Какво масло за хидравлика?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
dankg
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: 1z - 1996

Какво масло за хидравлика?

Мнениеот dankg » Пет 17 юли 2009 14:22

Здравейте,
Наскоро си смених маслото на хидравликата. Майсторът ми каза, че трябвало да се гледа цвета на капачката на резервоара, в който се налива и да съвпада с цвета на капачката на закупената кутия. Моят цват на капачката на резервоара за наливане е зелен /като майстора ми каза дано някой да не си е направил гавра и да го е сменил/ и съответно такъв ми продаде и смени/марката не се сещам каква беше нащо от сорта I.G.I-нещо подобно, и пишеше че е става и за фолксваген/. След смяната обаче постоянно ми вие помпата ли е какво е и аз не зная, едни познати ми казаха, че има въздух и като се обезвъздуши ще спре - това обаче продължава вече около 1 месец, вярно шума на виенето намаля, но го има - не е както преди да сменя маслото.
Въпросът ми е от какво мож еда е?
Аз се сещам, че може да е или да има въздух още или маслото да не е читаво. Ако някой има идея какво е да пише.
П.С. Прочетох, че е добре да си взема масло от Еурутек /шкода/ и така ще направя ако трябва да го сменя- но от писаното видях, че са с червена и зелена капачка. Пишете моля. Колата е голф 96година 1.9 ТДИ 90кс

aldgag
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво масло за хидравлика?

Мнениеот aldgag » Пет 17 юли 2009 15:12

като вие има ли лека вибрация на волана че и моята нещо вие отпред и като натисна спирачка спира после пак почва и не мога да разбера от какво е

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 17 юли 2009 17:35

много е възможно рейката да е заминала

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 17 юли 2009 23:13

aldgag написа:като вие има ли лека вибрация на волана че и моята нещо вие отпред и като натисна спирачка спира после пак почва и не мога да разбера от какво е

Това твоето са криви дискове.

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 19 юли 2009 3:19

dankg написа:Здравейте,
Наскоро си смених маслото на хидравликата. Майсторът ми каза, че трябвало да се гледа цвета на капачката на резервоара, в който се налива и да съвпада с цвета на капачката на закупената кутия. Моят цват на капачката на резервоара за наливане е зелен /като майстора ми каза дано някой да не си е направил гавра и да го е сменил/ и съответно такъв ми продаде и смени/марката не се сещам каква беше нащо от сорта I.G.I-нещо подобно, и пишеше че е става и за фолксваген/. След смяната обаче постоянно ми вие помпата ли е какво е и аз не зная, едни познати ми казаха, че има въздух и като се обезвъздуши ще спре - това обаче продължава вече около 1 месец, вярно шума на виенето намаля, но го има - не е както преди да сменя маслото.
Въпросът ми е от какво мож еда е?
Аз се сещам, че може да е или да има въздух още или маслото да не е читаво. Ако някой има идея какво е да пише.
П.С. Прочетох, че е добре да си взема масло от Еурутек /шкода/ и така ще направя ако трябва да го сменя- но от писаното видях, че са с червена и зелена капачка. Пишете моля. Колата е голф 96година 1.9 ТДИ 90кс
Освен маслото случайно сменял ли си ремъка?

Потребителски аватар
dankg
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: 1z - 1996

Мнениеот dankg » Пон 20 юли 2009 10:34

danii написа:Освен маслото случайно сменял ли си ремъка?

Сменял съм ремъците и ролките, но това беше преди време, като я купих от тогава са минали около 4-5 месеца, а маслото на по късен етап го смених.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 22 юли 2009 19:19

На А3-ката сменях маслото,но сложих оригиналното и нямам никакви проблеми.
За да ти вие след смяната или нее обезвъздушена системата хубаво или нивото на маслото е под минимума.Аз преди да го сменя правих рейката че протече и като останеше без масло започваше да вие,иначе не вярвам да е от маслото което си сложил защото аз първо сложих едно зелено от ОМВ за 10лв. защото знаех че изтича и стига да имаше масло не виеше изобщо хидравликата :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”