Аз само ще дам пример-далечен познат си купи чисто нов туарег след фейслифта от тук-БГ от представителството им.Голяма радост беше.Шестцифрена сума.Трилитровия дизел автоматик.Скоростната кутия се счупи на около 30К км.Цигански разправии в лъскавия офис на представителството.Отказ от тяхна страна за цялостна смяна на кутията /18 000 лева ,труда за тяхна сметка/,а само ремонт.Естествено след ремонта който странно защо уж беше правен в България,автомобила не върви нормално,подскача понякога при превклЮчване,няма същата мощност и т.н......В момента текат прoцедури по обратното изкупуване от тяхна страна на Туарега.Големи бЮрокращини са,големи глупости.Джипа няма и 60К километра.
Съсед от квартала има В10 ТДИ пак туарег,взе го 3 годишен от Гемания,във Виена в Порше Груп го сервизира и плати някаква такса към тях с което те му гарантираха 50К километра пробег,при проблем взимане на джипа от която и да е точка на Европа и евентуален ремонт.
Няма какво да коментирам.
И да колкото и странно да ви звучи,от бяла и черна техника та чак до коли ,всичко което е за БГ има масови дефекти в цели серии производства или просто занижено качество.Един прост пример от друг автофорум--пежо.На който му се рови там да потърси,наскоро четох тема как човек от София купува на жена си уж чисто ново пежо.След серия от проблеми и ремонти излиза на яве че колата е на две години и половина,веднъж вече е продавана в Европа и е върната.В момента мисля че купувача съди продавача.Потърсете,прочетете,запомнете.
Голф 6 - Дизел или бензин
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 6 - Дизел или бензин
Това е рубриката "градски легенди". Ако попрочетете повечето форуми за автомобилите в САЩ ще разберете, че и там има дефектни коли, по-малко или повече.
Познавам хора с нови коли, купени от България, за 2-3-4 години не са дали фабричен дефект. Така че недейте да си мислите че специално за България или за подобни страни качеството е трето или пето. За тях има версии като Фолксваген Гол, като Фиат Палио и подобни...
Познавам хора с нови коли, купени от България, за 2-3-4 години не са дали фабричен дефект. Така че недейте да си мислите че специално за България или за подобни страни качеството е трето или пето. За тях има версии като Фолксваген Гол, като Фиат Палио и подобни...
One написа:soxy__ написа:
Да няма тайни заводи, които произвеждат менте коли за България![]()
![]()
има оценъчна система на качеството, както във всяко производство
всчко отклонение от предварително зададените пареметри се отбелязва, в много редки случай се връща за доработка !!
тук пристигат коли (със съответния дискаунт за дилъра) с по няколко страници - описани отклонения (дефекти и потенциални такива) - каквото може и се налага се закърпва и се продава на клиента като за нова и напълно изправна и се стискат палци дефектите да не се проявят по време на гаранцията ......
нали не очакваш такова инфо да се даде на купувача
Не мисля, че ако има дефект, ще пуснат колата от завода. Пък и защо нашите дилъри да взимат такава кола, като знаят че е дефектна и после те ще я ремонтират(нали е гаранционна). Наистина не проумявам, как в завода виждат дефекта, записват го в някакъв дискаунт и въпреки това пращат колата на дилъра
Градски легенди може да са за хора каращи Голф3 и 4 и движещи в такива среди,нооооо повярвайте ми,в БГ познавам много хора ухапани от скъпа стока или вещ купена от българско представителство.
Да не говорим че в България често има далечно разминаване между дилърската и сервизната мрежа на даден продукт и честата липса на комуникация между тях.Дилъра се стреми да си направи месечните таргети и да си вземе заплатка близо до максимума,а в страна като нашата освен да играеш с цена пред клиента за нещо което знаеш че толкова си и струва е най-удачен вариант.
Не случайно и така наречените официални сервизни представителства в БГ са масово оплЮвани и в този форум.Така ли е?????????Просто това че си облечен в ризката или гащеризончето на дадена марка с нейното лого на якичката,не те прави кадърен и не те лекува от гъзоръщината.
Нека не си кривим душата,всички знаем как стават нещата в БГ,как няма контрол,как всеки гледа да прецака крайния потребител,как всичко е възможно тук с помощта на някой и друг рушвет или правилния човек.
И какво стана темата май беше за Голф6.четейки някои мнения тук и ровейки се в нета,аз също заставам зад идеята бензиново 1.4 ТСИ,просто дизела с неговите все по-големи работни налягания,чуствителни и прецизни дЮзи,гадния филтър за твърди частици---българските горива са враг на всичко това.
Да не говорим че в България често има далечно разминаване между дилърската и сервизната мрежа на даден продукт и честата липса на комуникация между тях.Дилъра се стреми да си направи месечните таргети и да си вземе заплатка близо до максимума,а в страна като нашата освен да играеш с цена пред клиента за нещо което знаеш че толкова си и струва е най-удачен вариант.
Не случайно и така наречените официални сервизни представителства в БГ са масово оплЮвани и в този форум.Така ли е?????????Просто това че си облечен в ризката или гащеризончето на дадена марка с нейното лого на якичката,не те прави кадърен и не те лекува от гъзоръщината.
Нека не си кривим душата,всички знаем как стават нещата в БГ,как няма контрол,как всеки гледа да прецака крайния потребител,как всичко е възможно тук с помощта на някой и друг рушвет или правилния човек.
И какво стана темата май беше за Голф6.четейки някои мнения тук и ровейки се в нета,аз също заставам зад идеята бензиново 1.4 ТСИ,просто дизела с неговите все по-големи работни налягания,чуствителни и прецизни дЮзи,гадния филтър за твърди частици---българските горива са враг на всичко това.
soxy__ написа:
Не мисля, че ако има дефект, ще пуснат колата от завода. Пък и защо нашите илъри да взимат такава кола, като знаят че е дефектна и после те ще я ремонтират(нали е гаранционна). Наистина не проумявам, как в завода виждат дефекта, записват го в някакъв дискаунт и въпреки това пращат колата на дилъра
не е важмо какво ти мислииш
важни са фактите
както казах и преди - колите се оценяват и описват.
тези оценки коректно се предава в списък към съответния автомобил - със съответната отстъпка от цената - по голяма от тази за напълно изправен автомобил
Дилъра решава как по какъв начин и дали да острани отклоненията (дефектите)и да продаде колата
По стечения на обстоятелствата точно такива листове съм виждал преди време на братя василеви за - пежо
Мой приятел преди години лично е внесъл "чисто нови" 40 автомобила фиат пунто от първата генерация за по 3000 марки парчето. Колите седели по шоурумове и складове с години и непродадени - изтеглят ги преди следващато поколение ! Тук ги е продал на дилъра на фиат за по 5000 марки, а дилъра ги е продал за нови по 15-20000 или колкото там са вървели.
Колите са били в очевидно окаяно състояние като им вдигнеш капака- мотори възли и детайли в ръжда - масло на грес.... паднало е голямо търкане и чистене за да лъсне малко.....и после честитка от фиат
УБЕДЕН съм, че това е практика при повечето, да не кажа всички вносители и той най-вече за т.нар автомобили на склад!
ако правиш специална поръчка - има някакъв шанс да ти пристигне читав екземпляр.....
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Фактите...зависи как се прочетат тия факти 
Няма първо,второ или трето качество произведени автомобили. Има автомобили произведени за ЕС, и такива произведени за други страни. Къде е България?
Няма първо,второ или трето качество произведени автомобили. Има автомобили произведени за ЕС, и такива произведени за други страни. Къде е България?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Kalin72 написа:. Къде е България?
в центъра на европата

LILO&STICH написа:Kalin72 написа:. Къде е България?
в центъра на европата
Лило, я му обясни на "колегата" примерно за фабричните ксенони на новите продавани в България коли
да не правя реклама аз
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
еми,то аз няма кво да обяснявам
то е повече от ясноУ
п.п.
колега,я сподели с кой клас оборудване си взел кадито
то е повече от ясноУ

п.п.
LILO&STICH написа:еми,то аз няма кво да обяснявам![]()
то е повече от ясноУ
п.п.
бе явно то повечето си мислят ,че като си поръчват колите с допълните екстри им ги слагат в завода - оригиналДъ - ксенони, навигации, ел стъкла и прочие шукаритетки
както и за другото, за което говоря
както и да е
честито на печелившите
и дай беже всеки му - нова кола с найлон по седалките от магазина
пръв да си пърди в тях
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
Лайф е оборудването. Защо? Каква връзка има това?
И какви са фабричните ксенони на колите, продавани у нас? Доколкото знам се поставят от дилъра, не в завода.
И какви са фабричните ксенони на колите, продавани у нас? Доколкото знам се поставят от дилъра, не в завода.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
лайф
във порше му викат лайк 
за ксеноните,ми питай някой който продава ксенони.По запознати са
Аз в повечето случаи само монтирам

за ксеноните,ми питай някой който продава ксенони.По запознати са
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
За ел.стъклата не си много прав, слагат се фабрично, поне на Фолксваген. Сравнително малка част от екстрите се поставят заводско, но ако смяташ елстъклата за някаква екстра...
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:лайфвъв порше му викат лайк
за ксеноните,ми питай някой който продава ксенони.По запознати саАз в повечето случаи само монтирам
Защо му викат лайк? Не те разбирам какво искаш да кажеш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”