имах проблеми с включването на 5-та предавка. Погледнах около скоростната и видях долното жило, което завършва с едно правоъгълно , като тампон, обиколен с метал. Металното (което е към жилото) беше извадено от тампона. Там има и едно като противотежест през което минава болта който държи жилото. Тази противотежест яко ходи насам натам. Зради което има изкривяване от което металната част се беше извадила от гумения тампон. Не можеше да издърпва достатъчно да включи 5-та и хъркахе.
Интересува ме колеги този болт (по-точно нещо като шпилка с гайка по средата) най-отдолу трябва ли да има нещо като гайка което да го стегне към 33 да не се криви насам натам.защото като го опипах отдолу ми се стори че няма нящо което да го стяга. А може би трябва.
Съжалявам ако не съм го обяснил добре, ама давам една схема. Интересува ме болта (шпилката) като мине през 33 има ли отдолу нещо което да я стяга. Това квадратното в ляво нещо като гайка ли е ? Този болт се криви в 33 като у тях си. Не трябва ли да не мърда.
Оф дано сте ме разбрали , нещо днес не съм в кондиция