Golf 2 GTD swap G60 и каквото излезе

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 GTD swap G60 и каквото излезе

Мнениеот produxan » Чет 02 юли 2009 19:15

Браво браво пич много радваш като се захванеш поне го правиш както трябва съдя това по МК1-то което е мега изрудско :twisted: . Успех ти пожелавам и някой пат ако мога да дойда на нациунална трябва да пием по 1 бира :beer

Потребителски аватар
pif
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pif » Чет 02 юли 2009 21:14

Евала колега като направиш двигателя и дано станат нештата с документите и я направиш ръждива ще стане уникална !! :да: А и предполагам че вече знаеш че не ти ли мине всяко едно болче през ръцете не е сладко докато караш и да кефиш :Mr Green Fun УСПЕХ!!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 02 юли 2009 21:48

[quote="leonardo_vd"][/quote]

Компресор трудно ще намериш, ако намериш читав, ще е на интересна цена, отвори мотора, защото съм почти сигурен, че вътре има изненада, буталата от Г60 на доста скъпи, та ако решиш да стегнеш мотора може да се окажеш само за него ~3000лв. назад.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 03 юли 2009 0:22

niikoo_1 написа:Компресор трудно ще намериш, ако намериш читав, ще е на интересна цена, отвори мотора, защото съм почти сигурен, че вътре има изненада, буталата от Г60 на доста скъпи, та ако решиш да стегнеш мотора може да се окажеш само за него ~3000лв. назад.

това за сигурната изненада как го реши?
читав компресор се продаде за 450лв просто никой не искаше да отиде да види, че е читав :)
Итъни има за по 600-700лв (от Англия) и тука в България даже мисля, че теао-то от БМВ форума имаше няколко компресора на под 700лв
стойката става за 10 минути и малко акъл
при Волен имаше доста на сносни цени цени
дори да не вземе компресора.. турбина слага за под 300лв и едни турбо чип ще се опитам да му уредя и всичко заспива
буталата на г60 са една идея по-скъпи от на АБФ .. бутала с ниска степен на сгъстяване и с този размер има бол ;) просто трябва да се замислиш от къде можеш да си ги вземеш ;) скоро даже получих едни такива като снимка в скайп с 8,5 степен на сгъстяване.. бяха 1:1 с моите на Г40-ската

всичко се прави! един приятел има шлайф сервиз и ми беше казал едно нещо "каквото сме правили... много хора го отписват"

успех Лео.. ако можем да помагаме remote свиркай знаеш че винаги съм се отзовавал

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пет 03 юли 2009 6:41

Мотора няма нужда да го отварям, защото съм сигурен че е работил добре и е ОК. Днес може би няма да се работи по колата, защото утре има любителско рали на пистата във Видин и днес ще е отворена за тренировки.
И както вървят нещата ще се дава много гас. :drive
Един приятел ще ми даде една турбинка от пежо 205 ТДИ и на първо време ще се кара с нея. Не мисля че при SWAP от компресор към турбо трябва да се сменя чипа ? Ама по-запознатите с Г60 да кажат.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 03 юли 2009 7:45

Идеята на този раздел беше съвсем друга ..... нов потребител като влезе във форума, посещава раздела и намира подредени теми с полезни коментари. Цялостни изградени проекти от-до дали силови ...дали оптични ...да са от-до ...а не сапунени сериали .... аз абсолютно нищо против Леонардо нямам ..... но мотор с принудително пълнене дето ще се кара на по високо налягане ...да не се ревизира .... и да му се набие турбо от 205ца дизел ..... това за мен не е тема за тук ..... лично мнение ....

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 03 юли 2009 8:30

Свалиш ли мотор според мен трябва да се ревизира за да не ти изиграе някой номер после.Вярно че на един 8 клапанов мотор обикновен даже пълната ревизия му е към 700 лв но после си сигурен в работата на Г60 е по скъпа заради това че е с принудитело пълнене. Отвори главата измери колянов вал виж цилиндрите в както състояние са шлайфиста да ги премери да не са станали на бъчви че тогава шлайф, други бутала и т.н. . Не е евтино но ако искаш сигурна кола според мен това е начина .

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пет 03 юли 2009 12:23

Tyan написа:Идеята на този раздел беше съвсем друга ..... нов потребител като влезе във форума, посещава раздела и намира подредени теми с полезни коментари. Цялостни изградени проекти от-до дали силови ...дали оптични ...да са от-до ...а не сапунени сериали .... аз абсолютно нищо против Леонардо нямам ..... но мотор с принудително пълнене дето ще се кара на по високо налягане ...да не се ревизира .... и да му се набие турбо от 205ца дизел ..... това за мен не е тема за тук ..... лично мнение ....

К'во да кажа.. :shock Местете я тая тема където искате, все ми е тая. Явно смисъл нема от сапунени сериали. А това дали ще си тевизирам мотора си е мой проблем, сметнал съм че е ОК и това е. Ако ще я местите местете я, но аз в този форум знам 3-4 проекта от-до и те не са тук. Така че първо си оправете политиката и после отваряйте раздели. Да продължавам ли темата или да и биете катанеца и да са на почит само клубни проекти.
2-те теми в този раздел са почти на една тематика и долу горе на едно ниво, така че не виждам кое ги спъва да са в този раздел, а ако още някой го е яд за темата с 1-ката това е друга бира, въпреки че беше цялостен проект и единствен по рода си в БГ, ама пак си беше в Силов Тунинг. Явно сте ме нарочили и Ви преча, ако е така кажете поне да не си хабя времето.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 03 юли 2009 12:48

направи нова тема за единицата със снимки и хубави обяснения, подредена добре хронологически и няма никакъв проблем да е тук ...... или като свършиш или поне минеш "средата" на този проект ...тогава... ако нямаш желание понеже си "нарочен" ..здраве да е....

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 05 юли 2009 12:09

Kолата няма документи и затова се почва яко олекотяване и подготовка само за писта. Мисля вариант да махна Г60-то и да сложа атмосферен мотор. Ако някой има ВР6 и иска бартер за Г60-то може да пише. Имам цял мотор с всичко без компресора.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 05 юли 2009 12:49

Г60 без комресора за нищо не става (комресор се намира трудно и почти винаги е скъп и се чупи лесно, ако не се полагат нужните грижи), ако ше го караш на писта ВР отпред ще тежи доста така, че помисли хубава какво искаш точно да стане.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 05 юли 2009 14:16

leonardo_vd написа: Ако някой има ВР6 и иска бартер за Г60-то може да пише. Имам цял мотор с всичко без компресора.

една идея viewtopic.php?f=45&t=151704

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Сря 08 юли 2009 6:32

Koлата вече е без седалки и всякакви мокети и пластмаски. Цялата инсталация от Г60-то е преместена сега остава само резервоара и палиме. След като веднж запали ще се работи по другите неща. Има много работа, а време все не остава.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 09 юли 2009 21:05

Изображение
Изображение
Изображение
малко снимки от вчера mhihi

shopaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shopaza » Пет 10 юли 2009 9:30

А защо не му боднете една турбинка на тоя мотор и с лек планински полъх да го карате.Гледам че имате мерак да го правите за писта та мисля че ще издържи доста на малък надув.Гледам също така че ги правят със стандартната електроника просто с чип.Колекторите от ТДИ мисля че ги взимаха и искаха леко преправяне по спомен и турбина по избор вече каквато е добра за тоя мотор :D

П.С някаде ако съм збъркал нещо нека някой ме поправи просто неможах да намеря проекта да постна линк.

Върни се в “Силов тунинг”