят беше петък и малко или много трафика си беше як!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пон 06 юли 2009 16:19

Тия дни въртях София - Варна - Каварна - Варна - София, та се нагледах на глупости.

На отиване на Търговище - тръгвам от ОМВ-то на кръговото по пътя, пред мен на стотина метра циганин кара колело. И като наближих на 20-тина метра... оня реши да направи обратен завой :screwy :screwy
Ако го беше направил 5 секунди по-късно, щях да го размажа.

А на връщане - след Ябланица си карам кротко със 100-110 на магистралата, и чичка на годините на баща ми с пасат В2 ме изпреварва! (Аз съм с В3) Хубаво, викам си, браво на човека - колата му върви. След малко го настигам, без да ускорявам - и го задминавам. Оня го удари на чест - още 3 пъти ме изпреварва с яко ръчкане, през затворения прозорец на мойто пасатче чувах как му ръмжи двигателя :lol: :lol:
Накрая ми писна и спрях на ОМВ-то за почивка, оня отпраши към София.

А към морето пътувахме три коли. Третата - баба Вектра 90-та година, 1.6, 75 коня, караше я 20-годишно момче, на магистралата хвърчеше със 170-180 с 4 човека вътре... Никакво спазване на дистанция, рискови изпреварвания, постоянно скачане на спирачките за щяло и нещяло - аз бях зад него в конвоя, а не ми се занимаваше да го изпреварвам, че оня ме убеждаваше по едно време да си "играем на изпреварванка" за по-весело и да "ни се раздвижела кръвта" :screwy :screwy

Върни се в “Пътеводител”