Б3 климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
cecko_bs
Автомобил:
Двигател:

Б3 климатик

Мнениеот cecko_bs » Пон 20 юли 2009 17:43

Здравейте, климатика на моя Пасат нещо сгъна чадъра :( за два месеца два пъти го пълня втория път питах майстора може ли да го оправим? Отговора беше че е със старата газ и не се ремонтирали,издишал през шайбата и от компресора където излиза мъркуча и спасението е нова кола :( може ли да ми кажете дали е вярно това!!!

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Б3 климатик

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 17:47

Това е най-голямата глупост, която могат да ти кажат - ако компресора е заминал тотално (в което се съмнявам) и не подлежи на ремонт, то се подменя компресора, не колата!
Все едно да ти се скъса копчето на ризата, ама да не го зашиеш, ами да си вземеш нова риза... Само дето става дума за повече пари ;)

Според мен си смени майстора, не колата!

cecko_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecko_bs » Пон 20 юли 2009 17:52

компресора бачка 6,като го напълня с газ ще се пукне но изпуска през шайбата имало някакво уплътнение което вече не се намирало - май тоз само иска да пълни и да цоца мангизи

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 17:56

Ми не знам да няма уплътнения... С доставка всичко се намира... Пък и можеше да ти каже да си търсиш друг компресор, като няма такова уплътнение, ама не и друга кола!

И все пак - като не може един доктор да те излекува, отиваш при друг, нали?

cecko_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecko_bs » Пон 20 юли 2009 17:59

знеш ли някой който работи както трябва около Бургас или Пловдив

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 18:04

Знам в Стралджа, но има записани часове поне до декември (защо ли? :screwy )

Хайде колеги, не знаете ли добър сервиз за климатици в Бургас?

А ти можеш да потърсиш в търсачката на форума дали няма да излезе някой...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 21 юли 2009 6:29

Верно тоя изобщо не му се е занимавало с теб. Дори R12 се намира тук-там все още. Аз си правих пълна профилактика на климатичната част миналата година и имаше абсолютно всичко дори в наличност, говоря ти за ТРВ, кондензатор, дехидратор и т.н., за гарнитури и уплътнения изобщо не говорим да са били проблем. Ти си попаднал на някакъв пълнач явно, не на сервиз.

Между другото майстора дето ми прави профилактика на моя климатик поръчваше някои от частите от Пловдив, ако искаш мога да ти дам тел. на лични да му звъннеш да го питаш къде там да идеш за ремонт. Можеш и да се разходиш до София за 2-3 дена ако толкова го закъсаш.

Поздрави.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 21 юли 2009 8:15

cecko_bs написа:Здравейте, климатика на моя Пасат нещо сгъна чадъра :( за два месеца два пъти го пълня втория път питах майстора може ли да го оправим? Отговора беше че е със старата газ и не се ремонтирали,издишал през шайбата и от компресора където излиза мъркуча и спасението е нова кола :( може ли да ми кажете дали е вярно това!!!

Моля?
Тоя човек не е човек.
Съвсем не е вярно това.
Всеки един компресор се ремонтира - сменят им се осеви уплътнители,гарнитури между капаците ако е необходимо,лагери и т.н....каквото им е дефектно.Дори при тези за R12 е още по-ефтино понеже са по-старички като модели.
Иначе се сменят О-пръстените и няма грижи с изпускането по снадките.
Винаги има решение,различно от това да си смениш колата ;)
Общо взето за да се мине качествено от R12 на R134 е необходимо само да се навият едни дюзи на старите за да може да се закачи машината,да се изчисти добре системата от старото масло,да се смени дехидратора и готово.Само трябва да се спази условието да се налее по-малко фреон (на 500 грама 100 по-малко).Примерно ако системата събира 1000 грама 12-ка се наливат към 800 134-ка.
Общо взето това си е дори стандартна процедура,която много хора правят понеже на сравнително малко места вече се работи с R12 специално по автоклиматиците понеже новите машини въобще не са правени за работа с R12.
Ако искаш мога да ти споделя цени и т.н. ама актуални за София...иначе в другите градове са по-малко ама не навсякъде работят добре,така че ходи на проверено място ;)
Успех!

cecko_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecko_bs » Вто 21 юли 2009 17:49

Колеги ще съм ви благодарен за всякаква информация!!! Телефони цени и всичко!!! Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 22 юли 2009 0:52

cecko_bs написа:Колеги ще съм ви благодарен за всякаква информация!!! Телефони цени и всичко!!! Благодаря предварително!!!

Ами кажи какъв точно е компресора - има си модел и марка.Това е определящо за цената.
Kомплект гарнитури и смяната им (при свален от колата компресор) струва около 140-150лв (гарнитурите отзад на капака,гарнитурата отпред на капака,осев уплътнител.Демонтажа и монтажа още 40-50лв.При по-новите ремонта е според марката понеже е много относително ама горе-долу пак там някъде...
Успех!

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Сря 22 юли 2009 10:01

cecko_bs написа:Колеги ще съм ви благодарен за всякаква информация!!! Телефони цени и всичко!!! Благодаря предварително!!!

Колега: Поразпитай за Горан от Горно Езерово! Чувал съм че е много добър но за съжаление не мога да ти дам никаква друга инфо :(

yov4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yov4o » Сря 22 юли 2009 10:49

Цени в Добрич (от личен опит ).
Демонтаж ,Монтаж ,пълна профилактика на компресора , смяна на всички гарнитури ,смяна лагера на шайбата на компресора и пъленене (забравих да попитам с какъв газ,надявам се че е от правилният) :deal 280лв.
Да ни е честито студеното :applause: !

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 23 юли 2009 21:50

Актуални цени от днес(София)-Смяна на всички уплатнения на компресора(Сандин SD 750-май така беше?!?!),смяна на двата маркуча за високото налягане,пълнене=300лв. ааа фреон R12

graf_gin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот graf_gin » Вто 18 авг 2009 23:29

вече 5 години карам "бай пасат" но не съм пускал климатика.преди лампичката на бутоните в купето включваше само на първа степен на вентилатора.сега тази степен не ми работи и лампите не светят.дали климатика се стартира посредством ключа на вентилатора?друг въпрос-вярно ли е че ако няма фреон компресора не се включва? и за последно как да проевя дали изобщо работи климатика защото не се наемам да го карам на сервиз ако няма да мога да си го позволя. все пак 300 лева за студент не са малко пари :D

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 19 авг 2009 7:24

Климатика не се включва ако копчето на вентилатора е на "0". Трябва да бъде на положение от 1 до 4, без значение кое. Ако няма фреон не тръгва компресора, но моя беше останал с няма и 300гр и пак сработваше, просто не охлаждаше добре. Без грам фреон май няма как да го провериш... Можеш да провериш компресора, като му пуснеш + на кабелчето, но това само ще ти покаже дали електромагнита е здрав, нищо друго...

Върни се в “Passat”