Който не може да помогне-нека не пише глупости-моля без излишен спам

п.п.Какво мислите за тази марка:FEBI-BILSTEIN?
radotom написа:Възможно е, но са необходими условия.
На Пассата ги сменях сам, но в сервиза на приятелче, където ми позволи да ползвам повдигач, статив за подпиране на двигател/скоростна кутия, имаше необходимите лостове и т.н.
Задължително според мен е да ползваш канал и да имаш крик да повдигаш, но като помня, че The_Machine си смени навремето тампоните на задния мост сам, пред блока, без канал...![]()
svetlin написа:Вдигаш предницата на трупчета достатъчно че да можеш да лежиш отдолу, отвиваш болтовете които държат лапите на мотора към тампона взимаш хидравличен крик подлагаш трупче между него и подходящо място на мотора (да не е на картера) и вдигаш целия мотор колкото може и подпираш или взимаш още един крик и вдигаш и от към скоростите (както направих аз). После развиваш тампоните от към магарето държат се с по два болта всеки и си готов после по обратния ред. Забравих да кажа че на задния десен тампон има един щит отгоре който трябва да се свали и евентуално за удобство може да се разкачи големия мъркуч за въздуха (между филтъра и дросела) въпреки че аз ги смених и без да го разкачам. Дано да съм бил полезен. Ако имаш още въпроси питай
П.С. Ако мислиш че няма да се справиш пиши едно лично ще измислим нещо
radotom написа:Нерде Фолксваен- нерде Рено!![]()
Карай, то все си е ДВГ
Да, може да стане по-неприятно.
Ако е скъсан някой от тампоните, двигателя и скоростите вътре се осукват при потегляне и при завой, натоварват другите тампони и генерацията и бързо ще заминат и те.
lubecku написа:Да ползвам темата на колегата за да не пускам нова,
колата е Пасат 93лято седан АБС мотор, забелязвам едно много гадно бучане,
което към 3000 оборота преминава в едни вибрации в купето които дразнят изключително много
точно в тези обороти сякаш генерацията ми закача някъде по купето така се усеща,
смених го този под радиатора, този на скоростите като че ли работи хидравличен е ,с едно лостче го раздвижих
и си работи нормално, но този от зад нямам идея как да го диагностицирам още повече как да го сменя
имам чувството че трябва да дигам мотора за да го сменя.