diavo написа:Колеги не се заблуждавайте. По симптомите които е описал колегата мисля че рнитурата на главата е за смяна, когато кара леко и духа помалко и водата си циркулира. А когато на магистралата я подкара със 120 започва да духа повече и прави въздушна възглавнига в охладителната система и не може да циркулира охл. течност и затова прегрява. Относно антифризите да има значение с какъв антифриз ще се кара колата но вида антифриз се определя в зависимост от какъв материал са изработени цилиндровия блок и главата. За самото охлаждане няма значение.
Сигурен съм ,че не е от гарнитурата.Изчел съм всички симптоми за гарнитурата (няма "твърди" маркучи,няма мехурчета и тем подобни ).А тогава се стигна до кипване на течноста , защото перката изобщо не включи , въпреки че датчика на радиатора е нов.(но веднага след промивката перката започна да си работи нормално)Когато дебита на радиатора е ограничен поради запушвания , тогава не може да се охлади .А относно парното ви казох , че единствените ми опасения са в самата помпа(пробвал съм да извадя маркуча за парното и там водата циркулира съвсем слабо..даже ми се струваше ,че не циркулира...
П.С. "radotom" я кажи какъв модел термостат да взема..имам на предвид надеждна марка .Иначе от документите за този ДВГ знам ,че трябва да отваря на 87*С..