КР Турбо на Газ

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
kokskok
Автомобил:
Двигател:

КР Турбо на Газ

Мнениеот kokskok » Съб 11 юли 2009 19:34

Здравейте момчета от днеска се стартира този проект който всъщност има за цел турбниране на кр мотор като бюджета не надхърли 1000 :)
Са накратко купих въпросната кола с тропащ двигател (грам и идея си нямах кво е положението момчето вика че е за биелни лагери викам ок така и така трее да се сменят при турбинирането таман) капарирах я но като видех некво счупено бутало в багажника ми се доплака :Д:Д викам само някой е правил нещо death
Днеска почнахме разглабянето свали се главата и до колкото се вижда налице са следните неща
Буталата са си там :Д
1 болт запече на всмукателния колектор доланта част и са ще видиме как ще го вадиме
самата глава нещо е драло от валовете обаче са не мога да се сета точно от коя странадо 1ния последен клапан е леко рабато не от кам веригата а от към другата страна не виджам кво ще пречи на работата но не мога да си го обясня от какво се е надрало
Дали ще може някой да постне 1 снимка на кр-ви валове защото на тея ми се струват малко захабени забните колела

И главно въпросите са ми
Лагери от къде да ги закупя там основни биелни и гарнитури от къде колко и кви на брой и няква цена тука знам за 1 проект 2 гарнитури виктор реинз момчето 140 лева и неква подложка за 30 лева
Скоростите са 4s
даржат ли или ?
За всмуактелен колектор кво ми трее имам некав от г60 ама май нема да ми варщи работа имам и от обикновен гти
или да ползвам долната част от стария и отгоре некво да го скалапвам
за изходящ колектор само ръчно ли може или от некой дизелак ще стане щото имам от некав дизелак ама май нема да стане и че трее правене и последния най важен въпрос мие
Турбото какво трее да е
:bishop
За цел трее да се накара колата да върви повече от колко стоков кр набензин ако не то всичко е напразно

Последна промяна от kokskok на Пон 13 юли 2009 6:58, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Re: КР Турбо на Газ :)

Мнениеот caro » Съб 11 юли 2009 19:47

Li4o ще ти обясни как се слага турбо на газ,но явно не е видял темата още.

Тук виждам, че се прави нещо реално, а не само гол въпрос "Как да сложа турбо" - засега не виждам причина да посечем темата... ;)
Li4o

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 11 юли 2009 21:03

caro написа:Li4o ще ти обясни как се слага турбо на газ,но явно не е видял темата още.

Личо няма какво да обяснява. Проекта е супер. Има вече един такъв дето си го кара сигурно вече 50к километра с този сетъп, а колата му върви отвратително много и не харчи бензин :lol:
Давай смело пич! Ако можем да помагаме с нещо казвай!

П.П. колектора си остави стоковия със стоковия дросел и рънърите! Няма смисъл да ги махаш.. другия вариант е да ги одрежеш и да ги завариш без дългите рънъри (както 90% правят)

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Съб 11 юли 2009 21:24

ясно ама обадете от каде да се вземат гарнитурите и подложката и лагерите и как точно се монтират (гарнитурите) и ме светнете кво да е турбото... а колектора ми е май 50 мм вариянт и се чудех дали да не го шитна гледма го тарсат тука...

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Съб 11 юли 2009 21:28

А колега турбото според двигатела зависи от кубаратурата :)

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Съб 11 юли 2009 21:33

е то ясно маа понеже не сма наясно з изичсленията ето знаете кав е двигатела кажете кво да е турбото примерно от тея тдиките 110 коня нема ли да стане ? бтв имам и бач части за 1.8 8 клапана турбо да го права също

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Съб 11 юли 2009 21:37

колега верно че сам малко тап но пак не сванах за колко кобика и коня мотор става вапрос

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 11 юли 2009 21:38

Единственото, което разбрах до тук е, 4е е най-добре да не се хващате!
Успех все пак

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Съб 11 юли 2009 22:02

вярно не се хващайте поне не сами.

п.п визоре май щеше да има още един такъв кр ама ти реши да минеш на по малка кола :lol:

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Съб 11 юли 2009 22:09

вие па накрая че видите резултата иначе за по горняи пост момче може ли да си регнат в тоя форум и да не знаеш какво е кр 1 от моторите за който се говори най много иначе казана 1.8 16 клапана 139 коня

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Съб 11 юли 2009 22:28

виждам че имаш много мерак и си нахъсан но проучи нещата първо.иначе ако го накараш да работи както трябва и управляваш турбото от тди.110 коня може лично да идеш в порше и да им плюеш на дипломите щот те чак сега почват да слагат такива турбини на бензинови мотори

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Съб 11 юли 2009 22:30

не говора за тебе а за професора нензам по кво реши че говора за тебе

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Съб 11 юли 2009 22:37

е аз за тва си промених мнението веднага.

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Нед 12 юли 2009 18:40

малко по късно ще има снимки
имам некви притеснения относно това че главата покрай свеща има мнооого леки цепки тръгнала е май да се цепи а по повърхноста на клапаните особено на 3ти целиндар има някакви много интерсни не нагари, а наслоявания все нещо е глатнало то се е стопило и е останало по клапаните :oops: :oops:
вие напредвате ли по въпросите с лагерите и турбото ?
и последен въпрос верно ли е че 1 път стегната гарнитура на главата дори да не си я палил колата не повече от нея гарнитура не става ако свалиш главата
Примерно ако сложа сичко там тея гарнитури деот са си 200 лева и прменро след 2 седмица главата отиде после нови гарнитури ли трее да зимам или с старите пак ще стане

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Нед 12 юли 2009 21:25

Колега човек се учи докато е жив,за това че не знам наименованието на мотора не го знам :oops: но сичко с времето си. За вапроса с гарнитурата редно е да се сложи нова поне така прават всички нека и др да даде мнение :beer когато стане сложи неква снимка да го видим че и на мен ми се варти нещо в главата :beer

Върни се в “Силов тунинг”