пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Разход на пасат 1.9 TDI-AFN ?????

Мнениеот feikot » Чет 02 юли 2009 11:27

Да разархивирам малко темата :).И мен взе да ме вълнува темата за разхода след като, точно 5.75 литра ми ги изгори за 28 км.5 човека,клима,средна скорост 20 км/ч.50/50 асфалт черен път.

Които са от Казанлък и региона-до язовира (голяма гюрля) и обратно.И като си направя 30 км с 6 литра= близо 20/100 разход. Е тва е си е разход.

Принципно градско (спуснато стъкла, мн рядко клима - над 30 градуса ) върти се около 7
Извънградско- за 300 км (Казанлък-Габрово-Търново-Хотница и обратно) 4.9.Което е повече от задоволително.И като казах на един познат със Сеат толедо,1.6-75 коня, взе да ми се смее че го лъжа,че неговия горял 10 газ.А купето му сигурно е 1300-1400 кг( той е 120) ми нормално да му гори толковал

А на мен също ми е нормален разхода-АФН комби 4 моушън
4х4 си качва кажи речи литър.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Чет 02 юли 2009 22:09

И моя е 4x4 и градско ми стига и до 7 в София иначе в Монтана до 6,а извън градско под 5 винаги..карам със 100-120 а по магистралата 140-150....през петрохан пак е около 5...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 03 юли 2009 8:16

А такъв преразход на какво може да се дължи ??

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 03 юли 2009 15:02

Този разход 5 на 100 по Петрохан ми звучи малко нереален.Моита кола е 130 кс и под 5.5 не мога да го сваля при положение че я карам много кротко по магистрали и не е 4по4.Може и аз нещо да не съм наясно ама този разход ми се вижда много малък.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Пет 03 юли 2009 19:15

KirilGeorgiev написа:Този разход 5 на 100 по Петрохан ми звучи малко нереален.Моита кола е 130 кс и под 5.5 не мога да го сваля при положение че я карам много кротко по магистрали и не е 4по4.Може и аз нещо да не съм наясно ама този разход ми се вижда много малък.

Твоят мотор е П.Д. и той по принцип гори малко в повече... Неговият мотор е AFN, това означава че е с роторна помпа и 110к.с., а това е най икономичният турбиниран двигател, при нормално каране, в цялата ВАГ група, и при направата на някой финни настройки, се докарва до доста дисък разход на гориво...

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 03 юли 2009 21:59

dani_94 написа: Неговият мотор е AFN, това означава че е с роторна помпа и 110к.с., а това е най икономичният турбиниран двигател, при нормално каране, в цялата ВАГ група, и при направата на някой финни настройки, се докарва до доста дисък разход на гориво...

Мисля че си в грешка.
От ВА групата при ТДИ мотирите най-икономичен си остава 13.
Може да се консултираш с колеги дето са имали 13 и после афн.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 юли 2009 22:01

Айде да не спорим за разход. Всичко е много относително. AHU не е ли икономичен, дори повече от 1Z?
Говорим за разход на AFN. При еднакво икономично каране - на най-висока предавка с ок. 90 км/ч., е много относително кой ще е по-икономичния двигател, особено при Пасат, чието купе е по-тежко.

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Съб 04 юли 2009 6:12

Andonov написа:Мисля че си в грешка.
От ВА групата при ТДИ мотирите най-икономичен си остава 13.
Може да се консултираш с колеги дето са имали 13 и после афн.

Както наза Добрин, не искам да споря за глупости, но виж и ти, а и разгледай книжките им и ще видиш че АФНа е по икономичен, а и е доказано с практиката...

90 коня - 5.3 литра смесен разход

110 коня - 5.1 литра смесен разход

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 04 юли 2009 6:42

След 30 мин тръгвам за София,и ще се върна довечера.Ще видя какъв разход ще имам.Вчера видях че за 700 км със средна скорост 28 км/ч разхода ми е 7.Но аз имам 60% градско и 40 % офф,което е нормално.

Потребителски аватар
D.Draganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D.Draganov » Съб 04 юли 2009 13:55

Разхода е напално нормален и нашия гори толкова:) Не може да се свали под 5 все пак искаш да варви колицата нали :)

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 04 юли 2009 19:12

тази тема май трябва да се преименува на " моят разход е най малък "

а по темата аз с 50 литра минах 800 км , 600 от които извънградско (300 със средна скорост около 140 , 300 с около 120) на климатик , другите градско.според мен автомобилите ни горят според "номера на обувката".мотора е atj

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Съб 04 юли 2009 22:32

Абе много странно и на мен ми се видя тая работа...току що се прибирам от София през петрохан и то с жена ми и маика и татко и бебето ми в столчето и напълних резервара в софия и сега го допълних в монтана и ми е изгорило 5.6 кат смятам, а бордовия компютър показва 3.8. :shock ....Дали не се е объркал след като сложих чипа че показва нереално .....Забравих да кажа че карах много леко ...Преди чипа си показваше нормално средния разход... това с VAG COM оправя ли се?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 05 юли 2009 17:01

Завърших си пътуването до София и обратно.Първо да Ви кажа че останах доста,доста очарован от разхода който ми даде и осъзнах че двигателя си гори определеното количество гориво,така или иначе.За това като ходя до язовира и ми гори 30,а по магистралата 5.Защото то горивото си гори така или иначе,но на 2ра минавам 50 метра а на 5та- 1 км.Та ето и снимки съм приложил за достоверност.

Сутринта тръгнах от Казанлък,тъй като пътят е в ремонт гр.Баня до Граф Игнатиев, се заобикаля през Хисаря -->Изображение

Чудесно време и гледка,а след като спрях на 20м от магистралата за да снимам показанието,имаше още по приятна гледка -->Изображение
За тези 96 км ми беше дал разход 4.1 със средна скорост 58 км/ч.Викам си ехеее, чудесно.
Качих се на Тракия,и си казах- Тихомирчо няма да се отпускаш по течението и да се дразниш когато някой те изпревари- точно 500 метра и ме изпревари един б5 комби и не се сдържах и от Пловдив до София макс за 5мин общо да съм бил в дясната лента,само в ляво.Естествено не съм карал с 240,но имаше и моменти със 160-170,но само на една колона от ТИР-ове.

Влизам в София,десен,на околовръстното,и снимам
-->Изображение

5.3 разход за 239 км, и средна 79 км/ч
Следва Студентски град,багаж,околовръстно,Борис,Лагера,багаж,Борис,околовръстно и пак Тракия.
И тъй-като бягах от ужасна градушка,си хванах по Тракия чак до Стара Загора.И от там към Казанлък.Трябва да Ви кажа,че някъде около Чирпан,спрях под един мост,защото такива кълбаци се бяха навъртяли че си казах аа не мене градушка няма да ме вали.Спрях си,и след 3 мин така заваля дъжд,ама със злоба валя.Докато бях спрял само аз,по едно време имаше поне 10 коли покрай мен.Вкл и жълт голф 3,който не видях дали е със стикери,но и номера му не запомних.Бяха наспрели хора в двете най-десни ленти.Просто движението беше невъзможно.Както и да е,продължих си напред.Забравих да спомена че занулих показанието на борда на шофьор 1,като за 2 остана сбора а за 1 дестинацията София-Ст.Загора-Казанлък

Стара загора-->Казанлък.Спирам

Изминати километри 531.4 км.И среден разход 5.0 -->Изображение

Средна скорост 86 км/ч (имам и малко градско,а и колата беше запалена в дъжда под моста)
-->Изображение

Цъкам показанието на шофьор 2 като сборувано от двете посоки и среден разход 5.2
-->Изображение

Изминато разстояние 531 км -->Изображение

Обща ср.скорост 76 км/ч-->Изображение

Колата,не е нищо претенциозно - Б5 комби 2000 година АВГ двигател (аналог на АФН) 110 коня,без чип,4моушън
И за 50 лева,ме отидох и се върнах,като на връщане бях с приятелката ми - 60 кг,и аз 100-160 кг, и около 40 кг багаж.Значи 200 кг полезен товар. И разход от приблизително 5 мисля че е повече от задоволителен. А колеги които казват 4 и нещо (2,3) без 4х4 съм склонен да им вярвам.

При мен имаше 2 фактора неизбежни влияещи на разхода-голям ми е номера на крака,и 4х4.
Дано да съм помогнал в решаването на някой спорове,доизясняването на догатки,и това че някои не вярват.За това снимах и в дясно изминатите км,да не каже някой че съм снимал различни дни.

Успех.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Нед 05 юли 2009 22:59

viktoris написа:Абе много странно и на мен ми се видя тая работа...току що се прибирам от София през петрохан и то с жена ми и маика и татко и бебето ми в столчето и напълних резервара в софия и сега го допълних в монтана и ми е изгорило 5.6 кат смятам, а бордовия компютър показва 3.8. :shock ....Дали не се е объркал след като сложих чипа че показва нереално .....Забравих да кажа че карах много леко ...Преди чипа си показваше нормално средния разход... това с VAG COM оправя ли се?

Брезел е написал в темата си че при чипчето борда почва да дава по- ниски стойности, освен ако не се бутне нещо по чипа.
По последният пост мога само да кажа, че АВГ без 4 мотион какъвто е моят и със разликата е 300-400мл. надолу.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 06 юли 2009 9:15

Vanich написа: По последният пост мога само да кажа, че АВГ без 4 мотион какъвто е моят и със разликата е 300-400мл. надолу.

Това ти казах,че вече мога да вярвам на тоя разход.

Върни се в “Дизелови агрегати”