При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4
Значи колата е 1.8ми 1995г.Б4,днеска както си я паркирах..ритах футбол..връщам се..паля..пускам фаровете и ми умря цялото табло...никакъв живот,светлини нищо...фаровете отпред светят но вътре нищо...като мръднах нагоре надолу светлината на таблото се включиха и изключиха оборотите...а при движение си се разхождат между 2-6000 оборота сами...но без това да подава газ в към двигателя..а само на таблото...след което стрелката на температурата се покачи за отрицателно време на 110 градуса...и започна да ми свети лампата за водата...но си има вода...и като цяло колата над 85 градуса 90..никога не вдига...много странно нещо..аз направо се шашардисах...колеги ако имате някаква представа от какво може да е..или сте чували за нещо подобно...ще съм ви много благодарен! 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: При пускане на фаровете ми умира цялото табло-Б4
Причинителя е тока
....
Някой наясно с жиците и тока трябва да прегледа инсталацията . Вероятно проблема е в загуба на маса на цялото табло или лош контакт в стабилизатора на напрежение (10 V) на гъвкавата платка зад таблото , не е страшно
. В смисъл може да се ремонтира
иначе не е добре да се кара без адекватна информация за основните параметри за състоянието на двигателя .

Някой наясно с жиците и тока трябва да прегледа инсталацията . Вероятно проблема е в загуба на маса на цялото табло или лош контакт в стабилизатора на напрежение (10 V) на гъвкавата платка зад таблото , не е страшно

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Щом гасне при включването на фарове- според мен зора ще е масичка 
Може и по спойките на клемореда.
Сваляй, отваряй и зяпай
Дано се вижда

Може и по спойките на клемореда.
Сваляй, отваряй и зяпай
Дано се вижда

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BMP 2012
При мен е съшата работа само дето пасата ми е B3.Мен ми казаха, че или е от масата или някаде имам студена спойка или хлабава връзка.Проблема обаче е, че на око не се вижда къде е проблема
!!!Поне аз немога да го видя!!!При мен временното решение,което съм намерил е лек удар по таблото и то се оправя и това ме навежда на мисълта, че е хлабава връзка!Моето решение не е хубаво, но за временно става поне докато си оправиш таблото.Интересното е, че при мен се получава само ако колата ми цял ден е била под слънце и се е нагряла яко!!!

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Мхм,ами днеска смятам да мина през ХЕЕД да го погледнат..и да го оправят ако могат...