Проблеми със спирачни апарати и лагери

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Проблеми със спирачни апарати и лагери

Мнениеот ibm » Пет 03 юли 2009 19:39

проблема е следният-на пасата преди 2 месеца му смених накладки -онзи ден забелязах грес по предната джанта -изтече от лагера -колелото играеше-ясно е-лагера е заминал--обаче като пипнах джантата пареше жестоко----пипнах другата и тя пареше---отидох на сервиз---смениха ми лагера--и ми казаха че ми е заминал спирачният апарат(БЕез да са го отваряли --не им се занимаваше---
вапроса ми е-нали са два апарата -за лево и десно точило---как пък и двата ще се прецакат едновременно---казаха че са ми разширявали накладките да не жулат диска--обаче после свалих джантите и въртях и двата диска на ръка имаше триене и при двата---та възможно ли е да е от накладките----
карам 3-4 км и загряват и двете предни джанти чак тазовете парят

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: помагаите

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 юли 2009 20:10

Възможно е апаратите да се бахтишат, сигурно и двата, но може и проблем в спирачната помпа да има сигурно. Трябва се проверят водачите на тия апарати и буталцето за ръжда и скъсани маншончета. Как обаче са ти разширявали накладките за мен остава пълна загадка. Има два вида предни накладки за пасат и сигурно ще сбъркам размерите, но едните са с дебелина 10мм, другите 12 или 14мм незнам точно. Ако са сложени по дебелите накладки сигурно задържат постоянно.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Re: помагаите

Мнениеот ibm » Пет 03 юли 2009 20:29

незнам кво са разширили тоя от сервиза ми каза че е разширил нещо и ми говореше за накладки
-а някои знае ли кви пари са тия спирачни апарати---става вапрос за нов

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Re: Проблеми със спирачни апарати и лагери

Мнениеот bobcho » Пет 03 юли 2009 23:47

2 нови апарата сигурно прехвърлят 1000 лв.Потърси си втора употреба, намират се читави за по 20 кинта със супорта.
Провери първо водачите и буталцата както е написал колегата по-горе.Можа да се размине работата и по-лесно.

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Съб 04 юли 2009 10:17

Имах подобен случаи,но с предно дясно колело. Както си карах на едно кръстовище просто намалих и ми блокира колелото. Оказа се от цилиндъра на апарата.Свалих накладките изкарах цилиндъра колкото е възможно и със ситна шкурка и масалце свалих ръждата и сега нямам проблеми

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Съб 04 юли 2009 17:00

днес бях в друг сервиз---апаратите са здрави ---почистиха ги казаха че вътре е било клеясало всичко---дори ми пилиха накладките---изминах около 40 км ---пипнах джантите-непареха-бяха топли---нормално ли е---този от сервиза каза че като се самоиэпилат наклатките ше се оправи нямя да греят джантите---не му вярвам но както и да е ---проблема е такав че подкарах пасата 1-2км тест--пипнах диска и се изгорих---тоя каза че е нормално да ти загрявя диска--пак не му вервам
-нормално ли е за 2 км този диск да пари така -и за двата става на въпрос
- и дали е нормално също така след изминати 40 км да са топли джантите
понеже ми е писнало от маистори "автоинжинери" ЗА 3 ДЕНА дадох сумати пари по сервизи и никои неможа да ми одстрани проблема минах през 4-сервиза -плащам си -не питам колко струва тва и тва-обедих се че секви негодници отварят сервизи-и се правят на разбирачи и всичките такива обяснения ми правят за процеса на триене-чак ме учудиха какви познания по физика имат-съмият Аинщаин би им завидял-
апаратите със сигорност са здрави---според мен проблема е в накладките---

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Съб 04 юли 2009 17:29

ibm написа:днес бях в друг сервиз---апаратите са здрави ---почистиха ги казаха че вътре е било клеясало всичко---дори ми пилиха накладките---изминах около 40 км ---пипнах джантите-непареха-бяха топли---нормално ли е---този от сервиза каза че като се самоиэпилат наклатките ше се оправи нямя да греят джантите---не му вярвам но както и да е ---проблема е такав че подкарах пасата 1-2км тест--пипнах диска и се изгорих---тоя каза че е нормално да ти загрявя диска--пак не му вервам
понеже ми е писнало от маистори "автоинжинери" ЗА 3 ДЕНА дадох сумати пари по сервизи и никои неможа да ми одстрани проблема минах през 4-сервиза -плащам си -не питам колко струва тва и тва-обедих се че секви негодници отварят сервизи-и се правят на разбирачи и всичките такива обяснения ми правят за процеса на триене-чак ме учудиха какви познания по физика имат-съмият Аинщаин би им завидял-

колега нормално е да ти са топли джантите,все пак употребяваш спирачки.Но за паренето на диска щом са ти пилили накладките макар ,че не виждам смисъл ако са за тази кола се получава неравности по самите накладки и докато си паснат спрямо диска ще ти грее.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Съб 04 юли 2009 18:40

ibm написа:днес бях в друг сервиз---апаратите са здрави ---почистиха ги казаха че вътре е било клеясало всичко---дори ми пилиха накладките---изминах около 40 км ---пипнах джантите-непареха-бяха топли---нормално ли е---този от сервиза каза че като се самоиэпилат наклатките ше се оправи нямя да греят джантите---не му вярвам но както и да е ---проблема е такав че подкарах пасата 1-2км тест--пипнах диска и се изгорих---тоя каза че е нормално да ти загрявя диска--пак не му вервам

Колега за два километра колко често натискаш спирачки при често натискане е нормално диска да пари

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Съб 04 юли 2009 21:03

не сам ги броил -натискам ги колкото е необходимо---дакажем 10-на пъти незнам--минал съм 3 светофара знаеш как е някои те засече-и т н т --

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 04 юли 2009 22:42

Не, не е нормално така да загряват дисковете. Дори за 50 км... Освен, ако не спускаш голям баир на спирачка.
Не знам как са почистили апаратите момчетата, но явно още трябва! :(
Задържат ти.
Може и спирачните маркучи да са ти разложени отвътре заради стара течност. Тогава пак ще задържат апаратите, защото течноста не успява да се върне.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 05 юли 2009 7:29

При мен при употреба на спирачките се усеща топлина по джантата, но ако си мушна пръста да пипна диска се секунда пада кожата. В маркучите също може да е проблема, както и в това че спирачната течност е стара примерно.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пет 10 юли 2009 23:32

проблема е решен--вече не загрява ---накладките триеха яко в диска :beer :beer :beer :banghead: :banghead: :banghead: :beat_butt2 :beat_butt2

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 11 юли 2009 19:53

Какви ти бяха накладките, колега.
Смени ли ги или какво? Дефектнили? По дебели?

Потребителски аватар
vladkant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladkant » Нед 12 юли 2009 11:28

Моят съвет е да свалиш гумата и да видиш дали имаш луфт на спирачните апарати-на ръка трябва да можеш да ги мърдаш ,ако не можеш пробвай да отхлабиш 2та водача ако тогава започнеш да ги мърдаш без проблем значи си за нови водачи-15лв. в Порше-България, ама не дават гаранция че са кой знае колко качествени ,апаратите са около 200лв 1бр. зависи къде го намериш, супортите със водачите в порше са 200лв. 1бр.-със гаранция за качество и произход. Можеш и да минеш само със почистване на водачите малко грес нови маншончета за около 15 лв. комплекта.....Това упражнение го правих миналата година а чак тази година ми откриха че са ми криви водачите....Почни от по евтиния вариант.Успех.
П.П.дебелината на накладките е различна -за вентилирани дискове са по тънки , за плътни дискове са по дебели -твойте дискове какви са ?

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 12 юли 2009 14:26

от цялата тема не разбрах за какъв пасат става въпрос.Но като чета си мисля ,че си купил неподходящите накладки за твоите спирачки.

Върни се в “Passat”