Какъв антифриз за ABS ?!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Какъв антифриз за ABS ?!?

Мнениеот GTspecial » Съб 04 юли 2009 20:53

Проблема ми е доста от одавна.Още като я взех ми правеше проблеми със загряването.На Тракия с над 120км/ч започваше да вдига температура от порядъка на 100-110 на охл.течност.Сменях датчици на радиатора,правех прoмивки...и нищо.Продължава да има ръжда в системата! :banghead:
Та имам тънко въпросче ---> Възможно ли да е от антифриза ? :oops: (?четох нейде из форума,че обикновения антифриз е причинявал корозия на алуминиевите глави?)

И тъй като след седмица-две ще сменям водната помпа , термостата и куп други части по охладителната система...може ли някой да ме насочи какъв антифриз е най-добре да се сложи. :bowdown
Koлата е G3 ABS 1.8 90k.

П.С. Мерси предварително :kissy: !

Потребителски аватар
nikoan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв антифриз за ABS ?!?

Мнениеот nikoan » Съб 04 юли 2009 21:00

Колега от завода производител препоръчват да се сипва само червен антифриз аз съм със същия мотор и нямам никакви ядове с червения антифриз. Иначе е възможно да е антифриза но не съм сигурен дали е само това е проблема. Пробва ли да смениш датчика за температурата?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 04 юли 2009 21:08

nikoan написа:Колега от завода производител препоръчват да се сипва само червен антифриз...

Не е вярно.

На капачката до казанчето си пише G11 или G12.
Съответно си купуваш подходящия.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Съб 04 юли 2009 21:13

Датчика на радиатора го смених още първият път като загря.Също забравих да спомена ,че парно има колкото да не замръзнеш.Та затова съм се навил да сменям помпата и темостата.Имам и 2-3 водни съединения да сменям.
Та затова се чудя тъй като ще се дават пари, а не искам след 10-12 месеца пак да почват проблемите..дали да не сложа червен антифриз(G-12)

П.С.Не съм се сетил да проверя какво пише на капачката! :oops:

Потребителски аватар
nikoan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nikoan » Съб 04 юли 2009 21:17

Човече, тройката има убииствено парно а ти щом нямаш никакво нещата стават по-дебели. Пробва ли да налееш нещо за отпушване на охл. уредба?. Предварително предупреждавам че има вероятност да протече където най малко очакваш и желаеш!!!!

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Съб 04 юли 2009 21:33

:shock
andro_ написа:
nikoan написа:Колега от завода производител препоръчват да се сипва само червен антифриз...

Не е вярно.

На капачката до казанчето си пише G11 или G12.
Съответно си купуваш подходящия.

Мерси за отговорите,но току що идвам от пакинга и на капачката си пише G11 , aма е нямало кой да го види :oops:
Цялата система съм е промивал и излязоха доста боклуци(преди 2-3 месеца).След промивката и налях син антифриз на Приста. А относно парното се съмнявам в термостата и помпата , защото имам и Г3 АБД 1.4 и си има завидно парно!

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Съб 04 юли 2009 21:51

Мерси за отоворите!Темата за мен се изчерпа.
Ако някой от Модовете желае ----> :lock:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 04 юли 2009 22:16

Относното парното само да вметна:
Ако някога на голфа му е наливана добавка за спиране на течове,тя може да ти е позапушила малкия радиатор в купето и честито - няма парно.
Ако е от термостата зимата ще загрява много бавно,а на извънградско изобщо няма да вдигне стрелката до 90 гр.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Съб 04 юли 2009 22:32

andro_ написа:Относното парното само да вметна:
Ако някога на голфа му е наливана добавка за спиране на течове,тя може да ти е позапушила малкия радиатор в купето и честито - няма парно.
Ако е от термостата зимата ще загрява много бавно,а на извънградско изобщо няма да вдигне стрелката до 90 гр.

Промивъл съм с киселина и след това с маркуча наобратно и всичко е О.К.(няма запушено вече)Зимата в града изобщо НЕ загрява над 60(седи си още доло в чертичките).А извън градско(при 30-35 градуса околна температура) при 100-120 км/ч седи преди 70 градуса..(след промиването)..та затова тия дни ще пробвам със смяна на термостата.. death

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 05 юли 2009 10:48

карам същия голф и миналата есен сменях термостат и антифриз. сложих син и нямам никакви проблеми(за г3- син, са г4 -червен, така го дават).разглобявах табла, правих клапи, парно супер имам.
при скорост извънградско пада температурата, държи ми 70-80* :drive

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 05 юли 2009 11:02

zdravko555 написа:при скорост извънградско пада температурата, държи ми 70-80* :drive

Значи не си уцелил термостата! :(
И при мен така се получаваше...

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Нед 05 юли 2009 11:36

Колеги не се заблуждавайте. По симптомите които е описал колегата мисля че рнитурата на главата е за смяна, когато кара леко и духа помалко и водата си циркулира. А когато на магистралата я подкара със 120 започва да духа повече и прави въздушна възглавнига в охладителната система и не може да циркулира охл. течност и затова прегрява. Относно антифризите да има значение с какъв антифриз ще се кара колата но вида антифриз се определя в зависимост от какъв материал са изработени цилиндровия блок и главата. За самото охлаждане няма значение.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Нед 05 юли 2009 13:15

diavo написа:Колеги не се заблуждавайте. По симптомите които е описал колегата мисля че рнитурата на главата е за смяна, когато кара леко и духа помалко и водата си циркулира. А когато на магистралата я подкара със 120 започва да духа повече и прави въздушна възглавнига в охладителната система и не може да циркулира охл. течност и затова прегрява. Относно антифризите да има значение с какъв антифриз ще се кара колата но вида антифриз се определя в зависимост от какъв материал са изработени цилиндровия блок и главата. За самото охлаждане няма значение.

Сигурен съм ,че не е от гарнитурата.Изчел съм всички симптоми за гарнитурата (няма "твърди" маркучи,няма мехурчета и тем подобни ).А тогава се стигна до кипване на течноста , защото перката изобщо не включи , въпреки че датчика на радиатора е нов.(но веднага след промивката перката започна да си работи нормално)Когато дебита на радиатора е ограничен поради запушвания , тогава не може да се охлади .А относно парното ви казох , че единствените ми опасения са в самата помпа(пробвал съм да извадя маркуча за парното и там водата циркулира съвсем слабо..даже ми се струваше ,че не циркулира... :banghead:

П.С. "radotom" я кажи какъв модел термостат да взема..имам на предвид надеждна марка .Иначе от документите за този ДВГ знам ,че трябва да отваря на 87*С.. :(

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 05 юли 2009 14:54

zdravko555 написа:...сложих син и нямам никакви проблеми(за г3- син, са г4 -червен, така го дават)

Кой го дава така?
Защо аз карам Г3 с червен антифриз(G12)?
Айде проверявайте ги малко от малко нещата преди да пишете...
Не че ми пука.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 05 юли 2009 15:02

повярвай едва ли слагам каквото намеря :screwy
ащом го споделям не е с цел да набутам някого :screwy
Г12 не го ли дават за алуминиеви глави и голфове след '98 е това май от моя гледна точка влиза в графата на Г4 :deal .
на г3 и г12 червения да сложиш все тая обратното е за :beat_butt2
нищо не пречи разликата в цената кото купувах концентрата червения беше с 0,5лв по-скъп.
който му е притеснено и не иска рискува да сипва по-хубавото лошо няма :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”