Проблем с маслото Пасат B6

Техническа и сервизна информация за Passat
bobyjuvefan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с маслото Пасат B6

Мнениеот bobyjuvefan » Нед 05 юли 2009 21:31

Здравейте колеги. Днес след около 120км по магистралата при влизане във софия ми светна една орандава лампа(Прилича малко на вълшебната лампа на аладин :D ) и ми изписа да си проверя маслото. А смених маслото преди месец и половина. Може ли да е проблем от това че карах с около 150-160 и надут климатроник при жегата от 34 градуса. Какви са възможните стъпки, които трябва да направя от тук нататък. Супер скаран съм с устройството на автомобила :D

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с маслото Пасат B6

Мнениеот AmW » Пон 06 юли 2009 2:15

Като начало може да погледнеш из книжките на колата, там си пише всеки знак кво значи. rtfm
Ако не намериш отговор, или пък ако не знаеш как се отстранява я закарай в оторизиран сервиз на VW.
Такива коли не се поверяват в ръцете на квартални майстори, та били те и в по големи сервизи. И дума не може да става за ремонтиране пред блока... мина времето на москвичите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mospec » Пон 06 юли 2009 8:16

Провери си нивото на маслото на баща ми като му бяха сменявали маслото не бяха стегнали добре масления филтър и така изтече по пътя и светна може и маслото да е кофти редко някакво менте

Потребителски аватар
dimmit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimmit » Пон 06 юли 2009 8:23

кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обясниш :screwy май се състезавате кой повече мнения ще даде пишете каквото ви падне а дали е така даже и вие не знаете :screwy а за лампата трябва да отидеш на диагностика колата има система за ранно известяване на неизправност може да се окаже голям проблем успех :да:

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Пон 06 юли 2009 9:49

Нормално е, те си харчат по малко масло ако е 2.0 ТДИ. Писано е доста по този проблем. Ще долееш масло и ше се оправи, но все пак направи една консултация в сервиза.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот AmW » Пон 06 юли 2009 10:39

dimmit написа:кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обясниш :screwy май се състезавате кой повече мнения ще даде пишете каквото ви падне а дали е така даже и вие не знаете :screwy а за лампата трябва да отидеш на диагностика колата има система за ранно известяване на неизправност може да се окаже голям проблем успех :да:

Сложното му е, че повечето майстори са се учили на къде къде по стари коли, а това е сравнително нова и скъпа кола пълна с елетроника и нови и нови механизни.. абе като цяло нова генерация автомобил, различавайки се доста от пасат 3/4 или г2/г3. Аз не бих рискувал някой да се учи на колата ми. Много пъти са ми казвали "ОК няма проблеми, ще го оправим" с идеята да ми вземат парите, пък после ще му мислим как да го оправяме.Аз съм съжелявал, че съм се доверил да ми ремонтират колата(която е доста по стара и евтина от б6) на такива места, и за това съвевам и колега да не се доверява.

Задоволително ли беше обяснението ми ?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 06 юли 2009 12:35

На В5.5 като нивото падне под минимума ми се е случвало да ми светне жълта масльонка.Ако светне в червено направо спирай.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re:

Мнениеот radotom » Пон 06 юли 2009 13:29

dimmit написа:кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обясниш :screwy ...

dimmit, знаеш ли как се отваря (отпускат буталцата) на заден спирачен апарат на В6 за да смениш накладките?
Нещо, което на моя В3 правя за около 15 минути със свалянето на колелото и паленето на цигарата?
Хайде да видим някой знае ли :lol: :lol:
Това наистина е въпрос.
Аз лично научих случайно и са много малко нещата, които знам за този автомобил ;)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 06 юли 2009 14:23

Радо, сигурно с някакъв специален Ваг Туул се прави? :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 06 юли 2009 14:23

Предполагам е различно от на б5 и б5.5 ако пък не аз знам, ама го узнах при гадни обстоятелства (като вече бях разглобил всичко mhihi )

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 06 юли 2009 15:58

Е, май и с VAG-COM може да стане! :lol:
Електрически са. Необходимо е да се подаде команда, за да се приберат цилиндърчетата. (не, че аз просто не им подадох обратно напрежение, де! mhihi )
Та цялата история е, че май наистина за по-новите автомобили без специализирана диагностична апаратура трудно става номера :(
И аз бих посъветвал колегата да отиде при някой, който знае какво прави, за да се реши проблема с маслото.
Повечето във форума само ще гадаем... :(
Което не значи, че не може да действа и по стария, изпитан начин- просто да вдигне щеката и да провери нивото! :lol: (ако има такава)

bobyjuvefan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobyjuvefan » Пон 06 юли 2009 17:03

Проверих тази сутрин със щетката и се оказа, че май е на минимума. По странното е че тази лампичка, която светеше вчера, днес я няма. Колега с БМВ, каза че има подобен индикатор, който му се включва като сипва некачествена нафта. Аз вчера преди да тръгна заредих на ОМВ в пазарджик. По странно ми е къде е отишло маслото, за да бъде на минимум при положение, че го смених преди 2000км и месец и половина?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 06 юли 2009 18:04

или гори масло или не са наляли толква колкото трябва или маслото ти е не каквото трябва :( ,а относно как се сменят задните накладки ето за да стане по ясно :D http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3865092

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 06 юли 2009 19:28

Значи, налей масло и после ако пак ти светне, значи гори масло. Филма е че трябва да имаш винаги туба с масло да доливаш, щото по бензиностанциите не ги продават. Поздрави.

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Пон 06 юли 2009 21:46

Проблема с лампата на маслото може да е дефект в електрониката на автомобила :banghead: :banghead:
Имам Пасат Б3 на който от 3 години през лятото му свети лампата на маслото и достигнах до извода че таблото ме лъже
Но при твоята може да е по сериозно
:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :screwy :screwy

Върни се в “Passat”