Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL

Мнениеот didkoltd » Пет 10 юли 2009 23:24

Колеги търся всякаква информация като схеми или снимки как е вързан и с какъв цвят кабели е температурния датчик към инсталацията на колата!Пробелма ми е,че буксата ми е срязана и стърчат 3-4 кабела на единия сноб от инсталацията ,но не знам кой къде трябва да се върже,а ме е страх да експерементирам!Става дума за PL мотор който е с KE-JETRONIK датчика е кафяв и е отдясно на главата.По принцип на него е вързана и дузата за студен старт или така наречената "пета дюза" Мерси предварително! :wink:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся инфо за ел схема на темп.датчик на PL

Мнениеот GTspecial » Съб 11 юли 2009 0:28

didkoltd написа:Колеги търся всякаква информация като схеми или снимки как е вързан и с какъв цвят кабели е температурния датчик към инсталацията на колата!Пробелма ми е,че буксата ми е срязана и стърчат 3-4 кабела на единия сноб от инсталацията ,но не знам кой къде трябва да се върже,а ме е страх да експерементирам!Става дума за PL мотор който е с KE-JETRONIK датчика е кафяв и е отдясно на главата.По принцип на него е вързана и дузата за студен старт или така наречената "пета дюза" Мерси предварително! :wink:

Дай си VIN-a,кубатура и година на Л.С. е ще се разровя из ETKA-та...сигурно ще има схеми!.. :да:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 11 юли 2009 0:50

По лесно според мен ще е да намериш някой колега/приятел с такъв двигател и да ти каже кой кабел на кое краче е или сам да видиш!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 11 юли 2009 10:05

doaiena написа:По лесно според мен ще е да намериш някой колега/приятел с такъв двигател и да ти каже кой кабел на кое краче е или сам да видиш!

Да колега точно това имах в предвид от същия мотор някой да каже какви на цвят кабели са и къде отиват!Но за жалост тука около мен не познавам човек с такъв двигател ,а задължително трябва да е от ПЛ мотор другите имат разлика!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 16 юли 2009 18:35

Още търся инфо колеги ако може някой с ПЛ да погледне и да каже какви кабели излизат от температурния датчик ,с какви цветове са и колко ако може даже и снимка ще е чудесно ,мерси предварително ! :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 16 юли 2009 20:42

Кабела за температурата е винаги жълто-червен ,става дума за този който отива в таблото за уреда който показва t*,а датчика при КR/PL взима маса от самия цилиндров блок.

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Чет 16 юли 2009 20:55

сега видях темата дано помогна веднага отидох и снимах :Mr Green Fun
ти помогна много за ламбдата сега дано съм от полза
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 16 юли 2009 23:48

[quote="PL 16v"]сега видях темата дано помогна веднага отидох и снимах :Mr Green Fun
ти помогна много за ламбдата сега дано съм от полза

Благодаря колега обаче от снимките не мога да видя хъбаво колко и какви на цвят са кабелите които излоизат от температурния датчик!Става дума за датчика който е точно под пластмасовтата черна тръба която излиза от главата,кафяв е на цвят и е малко по-голям от белия който стои малко по-напред.Моля погледни ги и ми ги напиши като бройка и цветове !Поздрави! :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 19 юли 2009 13:02

Така значи ситуацията е следната,всичко това го направих :
"Единия извод на стартовата дюза зелено-бял(минус) е свързан с единия извод на терморелето(директен кабел) Изображениеоттам другия извод на терморелето е свързан с клема 50(позиция 1 на схемата) на стартера ИзображениеДругия извод на стартовата дюза(черен кабел) е свързан с клема 15А на стартера(позиция 2 на схемата) :wink: този кабел също е свързан с единия контакт на вакуумния превключвател над кутията на въздушния филтър при КR при PL го няма този превлючвател."

От поста по горе на същия този колега Ахим Лаурицен става ясно ,че кабела за температурата на таблото е жълт с червена ивица!Обаче при мен няма въобще такъв кабел по инсталацията,имам 4-ри срязани кабела ,но цветовете им са други ,а именно :
Два зелени и един син,както и един сив със синя ивица!Ето ги и нагледно:
Изображение

Това пък е буксата на температурния датчик :
Изображение
Вижда се ,че от буксата излиза още един зелен кабел с бяла ивица.
Та въпроса ми е какво още трябва да се направи за да започне да работи стрелката на температурата на таблото?И втория въпрос ми е за какво са тези 4-ри кабела който "стърчат"така противно от инсталацията?

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Нед 19 юли 2009 13:35

наерих тук една схема
Прикачени файлове
DSC00831.JPG

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 19 юли 2009 16:04

Така след като видяха тази снимка с обяснение на всички датчици не ми е ясно за какво служи датчик номер 5,при мен представлява като датчик ,но не се включва кабел и има една черна пластмаска в средата с място за отвертка!?Кой е въобще датчика за температурата на таблото на схемата по-долу може ли някой да отговори!?
Изображение

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 19 юли 2009 21:00

5 ти показва tна таблото (dash board|

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Нед 19 юли 2009 22:58

Стана ми всичко ясно вече проблема идва от там ,че мотора е сменян бил е 8 винтилов мотор ,а е сложен 16 ,двата имат разлика със разположението на температурните датчици !На 8 винтиловите е отпред на тялото на масления филтър ,а на 16-те отстрани на главата.Сетих се днес ,че на Джетата ми беше там и се поразрових и намерих оставената букса от инсталацията на стария мотор само,че е с два кабела - жълт с червена ивица и някакъв кафяв ,дадох ги накъсо и стрелката веднага се качи!Мерси на колегите взели участие в разрешаването на проблема! :wink:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 0:21

Жълтия с червено е за стрелката, кафевия е маса и няма да имаш нужда от него, понеже при 8 клапановия мотор датчика стои на пластмасова тръба, както датчик No 8 от снимката, която си показал и му е нужна и масата ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”