Пасат В4 Проблем с парното и климатика

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
iojko1
Автомобил:
Двигател:

Пасат В4 Проблем с парното и климатика

Мнениеот iojko1 » Нед 19 юли 2009 16:17

Здравейте колеги да ви кажа какво ми се случи и дали може да се оправи и как.Значи както си пускам климатика на Пасат В4 до копчето за пускане има и едно да завихря въздуха в копето,самоче при едно от пусканията това за завихрянето отказа,въобще не включва.каква може да е причината,дали е изгоряло нещо като бушон или то самото и дали само то се подменя или целият панел на парното,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Проблем с парното и климатика

Мнениеот Pav3l » Нед 19 юли 2009 16:39

Не знам за такова дето завихря въздуха... По принцип това копче ти превключва на вътрешен кръг и в купето не влиза външен въздух, а парното засмуква пак от вътре. Не се сменя цялото, само двете копчета отдолу...
Ама първо погледни дали не може да се оправи - да е нагоряло или нещо такова и да минеш с почистване...

Потребителски аватар
iojko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iojko1 » Нед 19 юли 2009 16:53

Даде за същото става въпрос,дали е от копчето

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Нед 19 юли 2009 17:33

До колкото се сещам имаше и релета управляващи, ама на твоя може и няма такива... Ако е заводски май беше на вакуум...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 19 юли 2009 21:30

Копчето управлява едно клапанче,което пуска и спира вакуум към клапата,копчето въобще светва ли? Ако копчето свети а клапата не работи може да се дири електрически проблем при самото клпанче или по пътя на вакуума.
ако копчето не свети - ел. проблем преди копчето - ама пиши за да знам какви схеми и насоки да ти давам ;)
Успех!

Потребителски аватар
iojko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iojko1 » Пон 20 юли 2009 6:09

Да колега,като го включа свети,но дотам не тръгва

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 20 юли 2009 8:21

iojko1 написа:Да колега,като го включа свети,но дотам не тръгва

Понеже и аз имам същия Пасат от скоро , с извинения че се намесвам в темата ти , как видимо(осезаемо :) ) се разбира че това копче прави нещо ? Аз го натискам от време на време и не мога да разбера дали работи .

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 20 юли 2009 8:42

Ако работи най-малкото ще усетите промяна на въздушния поток при пуснат вентилатор понеже издава доста шумове докато клапата се мести от външна на вътрена циркулация - ако нищо не се чува значи не работи.
По повод проблема на колегата - отпред в дясно (като седиш срещу колата) в калника отдолу между калника и кората има един резервоар за вакуум.Точно до него е и клапанчето,което управлява клапата....разхождат се едни вакуум маркучи от всмукателния колектор на колата до този резервоар за вакуум,от него до клапанчето (бубинка с две кабелчета и вход и изход за вакуум),от клапанчето покрай макручите за парното влиза в купето и оттам отива до самата клапа (на майната си под таблото зад жабката).
Съответно ти разглоби там при резервоара за вакуум и виж дали като цъкнеш копчето има напрежение на бубинката.Ако има търси проблема по вакуумите или в самата бубинка.Ако няма - електро проблем от копчето до бубинката.Не погледнах ама ако си от София може да минеш през сервиза да се опитам да ти помогна с каквото мога или поне да дам акъл :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 20 юли 2009 8:48

milmar написа:
Понеже и аз имам същия Пасат от скоро , с извинения че се намесвам в темата ти , как видимо(осезаемо :) ) се разбира че това копче прави нещо ? Аз го натискам от време на време и не мога да разбера дали работи .

Чува се лек шум от дясната част на таблото като се мърда клапата. Вентилатора започва да духа по-силно.
Има и друг вариант за тестване. Нагласяш парното да духа от духалките които са на таблото. Отваряш малко някой прозорец. Засилваш се поне със 70-80км. Ако духа от духалките на таблото значи клапата е отворена, ако не - значи е затворена :)

iojko1 написа:Да колега,като го включа свети,но дотам не тръгва

Щом копчето свети или клапанчето което се намира от вътрешната страна на левия калник до акумулатора не работи или някъде се губи вакума.

Потребителски аватар
iojko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iojko1 » Пон 20 юли 2009 20:22

Добреде можели така изведнъж да загуби този вакум,нямали поне да издава някакви звуци.Защото както си работеше и изведнъж на второто пускане отказа,като преди това не е давало дефект

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 21 юли 2009 8:17

iojko1 написа:Добреде можели така изведнъж да загуби този вакум,нямали поне да издава някакви звуци.Защото както си работеше и изведнъж на второто пускане отказа,като преди това не е давало дефект

Може може ;) Може да се сцепи маркуча или пък да се измъкне...може и вакуумната мембрана на клапата да се издъни при преместването си (при мен така стана).Може и да изгори бубинката отраз.Както и да се прекъсне някой закъсал се кабел.

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Вто 16 окт 2012 14:58

извинявам се едно исках да направя друго стана :beer

Последна промяна от giorgio_vn на Съб 20 окт 2012 10:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В4 Проблем с парното и климатика

Мнениеот paralesko » Сря 17 окт 2012 22:02

:screwy

Върни се в “Passat”