ТДИ махане катализатор
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Махане катализатор ТДИ.
За Б5 АФН 4моушън разбрах че работата била по иначе,и хич не давали пари от катализатора.Така и така ще трябва да се ходи до София,поне да си плати ходенето тоя катализатор
Катализатора при тези коли е един от най малките и цената му е 20лв. т-е не знам кой ще се навие да го махне,камоли пък да даде пари. 

- feikot
А ще има ли промяна във вървежа ? Още преди месец-два си викам - а емного гадно мирише тая кола,да не е от нафтата,но продължи и с различна да мирише,може да го подложа на тази операция дзверо
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Aз предишния го изтарбуших ма на тая кола реших да ми го рзнат/варианта да карам с него отдавна съм го изключил/ и да сложат права траба на негово място ,а катализатора си запазих ако наще законодатели измислят нещо ,че без катализатор не може.
- feikot
Обмислям,да дерна гърненцето и да изкарам катализатора цял.За всеки случай както казваш ти,и после заварка,и Мр Цинк,и забравяме за проблема.
- feikot
http://cgi.ebay.de/KATALYSATOR-AUDI-A4- ... eile_Zubehör?hash=item2ea36c43ab&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1229%7C293%3A6%7C294%3A50
Е ако дойде някой ден такъв закон трябва да се бръкнем 500 стотака,за катализатор
Е ако дойде някой ден такъв закон трябва да се бръкнем 500 стотака,за катализатор
- sto4o
- Автомобил: Leon
- Двигател: ARL
колеги имам golf 4 AHF двигател. въпроса ми е има ли смисъл да махам катализатора като за сега си варви добре колицата и ще се промени ли звука тоес ще снате ли по шумна при слагането на права тръба или да слагам разонатор и няма ли да почне да пуши яко, също така някакви настройки правят ли се след махането на катализатора или не.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
sto4o написа:колеги имам golf 4 AHF двигател. въпроса ми е има ли смисъл да махам катализатора като за сега си варви добре колицата и ще се промени ли звука тоес ще снате ли по шумна при слагането на права тръба или да слагам разонатор и няма ли да почне да пуши яко, също така някакви настройки правят ли се след махането на катализатора или не.
На всичките ти въпроси е отговорено в тази същата тема даже по няколко пъти ама май те мързи да я прочетеш цялата.....

- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изчетох и аз всичките страници, и още утре ще го прасна и моя катализатор...
Нещо друго обаче ми хрумна докато четях: нали всеки се чуди на колко км му е колата...
Според мен колкото повече килиметри са навъртяни, толкова по-запушен е катализатора (ако въобще може да се прецени).
Сутрин като припаля моята, след около минута, даже по-малко чувам как турбото леко започва да свири. Много ще ми е интересно като го махна какво ще прави, и дали е задръстена много тая пита...

Нещо друго обаче ми хрумна докато четях: нали всеки се чуди на колко км му е колата...
Според мен колкото повече килиметри са навъртяни, толкова по-запушен е катализатора (ако въобще може да се прецени).

Сутрин като припаля моята, след около минута, даже по-малко чувам как турбото леко започва да свири. Много ще ми е интересно като го махна какво ще прави, и дали е задръстена много тая пита...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Tурбото на празен ход няма как да се чува.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Tурбото на празен ход няма как да се чува.
Може,може но не се чува откъм двигателя а откъм аспуха-свири като прахосмукачка

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:rosen79 написа:Tурбото на празен ход няма как да се чува.
Може,може но не се чува откъм двигателя а откъм аспуха-свири като прахосмукачка
До сега не съм чул на нито един да свири на празен ход.Може и да си прав,не споря.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosen79 написа:До сега не съм чул на нито един да свири на празен ход.Може и да си прав,не споря.
Ако ти е махнат катализатора отвори вратите излез от колата, слушай отзад и давай газ до към 4000 РПМ. Слушай точно когато оборотите на двигателя намалят.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:rosen79 написа:До сега не съм чул на нито един да свири на празен ход.Може и да си прав,не споря.
Ако ти е махнат катализатора отвори вратите излез от колата, слушай отзад и давай газ до към 4000 РПМ. Слушай точно когато оборотите на двигателя намалят.
Тогава да.Тук става дума когато запалиш колата и не пипаш педала,и колата работи примерно с 900 оборота.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
The Bear написа:Нещо друго обаче ми хрумна докато четях: нали всеки се чуди на колко км му е колата...
Според мен колкото повече килиметри са навъртяни, толкова по-запушен е катализатора (ако въобще може да се прецени).![]()
...
Неможе да се прецени.Ако е наливано масло повече от чертичката за макса и отива право в катализатора - даже си исма предупреждение на капачката за тва нещо.
Върни се в “Дизелови агрегати”