клапа за въздух на купето на passat b3
-
- Автомобил:
- Двигател:
клапа за въздух на купето на passat b3
Знае ли някой кое управлява клапата за въздух на купето на passat b3,намираща се отдясно на таблото под филтъра, и от къде се захранва двигателчето на тази клапа? Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: клапа за въздух на купето на passat b3
Мисля, че е с вакуум. Някъде пред казанчето за чистачките тръгва маркучето.
myrshavija написа:Мисля, че е с вакуум. Някъде пред казанчето за чистачките тръгва маркучето.
на В4 тръгва от преден ляв калник,завива покрай опорите на макферсона,влиза в купето межди двата маркуча за радиаторчето за парното, влиза в клапана отпред в дясно под таблото. При В3 мисля че е същото. При мен се беше откачил маркуча точно на влизане в купето,откъм моторния отсек.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
DoH_KuXoT написа:myrshavija написа:Мисля, че е с вакуум. Някъде пред казанчето за чистачките тръгва маркучето.
на В4 тръгва от преден ляв калник,завива покрай опорите на макферсона....
Така е за Б4 !
Аз имам проблем с електромагнитния клапан , който управлява "тази работа" . Успях да го разглобя вчера , беше тотално блокирал . В общи линии се оказа , че май няма да го бъде

Съжалявам , че се намесвам , но мисля че потенциално е свързано с темата

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съм вземал от автоморга. Извадиха ми два подобни клапана и казаха че са от карбуратори - единия от опел, другия от ауди. Буксите им бяха същите
Мисля че има пасати на които тази клапа е с ел. моторче. Може би тези които са със допълнително слаган климатик

Мисля че има пасати на които тази клапа е с ел. моторче. Може би тези които са със допълнително слаган климатик

- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
- Winner25
bnvp написа:Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
Не е тази клапа. Пасатите с климатик имат още една която е преди вентилатора

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
На В3 с климатици Диавиа (главно италианчетата) е с ел. клапа точно под решетката/филтъра. На фабричните климатици клапата е вакуумна, както описания по-горе В4.
bnvp написа:Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
така е на моделите без клима
Winner25 написа:bnvp написа:Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
май говорите за едно и също

- Winner25
DoH_KuXoT написа:Winner25 написа:bnvp написа:Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
Не

А клапата за вътрешма циркулация е преди вентилатора. Като се махне филтъра на купето се вижда

Winner25 написа:DoH_KuXoT написа:Winner25 написа:bnvp написа:Нали става въпрос за първата клапа,която е почти веднага след моторчето за парното(под жабката),ако да - тя се управлява от жило,което излиза от врътките за парното(по-точно най-лявата врътка,която е за степените на вентилатора я отваря).Поне на мойта В3-ка 91'ва година е така.
НеТази за която говори колегата е след вентилатора преди тази която определя топло/студена.
А клапата за вътрешма циркулация е преди вентилатора. Като се махне филтъра на купето се вижда
хмм не знаех че е друга, на другия ми пасат няма клима но мислех че по същия начин затваря като тази за вътрешна циркулация, защото не духа като се движиш по инерция без пуснато моторче. Но от друга страна пък там няма как да действа като клапа за вътрешна циркулация, защото за да дадеш на позиция от 1-4 вече си я отворил.