Здравейте!
Налага ми се да сменя колата си, разгледах няколко алтернативи на това което търся, една от тях е VW Bora. На пръв поглед изглежда че отговаря на критериите ми като мощност, цена, вътрешено пространство и поддръжка (за поддръжката имам пред вид че все пак е на VW а не BMW или нещо от сорта). В тази тема искам да попитам по конкретно за същите тези параметри, а именно колко изиза смяната на ангренажен ремък, масло, гуми, достатъчно голямо ли е купето и багажника за 4 членно семейство. Аз не съм особено висок - 183см, но в повечето коли се чувствам подтиснат от теснотията.
Bora алтернативи, поддръжка
-
rozeneca
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Bora алтернативи, поддръжка
Смяната ти излиза около 700-800 лева плюс още 200 за маслото.Отзад не е много широка,но за сметка на това багажника е много голям.Като цяло мисля,че избора ти е добър
-
guitman
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързия отговор. Преди да закрия темата, искам само да попитам какви са същите параметри на Sharan.
Аз съм 192см и не се чувствам подтиснат, но пътувам предимно сам. Sharan-a като обслужане е същата работа, но предлага много повече място.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
за смяната е доста относително, на мен на първата ми бора преди година и половина ми излезна 700лв, а за втората, преди 8-9 месеца 450лв тотал....с уговорката че това са пари само за части, без труд...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел, каквато и кола да вземеш поне 1000 за да я направиш да върви. Ако правиш КАСКО може и 2000 да удари. Возил съм се на бора и много ми хареса. Аз съм 183 и отзад ми беше добре. Карал съм Г4 и отпред е супер, та и в бората няма да е по-различно. Не зцнам точно как вървят частите, но ти гарантирам такива пари, все пак от Г4 нататък всичко се оскъпи значително. За сметка на това получаваш европейски автомобил. Аз съм им фен
Но ако имаш пари замисли се и за пасат.
Но ако имаш пари замисли се и за пасат.- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Аз я карах 6м. и я смених за Вектра "Ц".Добър автомобил но тесен за "по-обемни" хора.Колегата е прав помисли за Пасат. Но да знеш че Бората е Голф с багажник нищо особено!!! Колкото до обслужването- точно 1000 лева труд и части (ангр. ремък) 05.2009г.(Вентоман) + почистване на генерация.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Както каза колегата преди мен - Бора официално си е Голф-седан. Платформата е същата, както и интериора и всичко останало.
Относно мястото - проблем се появява при отиване на море с повече от 3ма човека (говоря за Голф) ... или при пътуване за празнуване на НГ за 2 дни с 4 човека, от които 3 жени......
.
Така че ако не сте големички (не само на ръст...)и не се движите непременно все 4ма и то все на дълги пътувания - мисля че Бора би бил добър вариант.
Инак - Пасат...
Относно обслужването - при бензиновите двигатели е по-тънко - аз платих 500лв преди 2г. за смяна на масло, пълен комплект филтри, ремъци и ролки.
Е - на съседния стенд правиха същото на Бора внос от Италия - там излезе малко по-скъпичко щото се оказа че на 180 000 км е още с оригиналните ремъци и ролки, а маслото на вид поне бе поне на 50 000 км.... - отделно смяна на лагери и т.н. така че и от теб си зависи колко ще ти излезе
Относно мястото - проблем се появява при отиване на море с повече от 3ма човека (говоря за Голф) ... или при пътуване за празнуване на НГ за 2 дни с 4 човека, от които 3 жени......
.Така че ако не сте големички (не само на ръст...)и не се движите непременно все 4ма и то все на дълги пътувания - мисля че Бора би бил добър вариант.
Инак - Пасат...
Относно обслужването - при бензиновите двигатели е по-тънко - аз платих 500лв преди 2г. за смяна на масло, пълен комплект филтри, ремъци и ролки.
Е - на съседния стенд правиха същото на Бора внос от Италия - там излезе малко по-скъпичко щото се оказа че на 180 000 км е още с оригиналните ремъци и ролки, а маслото на вид поне бе поне на 50 000 км.... - отделно смяна на лагери и т.н. така че и от теб си зависи колко ще ти излезе
- Viktoriq
- Автомобил:
- Двигател:
Бората си е супер.. 4 човека + багаж.. нямащ ядове.Аз лично съм доволна , но трябва да си попаднеш на кола все пак.А за поддръжката.. горе - долу нормално и там зависи .. Успех, но определно ще останеш доволен от избора си. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”