Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL
Колеги търся всякаква информация като схеми или снимки как е вързан и с какъв цвят кабели е температурния датчик към инсталацията на колата!Пробелма ми е,че буксата ми е срязана и стърчат 3-4 кабела на единия сноб от инсталацията ,но не знам кой къде трябва да се върже,а ме е страх да експерементирам!Става дума за PL мотор който е с KE-JETRONIK датчика е кафяв и е отдясно на главата.По принцип на него е вързана и дузата за студен старт или така наречената "пета дюза" Мерси предварително! 

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL
didkoltd написа:Колеги търся всякаква информация като схеми или снимки как е вързан и с какъв цвят кабели е температурния датчик към инсталацията на колата!Пробелма ми е,че буксата ми е срязана и стърчат 3-4 кабела на единия сноб от инсталацията ,но не знам кой къде трябва да се върже,а ме е страх да експерементирам!Става дума за PL мотор който е с KE-JETRONIK датчика е кафяв и е отдясно на главата.По принцип на него е вързана и дузата за студен старт или така наречената "пета дюза" Мерси предварително!
Дай си VIN-a,кубатура и година на Л.С. е ще се разровя из ETKA-та...сигурно ще има схеми!..

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
По лесно според мен ще е да намериш някой колега/приятел с такъв двигател и да ти каже кой кабел на кое краче е или сам да видиш!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:По лесно според мен ще е да намериш някой колега/приятел с такъв двигател и да ти каже кой кабел на кое краче е или сам да видиш!
Да колега точно това имах в предвид от същия мотор някой да каже какви на цвят кабели са и къде отиват!Но за жалост тука около мен не познавам човек с такъв двигател ,а задължително трябва да е от ПЛ мотор другите имат разлика!
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Още търся инфо колеги ако може някой с ПЛ да погледне и да каже какви кабели излизат от температурния датчик ,с какви цветове са и колко ако може даже и снимка ще е чудесно ,мерси предварително ! 

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Кабела за температурата е винаги жълто-червен ,става дума за този който отива в таблото за уреда който показва t*,а датчика при КR/PL взима маса от самия цилиндров блок.
- PL 16v
- Автомобил:
- Двигател:
сега видях темата дано помогна веднага отидох и снимах
ти помогна много за ламбдата сега дано съм от полза

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="PL 16v"]сега видях темата дано помогна веднага отидох и снимах
Благодаря колега обаче от снимките не мога да видя хъбаво колко и какви на цвят са кабелите които излоизат от температурния датчик!Става дума за датчика който е точно под пластмасовтата черна тръба която излиза от главата,кафяв е на цвят и е малко по-голям от белия който стои малко по-напред.Моля погледни ги и ми ги напиши като бройка и цветове !Поздрави!

Благодаря колега обаче от снимките не мога да видя хъбаво колко и какви на цвят са кабелите които излоизат от температурния датчик!Става дума за датчика който е точно под пластмасовтата черна тръба която излиза от главата,кафяв е на цвят и е малко по-голям от белия който стои малко по-напред.Моля погледни ги и ми ги напиши като бройка и цветове !Поздрави!

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Така значи ситуацията е следната,всичко това го направих :
"Единия извод на стартовата дюза зелено-бял(минус) е свързан с единия извод на терморелето(директен кабел) Изображениеоттам другия извод на терморелето е свързан с клема 50(позиция 1 на схемата) на стартера ИзображениеДругия извод на стартовата дюза(черен кабел) е свързан с клема 15А на стартера(позиция 2 на схемата)
този кабел също е свързан с единия контакт на вакуумния превключвател над кутията на въздушния филтър при КR при PL го няма този превлючвател."
От поста по горе на същия този колега Ахим Лаурицен става ясно ,че кабела за температурата на таблото е жълт с червена ивица!Обаче при мен няма въобще такъв кабел по инсталацията,имам 4-ри срязани кабела ,но цветовете им са други ,а именно :
Два зелени и един син,както и един сив със синя ивица!Ето ги и нагледно:

Това пък е буксата на температурния датчик :

Вижда се ,че от буксата излиза още един зелен кабел с бяла ивица.
Та въпроса ми е какво още трябва да се направи за да започне да работи стрелката на температурата на таблото?И втория въпрос ми е за какво са тези 4-ри кабела който "стърчат"така противно от инсталацията?
"Единия извод на стартовата дюза зелено-бял(минус) е свързан с единия извод на терморелето(директен кабел) Изображениеоттам другия извод на терморелето е свързан с клема 50(позиция 1 на схемата) на стартера ИзображениеДругия извод на стартовата дюза(черен кабел) е свързан с клема 15А на стартера(позиция 2 на схемата)

От поста по горе на същия този колега Ахим Лаурицен става ясно ,че кабела за температурата на таблото е жълт с червена ивица!Обаче при мен няма въобще такъв кабел по инсталацията,имам 4-ри срязани кабела ,но цветовете им са други ,а именно :
Два зелени и един син,както и един сив със синя ивица!Ето ги и нагледно:

Това пък е буксата на температурния датчик :

Вижда се ,че от буксата излиза още един зелен кабел с бяла ивица.
Та въпроса ми е какво още трябва да се направи за да започне да работи стрелката на температурата на таблото?И втория въпрос ми е за какво са тези 4-ри кабела който "стърчат"така противно от инсталацията?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
наерих тук една схема
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Така след като видяха тази снимка с обяснение на всички датчици не ми е ясно за какво служи датчик номер 5,при мен представлява като датчик ,но не се включва кабел и има една черна пластмаска в средата с място за отвертка!?Кой е въобще датчика за температурата на таблото на схемата по-долу може ли някой да отговори!?

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Стана ми всичко ясно вече проблема идва от там ,че мотора е сменян бил е 8 винтилов мотор ,а е сложен 16 ,двата имат разлика със разположението на температурните датчици !На 8 винтиловите е отпред на тялото на масления филтър ,а на 16-те отстрани на главата.Сетих се днес ,че на Джетата ми беше там и се поразрових и намерих оставената букса от инсталацията на стария мотор само,че е с два кабела - жълт с червена ивица и някакъв кафяв ,дадох ги накъсо и стрелката веднага се качи!Мерси на колегите взели участие в разрешаването на проблема! 

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Жълтия с червено е за стрелката, кафевия е маса и няма да имаш нужда от него, понеже при 8 клапановия мотор датчика стои на пластмасова тръба, както датчик No 8 от снимката, която си показал и му е нужна и масата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”