Проблема е отстранен. Или по-точно побългарен.
1. Вместо старите метални въженца използвах закупено такова само, че на метър.
2. При сглобяването използвах металните части на лустра-клеми като ги разрязвах на две и във всяка част на мет. въже слагах по половин част лустра-клема.
3. В средата, където е повдигащото устройство скачено с прозореца, немците са го измислили добре. Там са съединени двете части на въжетата и съединението се явява среда и самото съединение мести прозореца нагоре и надолу.
4. При мен беше изгнило едното въже и се наложи само него да заменя като в единия си край беше здраво и го оставих където е свързано с другото въже, а го отрязах към заменяемата страна и наново го съединих с лустра клема. По този начин на разстояние около 1-2 максимум до 3 см. се явяват две снадки но пък въжето е вече оправено.
5. При направата на снадката или единия край на въжето след завиването на половината от лустра-клемата следва леко да се смачка с чук така, че да се свие още повече като това гарантира по-здраво захващане на новата връзка. Ако на някой му се намира поялник е добре да си го залепи като, мисля, че това ще стане още по-добре.
6. Важни са правилните измервания на разстоянията. При здрава метално въже е най-добре да се измери старото. При скъсано въже се навиват двете въженца на ролката като тя се застопорява да не се движи за по-добри манипулации с въжетата в другия край където ще се нагаждат. След направата на снадката, ролката се освобождава и се пристъпва към монтирането и към електромотора.
7. Забравих да кажа, че оригиналната снадка се захваща впосредством пластинка и движи плъзгача с прозореца нагоре и надолу. При Демонтирането на въжето или монтирането му е нужно да се измести плъзгача в единия край като там има нещо като улей и е направено за удобно разглобяване.
8. Сложете грес ако имате на зъбчатите колела и червяка на електромоторчето и в армираната обшивка на металните въжета малко масло за да се прокарват по-лесно. Проверете връзките добре ли са свързани за да не се наложи да разглобявате отново.
Ако на някой му трябват снимки на все още неразглобено устройство да казва, че не се усетих да снимам когато ги правих българските глупости
Дано съм бил полезен. Който има проблем да пише ще помагам.