Защо мени центровката

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Защо мени центровката

Мнениеот chiko » Съб 25 мар 2006 0:32

Притежавам ПАСАТ произведен в далечната 1988год.Преди няколко дни както си пътувах изведхъж двигателя загасна.Като го стартирах работеше все едно рабитят 1-2 цилиндъра и започна да се дави и гърмиСлед като ме довлякоха пред дома с един приятел само изместихме делкото с няколко градуса и работата на двигателя се оправи все едно ,че нищо не е било.Този номер ми го е правил и преди 2 години.Даите някъква идея от какво може да се получава това нещо???

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 25 мар 2006 0:38

Възможное делкото да не е било стегнато добре или с течение на времето да се разхлабва ,износени шлици на остта на делкото, разбит палец /има луфт/, омекнали, скъсана, откачена пружина на центобежният регулатор. Прескочил зъб на ангренажният ремък.
Оглед му е майката.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Съб 25 мар 2006 0:47

Крис мерси много ще направя подробен оглед,а някъква идея за зена на делко,палец и другите работи??

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 25 мар 2006 8:38

вакуум регулатор
центробежен регулатор (на него повече залагам)

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Пон 27 мар 2006 22:22

Някой да каже приблизителна цена на вакомен рвгулатор,центробежен регулатор

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 27 мар 2006 22:24

вакуумния е различно за моделите делка. а центробежния е с делкото направо. но се лекува ако той.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 28 мар 2006 22:11

Отидох в ауто+ Враца и като попитах за цената на делкото ми отговориха,че ако върна при тях старото цената е 380лв.а ако не занеса старото е по скъпо.Някои знае ли дали са реални тези цени и защо ме карат да занеса старото делко,значи нещо се рециклира по него.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 29 мар 2006 9:40

Щом търсиш делко предполагам си сигурен ,че то е повредено.
Провери за всеки случай ,дали вакум-регулатора работи.Да не е блокирал в делкото и "смуче "ли вакума.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Сря 29 мар 2006 21:41

Ми не съм сигурен,че е делкото но ми се вижда много скъпо а пък и защо ще ми искат старото :screwy

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 29 мар 2006 22:34

И идея си нямам що я мени тая центровка! :lol:
Но пък аз сега като си го свалях моторчето, усетих, че нещо много тежко се върти самата ос! Е, не толкова тежко, че да превърти и корпуса, де, ама само като възможна, макар и екзотична идея.

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Чет 30 мар 2006 22:26

И аз имам същия проблем, но доста по често ми се случва да ми гасне в движение. Тъпото, е че днес го паркирах за малко и като го запалих да заминавам се чуваше много силно 'фъскане' все едно от някъде духа нещо... давам му газ и звука се засилваше, като си махнах крака от газта и колата изгасна .. и така и неможе да си задържи оборотите и гасне като спра да и подавам газ. Също така немогат да се поддържат обороти само с газта, ако си задържа крака на едно положение пак падат... а катя е форсирам все едно нещо я блъска отзаде.. абе много странна работа :)

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Чет 30 мар 2006 22:46

На моята след като мръднах делкото до3-та превърта гуми ама незнам докога ще е така :?:

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: Защо мени центровката

Мнениеот idkedikov » Пет 31 мар 2006 15:38

chiko написа:Притежавам ПАСАТ произведен в далечната 1988год.Преди няколко дни както си пътувах изведхъж двигателя загасна.Като го стартирах работеше все едно рабитят 1-2 цилиндъра и започна да се дави и гърмиСлед като ме довлякоха пред дома с един приятел само изместихме делкото с няколко градуса и работата на двигателя се оправи все едно ,че нищо не е било.Този номер ми го е правил и преди 2 години.Даите някъква идея от какво може да се получава това нещо???

А масалце гори ли ти :?:
И аз имах същия пробле така малко като го поизфорсираш и губеше центровката.Отначало си мислех че е от потенциометъра на дроселовата клапа и го смених (130 лв) ама се оказа че след като го смених и пак си ги правеше тия мръсотии...
Може и да имаш някой датчик който дава грешки и компа ти връща центровката понe при мене беше така ;)

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Пет 31 мар 2006 18:01

Какво да ти кажа за маслото като всяка кола на 220 000 се губи на 2000км.доливам по стотина грама масълце :D

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пон 03 апр 2006 16:05

Казаха ми че в двигателя имало сензор за детонациите в цилиндрите и като имало повече детонации причинени от слаб бензин или от това че гори масло и връща центровката ама не мога да ти кажа точно ;)
mod edit: vaskoto1

Върни се в “Passat”