питане за карбуратор на голф 2, 90година

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vakleveub44
Автомобил:
Двигател:

питане за карбуратор на голф 2, 90година

Мнениеот vakleveub44 » Нед 19 юли 2009 20:37

Какъв карбуратор има голф, 1,6 бензин 90 година, като се има в предвид че не GTI.Голфа е с люк и на калника пише CL.Дали е обикновен или друг вид.

Потребителски аватар
ogata
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за карбуратор на голф 2, 90година

Мнениеот ogata » Нед 19 юли 2009 21:33

Дефинирай "обикновен" . Или може би искаш да попиташ каква марка е ? Никой не може да ти каже , защото по целият свят има около 30 завода на vw , не се знае ти от къде си се пръкнал и какво им е хрумнало тогавашните инженери да сложат . Трябва да го свалиш и да го видиш ;) . Масовият модел е Пиербург ... но не е сигурно , че и твоят ще е такъв .

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 19 юли 2009 21:35

Пиербург 2е2 най-вероятно. Може да е и Кеихин да е ама са рядко и за сметка на това по хубави. Стават и едните и другите защото фланеца мисля е еднакъв.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 20 юли 2009 7:30

Момчета аз предполагам че ще гледам на боб, ако от там нищо не излезне ще фърлям на зхарчета.
Колега по горе момчетата ти казаха какъв може да ти е карбуратора. Но мен ме интересува защо питаш. Просто да си знаеш или че да се опиташ да си поправиш колата? Не се заяждам по никакъв начин просто съм любопитен. Съвет: ако нямаш бъкел техническа грамотност или си вързан в ръцете по добре не се захващай да си разглабяш карбуратора. Просто след това може и да не запалиш освен с тубата и зипото.
П.С.
Нещо което ми се доказа за жалост със веремето. В поголямата част от случаите ако сам се правиш на майстор след това 100% отиваш на най-дебелия майстор.

vakleveub44
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vakleveub44 » Вто 21 юли 2009 15:12

Карбуратора е пиербург, смених автоматичния смукач и се изгубиха токовете към него, не пали веднага, след като запали се форцира без подаване на газ, високи обороти подържа постоянно докато работи.Не поема докато нее загряла.Всичко друго работи, светлини, мигачи, чистачки, стоп, но към карбуратора няма ток.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 22 юли 2009 3:33

Виж кой модел е. В талонаа пише - от серийния номер има 2 букви и другото са цифри. Най-вероятно е EZ или PN, като ти пожелавам да не е второто, защото там ремонта по карбуратора е адски скъп.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 22 юли 2009 5:32

Карбуратора се захранва от бушон 17 и реле2(по спомен). Релето е за подгрева на смукателните тръби. Като си сменял автоматичния смукач се гледат едни белези на зацепване. Друго, което може да ти се е случило е запушване на охлаждането на смукателните тръби. При мен стана така и се наложи да сложа тройник с който да им уредя циркулация от друго място. След като не можах да ги отпуша.Ето ти една много нагледна схема на захранването на карбуратора.
Прикачени файлове
2e2diagram.gif

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 23 юли 2009 19:52

сърбят ме ръцете mhihi

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Съб 25 юли 2009 16:18

lozan67 написа:Карбуратора се захранва от бушон 17 и реле2(по спомен). Релето е за подгрева на смукателните тръби. Като си сменял автоматичния смукач се гледат едни белези на зацепване. Друго, което може да ти се е случило е запушване на охлаждането на смукателните тръби. При мен стана така и се наложи да сложа тройник с който да им уредя циркулация от друго място. След като не можах да ги отпуша.Ето ти една много нагледна схема на захранването на карбуратора.

Това подргряване на смукателните тръби предполагам се извършва от елемент N51 което е като таралеж. А има ли възможност да се разбере то дали изобщо работи ? И още нещо до колкото видях при мен реле 2 няма на таблото :| Знаете ли на кое гнездо трябва да стои ?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 26 юли 2009 5:57

Нагревателя си е сериозен консуматор на ток. Като я запалиш студена просто го разкачи, ако ти се дигнат оборотите значи до преди изключването е работел. Релето е номер 2 при старата инсталация/ до 89 г./ и 12 при новата. Хубаво е да си работи, че на мен зимата ми се беше развалил. Трудно палеше и докато загрее много тегаво работи.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 26 юли 2009 21:27

lozan67 написа:Нагревателя си е сериозен консуматор на ток. Като я запалиш студена просто го разкачи, ако ти се дигнат оборотите значи до преди изключването е работел. Релето е номер 2 при старата инсталация/ до 89 г./ и 12 при новата. Хубаво е да си работи, че на мен зимата ми се беше развалил. Трудно палеше и докато загрее много тегаво работи.

Значи колата ми е края на октомври 89-та с широката броня ,но до колкото видях на позиция 2 на таблото реле няма ,а иначе нагревател си има. Когато е студена нямам проблеми с паленето или работенето. Странно :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”