Проблем с TDI PD

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 06 апр 2005 15:31

Според мен ти се базика контактният ключ,
може да ти се стори смешно :lol: ама не забравяй че е възможно :wink:

Потребителски аватар
KILLER GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KILLER GTI » Сря 06 апр 2005 21:10

Колега знам че е с реостат на газта, но това не му пречи да подава газ при паленето!
Мисълта ми беше такава, че ако мотора пали по-лесно с подаване на газ помпата си отива.

leo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leo » Чет 07 апр 2005 2:01

ако е от старите дизели които са с механична помпа има доста логика в това което казваш, Killer, ама при PD-то не мисля че има значение дали подаваш газ или не - така или иначе контролния блок игнорира входа от педала на газта. Някъде ми се стори че порчетох из форума, че на човека са му казали че е за смяна на ПД .. жална майка - над 1000 лева е едната, а те са 4... :shock:
Продължавам да съм убеден че проблема е некоректно работещ датчик - няма много логика помпите при студена кола да си вдигат налягане, а при топла да нещат и то не винги :? да не говорим пък че работят нормално след като запали колата

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 07 апр 2005 8:18

Вчера пак ходих в VW в Овча купел. Според тях си пали съвсем нормално. До 10 секунди въртене било нормално. Тя върти 2 до 4 секунди в най лошия случай. Нямало как да се настрийва. Просто не виждали никакъв проблем.
Закачиха я на компютър и казаха че дава грешка свръхналягане. Понякога ми изключва турбото при много висока скорост. Някакъв клапан трябвало да се смени или да се почисти турбото в RealTurbo на околовръстното.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 07 апр 2005 9:35

Леле, как им се довери на тези КРЕТЕНИ!
Оня ден бях там да си питам пак за маслото и какви чудеса ми наговориха, не е истина! Тея не знаят нищо за VW, гаранция!

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 07 апр 2005 9:40

Тия в РеалТурбо не могат да ти свалят турбината, а в сервиза до тях взимат 100лв за това.

jeki
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот jeki » Съб 25 мар 2006 20:35

бате аз карам 4 ка от 2 години тди е 90 кония същата работа го прави майкаи да еба много съм доволен от нея ама на - 20 пали веднага ама като се стопли и грездей.Днес уж топло закачал съм я на комп сичко си е 6 някви идеи да имш от какво е много ме дразни

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Съб 25 мар 2006 20:38

Смених си акумулатора че стария беше на 7 години. Взех си такъв с по-висок (голям) стартов ток 800А. Сега е по добре. Преди ако имаше 4 сек въртене сега е макс 1 сек.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 25 мар 2006 22:49

Знам,че това което ти препоръчвам няма да помогне ако проблема е в електрониката,но може да ти подобри работата на двигателя-
http://www.liquimoly.ru/catalog 2006/Systempflege_Diesel_fur_Common_Rail-Motoren.html
в ХИТ Младост и Люлинския са по-евтини продуктите на фирмата даже и от представителния магазин на вносителя :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 29 мар 2006 15:58

imedarov написа:Смених си акумулатора че стария беше на 7 години. Взех си такъв с по-висок (голям) стартов ток 800А. Сега е по добре. Преди ако имаше 4 сек въртене сега е макс 1 сек.

Имах същия проблем с паленето при 90градуса и след една прочетена тема по въпроса смених акумулатора с нов 800А ток и сега си пали като кибрит независимо от температурата така че щом и ти казваш че нещата са се оправили с новия акумулатор изглежда става правило този проблем да се решава с смяна на акумулатора! Само да допълня че от време на време се ебаваше датчика който казва каква е температурата на ДВГто и загрял палеше като студен с високи обороти който след малко се нормализираха-решението нов датчик /58лв/+смяна/8лв/ в Проспийд ! Може да помогне ако някой се сблъска с подобен проблем Ако не друго се нагледах на резачки там докато чаках да доставят датчика :shock

jeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jeki » Чет 30 мар 2006 16:08

батка къде се намира този датчик да го видя дали не ми е изгорял точно

geko_tdi mi e skypa ako iskach me potyrs

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 30 мар 2006 17:48

[quote="jeki"]батка къде се намира този датчик да го видя дали не ми е изгорял точно

Ами специално при мен е наи-долу отдясно на двигателя /като си срещу него:) /до скоростите ! Но за да го провериш трябва да го свалиш и да завиеш нещо на негово място че потича антифриза а и после да имаш необходимия уред което си е доста сложно ! Доста по-лесния но по-скъп /30лв/ начин е да го закачиш на компа в някой сервиз и там да си каже дали дава грешка както беше в моя случай! Но пак да уточня че този датчик няма връзка с показанията на темп. на таблото а служи само за да подаде информация на компа колко е топъл ДВГ за паленето!

Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Пет 31 мар 2006 8:47

imedarov написа:...Закачиха я на компютър и казаха че дава грешка свръхналягане. Понякога ми изключва турбото при много висока скорост. Някакъв клапан трябвало да се смени или да се почисти турбото в RealTurbo на околовръстното.

Сигурен ли , че дава грешка в клапана ? Подобни проблеми се появяват и след чиптунинг - набива овърбууст като грешка....естествено некадърно направен тунинг....

Това за почистване на турбото е пълна простотия - какво ще му чистят се чудя... :D :D

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Съб 01 апр 2006 21:00

Съжалявам че не го снимах като го отвориха беше отрупано със сажди. Мазни. И едни джаджки дето движат лопатките немогат да се движат свободно и задържат, а ми обясниха че до 2 сек ако не се върнат и набива грешката. Смених и клапан N75 но без ефект. След като изчистиха турбината на песъко струйка проблема изчезна.
Преди това даваше налягане 1750, а след това 1200.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Съб 01 апр 2006 22:02

imedarov написа:Съжалявам че не го снимах като го отвориха беше отрупано със сажди. Мазни. И едни джаджки дето движат лопатките немогат да се движат свободно и задържат, а ми обясниха че до 2 сек ако не се върнат и набива грешката. Смених и клапан N75 но без ефект. След като изчистиха турбината на песъко струйка проблема изчезна.
Преди това даваше налягане 1750, а след това 1200.

Я кажи каква грешка ти даваше? Че и при мен май проблема е същия. Колко ти взеха за чистене на турбината и сваляне и качване?

Върни се в “Дизелови агрегати”