Защо мени центровката
Защо мени центровката
Притежавам ПАСАТ произведен в далечната 1988год.Преди няколко дни както си пътувах изведхъж двигателя загасна.Като го стартирах работеше все едно рабитят 1-2 цилиндъра и започна да се дави и гърмиСлед като ме довлякоха пред дома с един приятел само изместихме делкото с няколко градуса и работата на двигателя се оправи все едно ,че нищо не е било.Този номер ми го е правил и преди 2 години.Даите някъква идея от какво може да се получава това нещо???
И аз имам същия проблем, но доста по често ми се случва да ми гасне в движение. Тъпото, е че днес го паркирах за малко и като го запалих да заминавам се чуваше много силно 'фъскане' все едно от някъде духа нещо... давам му газ и звука се засилваше, като си махнах крака от газта и колата изгасна .. и така и неможе да си задържи оборотите и гасне като спра да и подавам газ. Също така немогат да се поддържат обороти само с газта, ако си задържа крака на едно положение пак падат... а катя е форсирам все едно нещо я блъска отзаде.. абе много странна работа 

- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Re: Защо мени центровката
chiko написа:Притежавам ПАСАТ произведен в далечната 1988год.Преди няколко дни както си пътувах изведхъж двигателя загасна.Като го стартирах работеше все едно рабитят 1-2 цилиндъра и започна да се дави и гърмиСлед като ме довлякоха пред дома с един приятел само изместихме делкото с няколко градуса и работата на двигателя се оправи все едно ,че нищо не е било.Този номер ми го е правил и преди 2 години.Даите някъква идея от какво може да се получава това нещо???
А масалце гори ли ти

И аз имах същия пробле така малко като го поизфорсираш и губеше центровката.Отначало си мислех че е от потенциометъра на дроселовата клапа и го смених (130 лв) ама се оказа че след като го смених и пак си ги правеше тия мръсотии...
Може и да имаш някой датчик който дава грешки и компа ти връща центровката понe при мене беше така