Как да разбера кога да сменя ремъци

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да разбера кога да сменя ремъци

Мнениеот неодачник » Пон 27 юли 2009 21:01

Danny boy написа:Ремъци и ролки задължително смяна на 50К.Да ти е мирна главата.
Не вярвам че си съгласен да дадеш сумати пари за основен ремонт само щото не си сменил ремъка на ангренажа и генератора дето ти върти и водната помпа и при скъсване между два града примерно ко се не усетиш да ти прегрее колата или да се изръсиш сума лев за пътна помощ.
Показателя за стара гума/напукана/означава че този ремък или е бил менте или е толкова стар че не си знае годините и е сдал багажа от атмосферните условия.
Видимо хубав ремък,който е минал 50-60к по нищо не можеш позна че е за смяна.Просто изглежда добре.
Хубави ремъци за мен са CONTITECH на CONTINENTAL.
Ролки SKF.

ако например се скъса пистовия ремък на път , може ли временно да се кара, например 50км, докъто се стигне до сервиз, има ли опасност за двигателя?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 27 юли 2009 21:02

До колкото знам само климатика и хидравликата отиват. Иначе да

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Пон 27 юли 2009 21:06

mania написа:До колкото знам само климатика и хидравликата отиват. Иначе да

какво му пречи на климатика , апък и на хидравликата тя се върти с ремъка от водната помпа, аз мисля че само динамото няма да зарежда

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 юли 2009 22:27

неодачник написа:ако например се скъса пистовия ремък на път , може ли временно да се кара, например 50км, докъто се стигне до сервиз, има ли опасност за двигателя?

Ако пистовия ремък не върти водната помпа,можеш да се прибереш спокойно,стига да не е през ноща,защото няма да ти се зарежда акумулатора.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Вто 28 юли 2009 21:57

hitman0013 написа:би ли само за последно споменал цените им.

от VW
177€ целия комплект: 2 ремъка 3 ролки
110€ водната помпа

извън VW закупих тези:
+пистов ремък 20€
+activated carbon filter 10€
+fuel filter 8€
+air filter 11€

+ 120€ за надяване на 3та ремъка и ролките.
Попитах майстора дали може да остана при него когато извършва ремонта... Нямаше нищо против.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 30 юли 2009 10:39

110 евро водна помпа? Доколкото помня на HEPU, които са доста добра марка беше под 100лв за голф4 и то по-мощен от твоя?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 30 юли 2009 12:36

abit написа:
IceHeart написа:Колега тънките сметки не излизат на пазара... като неможеш да ги смениш (разбираемо е криза е нямаш пари) по-добре не карай колата докато не ги смениш... Мислиш ли че колегите са врачки и гадатели че могат да ти кажат кое колко може да изкара :screwy

Ами да ти кажа какво мисля колега...
Мен не ме интересуват магазини и къде по изгодно мога да намеря определена част!(има си google)
Интересуваме кое какво е и да мога сам да се справя с отстраняването на проблема(изпитвам удоволствие когато сам си разрешавам проблемите "психическо и икономическо")
Та ако бях толкова добре икономически, че да не се замисля изобщо за 1000-2000лв.какво според теб щях да търся в форума!?Отивам направо в първия сервиз на VW и казвам на майстора един фулл сервиз.Да но тогава нямаше да карам автомобил 2-ра ръка.
Мисля, че разбираемо що може съм написал и схващаш за какво иде реч.(според мен хора които не се замислят за 1000-2000лв.не стъпват в този форум или се броят на пръсти)

Ами аз съм един от тези дето се броят на пръсти :D ....зашото съм хвърлил поне 2000 за да направя колата да върви както трябва...и въобще не става въпрос за тунинг.В голяма грешка си ако мислиш,че повечето хора във форума си кътат париците!Те обичат да си ремонтират колите сами, но пари за качество не пестят! :bowdown :applause: ...защото фул-сервиза при майстора съвсем не значи качество!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 30 юли 2009 14:24

Малко са хората, които са навити за това. Повечето ме мислят за пълен глупак и балък понеже съм дал 2 бона като части и тунинг за трабант, който повечето смятат че струва 100-200лв или 1000лв като части и консумативи за голф, който според тях струва толкова целия.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Чет 30 юли 2009 16:12

rosen79 написа:
неодачник написа:ако например се скъса пистовия ремък на път , може ли временно да се кара, например 50км, докъто се стигне до сервиз, има ли опасност за двигателя?

Ако пистовия ремък не върти водната помпа,можеш да се прибереш спокойно,стига да не е през ноща,защото няма да ти се зарежда акумулатора.

мисля че на голф3 1.8 абс водната помпа се задвижва от агренажа,така че ако е скъсан пистовия ремък няма да върти само климатика и динамото, и мога да се придвижа до 100 км, така ли е или греша?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 30 юли 2009 16:13

ABS водната помпа е външна и НЕ се задвижва от агренажа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”