Как дадох "Ignore" на радиаторчето за парното,но не от комп

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Как дадох "Ignore" на радиаторчето за парното,но не от комп

Мнениеот The_Machine » Пет 10 юли 2009 18:04

Всъщност не се нарича игнор, а байпас :)

И така си си повишил КПД-то на климатика, тъй като Г3 нямат кранче за парното и горещия антифриз постоянно циркулира през радиаторчето...

СПГЕ-то ли си завършил?

Кой набор си :)
Аз съм 88

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 13 юли 2009 0:08

Че то има ли с кранче на парното на наш`те кошници? Пък и да имаш кранче кво - то спира циркулацията, не и теча!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 13 юли 2009 1:20

Петър Петров написа:Че то има ли с кранче на парното на наш`те кошници? Пък и да имаш кранче кво - то спира циркулацията, не и теча!

При голф 3 и пасат б3/4 няма кранче. За другите модели не мога да кажа.
Кранчето спира циркулацията, но като няма налягане спира и теча - все пак зависи колко тече :Mr Green Fun
Аз от доста време си имам монтиран байпас - изпарителя :D Чудя се дали да не сложа едно кранче и лятото да спирам парното за да не топли вътре :roll:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 13 юли 2009 2:13

От Голф1 и Пасат1 ... Общо взето от 80-та насам нямат кранчета, но наистина кранчето няма да спре теча, освен ако не са две ;) на всеки маркуч по едно

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi70 » Пон 13 юли 2009 21:36

на мен ми се случи същото но пасата и му направих баипас но забелязвам е грее по малко двигателя

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 14 юли 2009 15:30

georgi70 написа:на мен ми се случи същото но пасата и му направих баипас но забелязвам е грее по малко двигателя

Няма логика да грее по-малко !

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Пет 17 юли 2009 21:43

WDW написа:
georgi70 написа:на мен ми се случи същото но пасата и му направих баипас но забелязвам е грее по малко двигателя

Няма логика да грее по-малко !

няма опастност и да грее повече-карам така вече месец :oops: малка хитрост и временно решение,но идва зимаа :mhihichr:

пп м/у другото -един тип спори с мен,че може да не се сваля цялото табло :roll: дали има такава версия

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пет 17 юли 2009 22:21

Да продължава да спори. Ако има желание да ти демонстрира можеш да му предоставиш поле за действие с уговорката, че няма да има начупени пластмаси и тракащо табло... Докато работи ти снимай, че и ние да се образоваме и да не се мъчим повече...

Само да уточним, че средно времето за смяна на радиаторче без подлепване на клапи е около 4 часа - според сръчността и късмета ;)

Patric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Patric » Нед 19 юли 2009 16:30

и аз направих такъв баипас на моят пасат но ми прави впечатление че от тогава взе да ми даржи температурата около 95 градуса дори понякога в града отива към 100 и перката варти почити през цялото време на 2-ра степен

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 19 юли 2009 20:00

И аз от петък съм в клуба на спуканите радиаторчета. Срях до първата железария и за 4лв. и 15 мин. сътворих това трети ден без ядове.
Прикачени файлове
pp.JPG

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пон 16 ное 2009 10:31

И ето дойде деня в който ще разхвърлям пасатчето в стил "pimp my ride" с една едничка цел.И тя е вдигане на градусите в купето или с други думи - парно.Един от основните проблеми е потенето на предното стъкло.Като оставям на страна това че ми е замръзнал носа и са ми ледени краката,но пък за сметка на това гъзягата ми прегрява и ми се потят ръцете. :)
Също така мисля да сваля децибелите в купето.Купил съм супер скъпа изолация и мисля да я използвам.

P.S. Ако не ви пиша до 4-6 часа в зависимост от сръчността значи си скубя сръчно косите в гаража
също така ако има някой на зор с радиаторчето мисля да си подаря игнорчето , което ми служи вярно месеци на ред.
става на всички фолксвагени до 2010 :):):)
Тука един комшия с най-новия пасат ми го искаше,че му искат три бона за смяна на радиаторче ама не му го дадох :):)
МУхаххаааааа

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 16 ное 2009 15:54

Абе игнор.....ама когато сняг забръска що че чиниш ти зимъска... mhihi mhihi
Само да предупредя че мини-калориферчетата от Кауфлант не вършат никаква работа...Колега с такъв "игнор" си помисли че ще мине тънко и вместо смяна реши да купи такова калориферче на 12V и сега сутрин кара със ушанка mhihi а като спече студа сигурно ще се намята с юрган ;)
Така че не се правете на циций а си оправятет колите!!!

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пон 16 ное 2009 21:55

Проблемацията не е в парите а във времето.А лично аз не го сменям заради това че ми е студено ама нямам никаква видимост.Яко се потят стъклата и карам на клима при 10 градуса.Добре че имам подгряване на всичко.
Днес не успях да довърша и утре продължавам......

Потребителски аватар
danielmihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот danielmihov » Пет 26 фев 2010 9:13

Готово смених го.Отне ми само 4 месеца и половина,но пък стана качесвено.Заслужаваше си всяка капка пот попила в тапицерията.Колегата беше прав че отнема 4-6 месеца в зависимост от сръчността.Явно съм от сръчните защото съм на долната граница.Имайте в предвид като захващате такъв ремонт, че първо ви трябва годишно планиране и чак после вадете гедорето.Звънях в централата на Фолксваген да питам това нормално ли е а те ми казаха да не им се обаждам повече.
Е,а кажете ми - това нормално ли е? Викат ми "найн,найн".Абе ти на кой ше викаш "найн" бе калеш немски изниеден.
И те така сам се оправих дано не ми се налага да сменям още нещо че животеца ще ми мине в смени. :screwy :screwy :bowdown :bowdown

Върни се в “Направи си сам!”