Голф 4: тропане в предницата при десен завой с газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Голф 4: тропане в предницата при десен завой с газ

Мнениеот tih » Нед 19 юли 2009 1:45

Преди 2 дни смених почти всичко по предницата - амортисьори, тампони на макферсоните, беалетки, шарнири, тампони на стабилизиращата щанга, късите накрайници на рейката, съответно направих и реглаж на предницата и баланс на джантите, за друго не се сещам, но въпросното тропане така и не изчезна, прави го само на десен завой и само когато подавам газ, ако е по инерция го няма, в завоите тропането е такова, че направо цялата предница захожда, нестабилна е, тропането се усеща предимно в дясната част на предницата, когато изправя волана след десен завой всичко се оправя, в левите завои е перфектна, без значение със или без газ, също така при по-високите скороти от 140км. нагоре и на прав път, пак се усеща едно притрисане, вече незнам кво трябва да сменя, че да се оправи, някой има ли идеи каква може да е причината да го прави само при десен завой? Каре\та, полуоски, тамопни на двигателя възможно ли е? Давайте идеи моля :roll:

ПС: Става дума за TDI, ако изобщо има значение, пробвах и с търсачката, неможах да намеря задоволителни отговори, ако и все пак има такава тема, нека някой помогне с намирането и, а модераторите си знаят работата.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4: тропане в предницата при десен завой с газ

Мнениеот slavi ivanov slavov » Нед 19 юли 2009 7:50

Каре 98 процента. 70 левро е за голф 3 . А за 4-ка сигурно е нагоре доста. Чувал сьм че е хубаво да се сменят и двете вьпреки че аз смених само едното :) .

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Нед 19 юли 2009 9:07

slavi ivanov slavov написа:Каре 98 процента. 70 левро е за голф 3 . А за 4-ка сигурно е нагоре доста. Чувал сьм че е хубаво да се сменят и двете вьпреки че аз смених само едното :) .

Подкрепям. :bowdown

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 19 юли 2009 9:14

Колегата Мофрей1 преди време май имаше същите проблеми,виж тук: viewtopic.php?f=5&t=125934&hilit=%D0%A2%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD

Потребителски аватар
Openeye
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Openeye » Нед 19 юли 2009 10:26

Най-вероятно е външно каре. Провери и вътершното каре може там да излезе нещо. Какво точно чуваш? Тропане (съпроводено с придръпване на волана и играене на предницата, Хруптене или Скърцане....?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 19 юли 2009 14:41

Благодаря ви за отговорите :да:

Openeye написа:Най-вероятно е външно каре. Провери и вътершното каре може там да излезе нещо. Какво точно чуваш? Тропане (съпроводено с придръпване на волана и играене на предницата, Хруптене или Скърцане....?

"тропане, съпроводено с привърпване на волана и играене на предницата" - това е точно което се получава, също така когато карам с около 50-60км. на прав път и се усеща едно такова потропване, все едно ми имам много крива джанта, като повече се усеща пак от дясната страна, ясно е че ще се провери и външно и въртрешно, както и тампоните на двг, но при положение че го прави при десен завой, десните карета ли трябва да гледам или има някаква друга зависимост или всичко наред? А има ли някаква опасност да се кара колата в това състояние, имам предвид за седмица две докато намеря време да го оправя?

Последна промяна от tih на Нед 19 юли 2009 15:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Openeye
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Openeye » Нед 19 юли 2009 15:15

99% процента е външно каре. Отиди на някой широк паркинг, навий волана на крайно дясно и тръгни да обикаляш в кръг лекичко. Нека някой друг да слуша от вънка от къде идва шума. Така ще разбереш ляво или дясно външно каре е. Ако случайно не се получи при пълен десен, пробвай с пълен ляв.
Щом е стигнало до там да ти придръпва волана недей да чакаш, смени го при първа възможност. Ако не го направиш рано или късно ще започне дори когато караш направо и гумите са изправени да тропа, да дърпа волана и да играе предницата.
:да:
Успех !

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 19 юли 2009 21:17

Не бъдете толкова сигурни за каре, понеже аз сега имам едно резервно, което ми стои в гаража, а за новото платих 250лв.!

Колега, Dorian ти е дал линк към моята тема. Там съм описал всичко, но..... след като сложих спортнто окачване проблема се появи отново.

Правеше го само в десни завои и то когато има голямо натоварване. Проблема го решихме, като отпуснахме тампоните на мотора и избутахме мотора, максимално в дясно, доколкото позволяват тампоните - по скоро левия, понеже десния е фиксиран.

Пробвай това преди да тръгнеш да сменяш каквото и да било, защото повярваи ми филма е голям и никой неможа да ми помогне..... а колко части смених, колко стенда направих и какви теори чух.......

Просто пробвай. Дори и да е разбит левия тампон, вибрацията трябва да намали осезаемо, чак тогава сменяй тампон понеже оригинален е 220лв.

Ще се радвам да споделиш, когато намериш решение на проблема.

Успех :) !

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 19 юли 2009 22:05

Решение на проблема е задължително да има, защото сега като карам, постоянно търся десни завои и карам на отворени прозорци за да мога да слушам, а и сега е сезона на по-дългите разходки и ако в града може да се кара така, извънградско е много неприятно, днес правих една маневра, съвсем случайно, пълен ляв и назад и чух едно по скоро пристъргване, повторих и пак се чу, утре ще имам повече време и ще направя по задълбочени тестове и после ще пиша.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 20 юли 2009 17:37

Направих както каза колегата Openeye, отидох на една площадка, въртях колата с пълен ляв, после пълен десен напред и после назад пак ляв и десен, но не се чуват никакви нередни звуци като скърцане, тропане, тракане и т.н., утре ако ми остане време ще посетя едни момчета със сервиз за съвет.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 20 юли 2009 20:04

Значи не е каре :arrow:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 24 юли 2009 23:05

Така, да се оплача, днес направих още 2 теста и нямаше никакъв резултат, но поне ги изключвам като евентуални възможности, а именно, пробвах други джанти и гуми и други дискове, ако моите са толкова криви, нооо и това не даде резултат, остана да гледам тампоните на двигателя и евентуални скрити проблеми с каретата, но все си мисля че и там не е проблема.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 25 юли 2009 7:31

сменял ли си някога маншон на вътрешно каре?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 25 юли 2009 9:24

ifidik написа:сменял ли си някога маншон на вътрешно каре?

:shock да, на всичкото отгоре сам, т.е. възможно е да съм оплескал нещо, доста зор видях докато го наместя. Във въпросното каре ли да търся проблема? Беше маншона на ляво вътрешно каре(от шофьорската страна), ако е така значи има някаква обратна зависимост, щом се отразява при десен завой?

ПС: (15.09.09г.) За момента си карам с проблема, тъй като нямам много време да му обърна необходимото внимание, НО има развитие по него, днес се движих по права улица с голям наклон нагоре и при рязко подаване на газ усетих, че ми дърпа на ЛЯВО, доста осезаемо и това ме кара да си мисля, че е свързано пак с тоя проблем, колегата Ifidik ме насочи към вътрешно каре(ляво), но засега нямам време да се занимава, чух мнения и че е възможно ако е от карето, да съм обърнал сепаратора, нямам представа дали е възможно технически, има вероятност и да е тоя тампон при скоростната кутия, скоро ще му дойде времето и на тоя проблем.... :banghead:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Сря 16 сеп 2009 23:20

По какво се разбира дали тампона на скоростната кутия е за смяна, как се диагностицира, става дума за тоя тампон
Изображение
трудна ли му е смяната, трябва ли да се подпира отдолу, въобще какви са тънкостите. Имам и още един признак, при маневра назад и пълен ляв, лявата гума ми опира във вътрешната част на подкалника, това към какво клони, каре, от въпросния тампон или нещо друго, при дясното колело това го няма в никакъв случай, не е и от гумите, защото до скоро бях с размер 205/60/15 и пак го правеше това, а сега съм с по-големи джанти и по-широки и ниски гуми?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”