Bora алтернативи, поддръжка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
guitman
Автомобил:
Двигател:

Bora алтернативи, поддръжка

Мнениеот guitman » Съб 18 юли 2009 18:41

Здравейте!
Налага ми се да сменя колата си, разгледах няколко алтернативи на това което търся, една от тях е VW Bora. На пръв поглед изглежда че отговаря на критериите ми като мощност, цена, вътрешено пространство и поддръжка (за поддръжката имам пред вид че все пак е на VW а не BMW или нещо от сорта). В тази тема искам да попитам по конкретно за същите тези параметри, а именно колко изиза смяната на ангренажен ремък, масло, гуми, достатъчно голямо ли е купето и багажника за 4 членно семейство. Аз не съм особено висок - 183см, но в повечето коли се чувствам подтиснат от теснотията.

rozeneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora алтернативи, поддръжка

Мнениеот rozeneca » Съб 18 юли 2009 19:35

Смяната ти излиза около 700-800 лева плюс още 200 за маслото.Отзад не е много широка,но за сметка на това багажника е много голям.Като цяло мисля,че избора ти е добър

guitman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guitman » Съб 18 юли 2009 20:21

Благодаря за бързия отговор. Преди да закрия темата, искам само да попитам какви са същите параметри на Sharan.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 19 юли 2009 8:59

Аз съм 192см и не се чувствам подтиснат, но пътувам предимно сам. Sharan-a като обслужане е същата работа, но предлага много повече място.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 30 юли 2009 7:33

за смяната е доста относително, на мен на първата ми бора преди година и половина ми излезна 700лв, а за втората, преди 8-9 месеца 450лв тотал....с уговорката че това са пари само за части, без труд...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 30 юли 2009 17:56

Приятел, каквато и кола да вземеш поне 1000 за да я направиш да върви. Ако правиш КАСКО може и 2000 да удари. Возил съм се на бора и много ми хареса. Аз съм 183 и отзад ми беше добре. Карал съм Г4 и отпред е супер, та и в бората няма да е по-различно. Не зцнам точно как вървят частите, но ти гарантирам такива пари, все пак от Г4 нататък всичко се оскъпи значително. За сметка на това получаваш европейски автомобил. Аз съм им фен :да: Но ако имаш пари замисли се и за пасат.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Чет 30 юли 2009 22:20

Аз я карах 6м. и я смених за Вектра "Ц".Добър автомобил но тесен за "по-обемни" хора.Колегата е прав помисли за Пасат. Но да знеш че Бората е Голф с багажник нищо особено!!! Колкото до обслужването- точно 1000 лева труд и части (ангр. ремък) 05.2009г.(Вентоман) + почистване на генерация.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 30 юли 2009 23:54

Както каза колегата преди мен - Бора официално си е Голф-седан. Платформата е същата, както и интериора и всичко останало.

Относно мястото - проблем се появява при отиване на море с повече от 3ма човека (говоря за Голф) ... или при пътуване за празнуване на НГ за 2 дни с 4 човека, от които 3 жени...... mhihi.

Така че ако не сте големички (не само на ръст...)и не се движите непременно все 4ма и то все на дълги пътувания - мисля че Бора би бил добър вариант.

Инак - Пасат...

Относно обслужването - при бензиновите двигатели е по-тънко - аз платих 500лв преди 2г. за смяна на масло, пълен комплект филтри, ремъци и ролки.

Е - на съседния стенд правиха същото на Бора внос от Италия - там излезе малко по-скъпичко щото се оказа че на 180 000 км е още с оригиналните ремъци и ролки, а маслото на вид поне бе поне на 50 000 км.... - отделно смяна на лагери и т.н. така че и от теб си зависи колко ще ти излезе ;)

Потребителски аватар
Viktoriq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viktoriq » Пет 31 юли 2009 13:41

Бората си е супер.. 4 човека + багаж.. нямащ ядове.Аз лично съм доволна , но трябва да си попаднеш на кола все пак.А за поддръжката.. горе - долу нормално и там зависи .. Успех, но определно ще останеш доволен от избора си. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”