Завърших си пътуването до София и обратно.Първо да Ви кажа че останах доста,доста очарован от разхода който ми даде и осъзнах че двигателя си гори определеното количество гориво,така или иначе.За това като ходя до язовира и ми гори 30,а по магистралата 5.Защото то горивото си гори така или иначе,но на 2ра минавам 50 метра а на 5та- 1 км.Та ето и снимки съм приложил за достоверност.
Сутринта тръгнах от Казанлък,тъй като пътят е в ремонт гр.Баня до Граф Игнатиев, се заобикаля през Хисаря -->

Чудесно време и гледка,а след като спрях на 20м от магистралата за да снимам показанието,имаше още по приятна гледка -->

За тези 96 км ми беше дал разход 4.1 със средна скорост 58 км/ч.Викам си ехеее, чудесно.
Качих се на Тракия,и си казах- Тихомирчо няма да се отпускаш по течението и да се дразниш когато някой те изпревари- точно 500 метра и ме изпревари един б5 комби и не се сдържах и от Пловдив до София макс за 5мин общо да съм бил в дясната лента,само в ляво.Естествено не съм карал с 240,но имаше и моменти със 160-170,но само на една колона от ТИР-ове.
Влизам в София,десен,на околовръстното,и снимам
-->

5.3 разход за 239 км, и средна 79 км/ч
Следва Студентски град,багаж,околовръстно,Борис,Лагера,багаж,Борис,околовръстно и пак Тракия.
И тъй-като бягах от ужасна градушка,си хванах по Тракия чак до Стара Загора.И от там към Казанлък.Трябва да Ви кажа,че някъде около Чирпан,спрях под един мост,защото такива кълбаци се бяха навъртяли че си казах аа не мене градушка няма да ме вали.Спрях си,и след 3 мин така заваля дъжд,ама със злоба валя.Докато бях спрял само аз,по едно време имаше поне 10 коли покрай мен.Вкл и жълт голф 3,който не видях дали е със стикери,но и номера му не запомних.Бяха наспрели хора в двете най-десни ленти.Просто движението беше невъзможно.Както и да е,продължих си напред.Забравих да спомена че занулих показанието на борда на шофьор 1,като за 2 остана сбора а за 1 дестинацията София-Ст.Загора-Казанлък
Стара загора-->Казанлък.Спирам
Изминати километри 531.4 км.И среден разход 5.0 -->

Средна скорост 86 км/ч (имам и малко градско,а и колата беше запалена в дъжда под моста)
-->

Цъкам показанието на шофьор 2 като сборувано от двете посоки и среден разход 5.2
-->

Изминато разстояние 531 км -->

Обща ср.скорост 76 км/ч-->

Колата,не е нищо претенциозно - Б5 комби 2000 година АВГ двигател (аналог на АФН) 110 коня,без чип,
4моушън И за 50 лева,ме отидох и се върнах,като на връщане бях с приятелката ми - 60 кг,и аз 100-160 кг, и около 40 кг багаж.Значи 200 кг полезен товар. И разход от приблизително 5 мисля че е повече от задоволителен. А колеги които казват 4 и нещо (2,3) без 4х4 съм склонен да им вярвам.
При мен имаше 2 фактора неизбежни влияещи на разхода-голям ми е номера на крака,и 4х4.
Дано да съм помогнал в решаването на някой спорове,доизясняването на догатки,и това че някои не вярват.За това снимах и в дясно изминатите км,да не каже някой че съм снимал различни дни.
Успех.