Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 10:35

Аз само ще дам пример-далечен познат си купи чисто нов туарег след фейслифта от тук-БГ от представителството им.Голяма радост беше.Шестцифрена сума.Трилитровия дизел автоматик.Скоростната кутия се счупи на около 30К км.Цигански разправии в лъскавия офис на представителството.Отказ от тяхна страна за цялостна смяна на кутията /18 000 лева ,труда за тяхна сметка/,а само ремонт.Естествено след ремонта който странно защо уж беше правен в България,автомобила не върви нормално,подскача понякога при превклЮчване,няма същата мощност и т.н......В момента текат прoцедури по обратното изкупуване от тяхна страна на Туарега.Големи бЮрокращини са,големи глупости.Джипа няма и 60К километра.
Съсед от квартала има В10 ТДИ пак туарег,взе го 3 годишен от Гемания,във Виена в Порше Груп го сервизира и плати някаква такса към тях с което те му гарантираха 50К километра пробег,при проблем взимане на джипа от която и да е точка на Европа и евентуален ремонт.
Няма какво да коментирам.
И да колкото и странно да ви звучи,от бяла и черна техника та чак до коли ,всичко което е за БГ има масови дефекти в цели серии производства или просто занижено качество.Един прост пример от друг автофорум--пежо.На който му се рови там да потърси,наскоро четох тема как човек от София купува на жена си уж чисто ново пежо.След серия от проблеми и ремонти излиза на яве че колата е на две години и половина,веднъж вече е продавана в Европа и е върната.В момента мисля че купувача съди продавача.Потърсете,прочетете,запомнете.

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Пет 17 юли 2009 10:43

Дизел 8)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 10:46

Това е рубриката "градски легенди". Ако попрочетете повечето форуми за автомобилите в САЩ ще разберете, че и там има дефектни коли, по-малко или повече.
Познавам хора с нови коли, купени от България, за 2-3-4 години не са дали фабричен дефект. Така че недейте да си мислите че специално за България или за подобни страни качеството е трето или пето. За тях има версии като Фолксваген Гол, като Фиат Палио и подобни...

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пет 17 юли 2009 10:48

One написа:
soxy__ написа:
Да няма тайни заводи, които произвеждат менте коли за България :screwy :D :D

има оценъчна система на качеството, както във всяко производство
всчко отклонение от предварително зададените пареметри се отбелязва, в много редки случай се връща за доработка !!
тук пристигат коли (със съответния дискаунт за дилъра) с по няколко страници - описани отклонения (дефекти и потенциални такива) - каквото може и се налага се закърпва и се продава на клиента като за нова и напълно изправна и се стискат палци дефектите да не се проявят по време на гаранцията ......
нали не очакваш такова инфо да се даде на купувача :)

Не мисля, че ако има дефект, ще пуснат колата от завода. Пък и защо нашите дилъри да взимат такава кола, като знаят че е дефектна и после те ще я ремонтират(нали е гаранционна). Наистина не проумявам, как в завода виждат дефекта, записват го в някакъв дискаунт и въпреки това пращат колата на дилъра

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 11:06

Градски легенди може да са за хора каращи Голф3 и 4 и движещи в такива среди,нооооо повярвайте ми,в БГ познавам много хора ухапани от скъпа стока или вещ купена от българско представителство.
Да не говорим че в България често има далечно разминаване между дилърската и сервизната мрежа на даден продукт и честата липса на комуникация между тях.Дилъра се стреми да си направи месечните таргети и да си вземе заплатка близо до максимума,а в страна като нашата освен да играеш с цена пред клиента за нещо което знаеш че толкова си и струва е най-удачен вариант.
Не случайно и така наречените официални сервизни представителства в БГ са масово оплЮвани и в този форум.Така ли е?????????Просто това че си облечен в ризката или гащеризончето на дадена марка с нейното лого на якичката,не те прави кадърен и не те лекува от гъзоръщината.
Нека не си кривим душата,всички знаем как стават нещата в БГ,как няма контрол,как всеки гледа да прецака крайния потребител,как всичко е възможно тук с помощта на някой и друг рушвет или правилния човек.
И какво стана темата май беше за Голф6.четейки някои мнения тук и ровейки се в нета,аз също заставам зад идеята бензиново 1.4 ТСИ,просто дизела с неговите все по-големи работни налягания,чуствителни и прецизни дЮзи,гадния филтър за твърди частици---българските горива са враг на всичко това.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 12:19

soxy__ написа:
Не мисля, че ако има дефект, ще пуснат колата от завода. Пък и защо нашите илъри да взимат такава кола, като знаят че е дефектна и после те ще я ремонтират(нали е гаранционна). Наистина не проумявам, как в завода виждат дефекта, записват го в някакъв дискаунт и въпреки това пращат колата на дилъра

не е важмо какво ти мислииш
важни са фактите
както казах и преди - колите се оценяват и описват.
тези оценки коректно се предава в списък към съответния автомобил - със съответната отстъпка от цената - по голяма от тази за напълно изправен автомобил
Дилъра решава как по какъв начин и дали да острани отклоненията (дефектите)и да продаде колата

По стечения на обстоятелствата точно такива листове съм виждал преди време на братя василеви за - пежо
Мой приятел преди години лично е внесъл "чисто нови" 40 автомобила фиат пунто от първата генерация за по 3000 марки парчето. Колите седели по шоурумове и складове с години и непродадени - изтеглят ги преди следващато поколение ! Тук ги е продал на дилъра на фиат за по 5000 марки, а дилъра ги е продал за нови по 15-20000 или колкото там са вървели.
Колите са били в очевидно окаяно състояние като им вдигнеш капака- мотори възли и детайли в ръжда - масло на грес.... паднало е голямо търкане и чистене за да лъсне малко.....и после честитка от фиат
УБЕДЕН съм, че това е практика при повечето, да не кажа всички вносители и той най-вече за т.нар автомобили на склад!
ако правиш специална поръчка - има някакъв шанс да ти пристигне читав екземпляр.....

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 12:33

Фактите...зависи как се прочетат тия факти :)
Няма първо,второ или трето качество произведени автомобили. Има автомобили произведени за ЕС, и такива произведени за други страни. Къде е България?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 юли 2009 12:38

Kalin72 написа:. Къде е България?

в центъра на европата :012:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 12:39

LILO&STICH написа:
Kalin72 написа:. Къде е България?

в центъра на европата :012:

Лило, я му обясни на "колегата" примерно за фабричните ксенони на новите продавани в България коли :)
да не правя реклама аз :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 юли 2009 12:41

еми,то аз няма кво да обяснявам mhihi
то е повече от ясноУ :063:

п.п.
колега,я сподели с кой клас оборудване си взел кадито :roll:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 12:46

LILO&STICH написа:еми,то аз няма кво да обяснявам mhihi
то е повече от ясноУ :063:

п.п.
колега,я сподели с кой клас оборудване си взел кадито :roll:

бе явно то повечето си мислят ,че като си поръчват колите с допълните екстри им ги слагат в завода - оригиналДъ - ксенони, навигации, ел стъкла и прочие шукаритетки :) :)

както и за другото, за което говоря

както и да е
честито на печелившите :)
и дай беже всеки му - нова кола с найлон по седалките от магазина
пръв да си пърди в тях :) :) :)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 12:47

Лайф е оборудването. Защо? Каква връзка има това?
И какви са фабричните ксенони на колите, продавани у нас? Доколкото знам се поставят от дилъра, не в завода.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 юли 2009 12:49

лайф :lol: във порше му викат лайк mhihi

за ксеноните,ми питай някой който продава ксенони.По запознати са :wink: Аз в повечето случаи само монтирам

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 12:50

За ел.стъклата не си много прав, слагат се фабрично, поне на Фолксваген. Сравнително малка част от екстрите се поставят заводско, но ако смяташ елстъклата за някаква екстра...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 12:51

LILO&STICH написа:лайф :lol: във порше му викат лайк mhihi

за ксеноните,ми питай някой който продава ксенони.По запознати са :wink: Аз в повечето случаи само монтирам

Защо му викат лайк? Не те разбирам какво искаш да кажеш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”