При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4

Мнениеот Oxyde » Вто 21 юли 2009 22:09

Значи колата е 1.8ми 1995г.Б4,днеска както си я паркирах..ритах футбол..връщам се..паля..пускам фаровете и ми умря цялото табло...никакъв живот,светлини нищо...фаровете отпред светят но вътре нищо...като мръднах нагоре надолу светлината на таблото се включиха и изключиха оборотите...а при движение си се разхождат между 2-6000 оборота сами...но без това да подава газ в към двигателя..а само на таблото...след което стрелката на температурата се покачи за отрицателно време на 110 градуса...и започна да ми свети лампата за водата...но си има вода...и като цяло колата над 85 градуса 90..никога не вдига...много странно нещо..аз направо се шашардисах...колеги ако имате някаква представа от какво може да е..или сте чували за нещо подобно...ще съм ви много благодарен! :обичам ви

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4

Мнениеот milmar » Вто 21 юли 2009 22:29

Причинителя е тока mhihi ....
Някой наясно с жиците и тока трябва да прегледа инсталацията . Вероятно проблема е в загуба на маса на цялото табло или лош контакт в стабилизатора на напрежение (10 V) на гъвкавата платка зад таблото , не е страшно :). В смисъл може да се ремонтира :lol: иначе не е добре да се кара без адекватна информация за основните параметри за състоянието на двигателя .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 21 юли 2009 22:51

Щом гасне при включването на фарове- според мен зора ще е масичка ;)
Може и по спойките на клемореда.
Сваляй, отваряй и зяпай
Дано се вижда ;)

Silverclub
Автомобил: VW Passat
Двигател: BMP 2012

Мнениеот Silverclub » Сря 22 юли 2009 8:44

При мен е съшата работа само дето пасата ми е B3.Мен ми казаха, че или е от масата или някаде имам студена спойка или хлабава връзка.Проблема обаче е, че на око не се вижда къде е проблема :)!!!Поне аз немога да го видя!!!При мен временното решение,което съм намерил е лек удар по таблото и то се оправя и това ме навежда на мисълта, че е хлабава връзка!Моето решение не е хубаво, но за временно става поне докато си оправиш таблото.Интересното е, че при мен се получава само ако колата ми цял ден е била под слънце и се е нагряла яко!!!

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Сря 22 юли 2009 8:58

Мхм,ами днеска смятам да мина през ХЕЕД да го погледнат..и да го оправят ако могат... :)

Върни се в “Passat”