Проблем със съединител на Голф 2 GTI 1985

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GRUNCH
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединител на Голф 2 GTI 1985

Мнениеот GRUNCH » Пон 27 мар 2006 20:46

Здравейте, имам проблем със съединителя на Голфа (GOLF 2, 1985 г. GTI, GZ-двигател). Съединителя започна да бускува преди няколко месеца и смених феродовия диск със чисто нов SACHS, a притискателния диск и маховика със втора употреба от една морга защото моите бяха в много лошо състояние, а не ми се даваха пари за нови.. Сега съединителя ми е малко по-добре при нормално каране не боксува, но като тръгна да изпреварвам и дам повече газ пак започва да боксува.. Дайте съвет какво да правя..

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 27 мар 2006 20:59

Лекия вариянт, прекалено натегнато жило, което дори при ненатиснат педал държи съединителя леко отлепен (къде ти отделя съединителя? да не е много високо?)
Тежък вариянт, огледалния диск (този от моргата) е с омекнали пластини и е за смяна.

Потребителски аватар
GRUNCH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GRUNCH » Вто 28 мар 2006 12:10

Съединителя отделя нормално - долу горе по средата на хода .. Сигурно проблема е в огледалния диск. Имаш ли идея колко струва само огледалния диск.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 мар 2006 12:12

Около 100 лева. На мене преди 3 години ми излезе 250 огледален + феродов на Sachs. Все още много много доволен. :lol:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 28 мар 2006 12:57

Е не е ли най-добре като сменяш съединител , да смениш целия комплект без значение кое ти е износено или кое не?! Аз така направих за Г3 и съм много доволен! Вярно ,че е по скъпо но.. сега може да ти излезе повече ...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 28 мар 2006 13:00

Най-добре. И най добре нови щот като дадеш 2-3 пъти пари за смяна с втора употреба и излизат повече от нови. :twisted:

Потребителски аватар
GRUNCH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GRUNCH » Сря 29 мар 2006 15:01

Ще сменя всичко с нови части SACHS.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 29 мар 2006 15:13

Tishku написа:Е не е ли най-добре като сменяш съединител , да смениш целия комплект без значение кое ти е износено или кое не?! Аз така направих за Г3 и съм много доволен! Вярно ,че е по скъпо но.. сега може да ти излезе повече ...

Като си сменяш накладките не си сменяш дисковете и барабаните заедно с тях, нали :wink: Всичко е въпрос на компромис, ако си правиш колата сам можеш да си позволиш да сменяш поотделно, но специално огледалния диск се вижда дали става или не.

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Re: Проблем със съединител на Голф 2 GTI 1985

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 03 фев 2012 15:18

Имам същия проблем - след смяна на феродов диск съединителя пак буксува.Как да разбера дали огледалния е заминал.
Съмнява ме да не съм затегнал малките ботлчета които завхащат диска докрай и да неможе да зацепи както трябва?

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със съединител на Голф 2 GTI 1985

Мнениеот olimpiaivo » Съб 04 фев 2012 0:47

hayabusa_gsxr написа:Имам същия проблем - след смяна на феродов диск съединителя пак буксува.Как да разбера дали огледалния е заминал.
Съмнява ме да не съм затегнал малките ботлчета които завхащат диска докрай и да неможе да зацепи както трябва?

Най вероятно е притискателя,но в много магазини приравняват няколко различни диска за един който е най евтин защото са с еднакъв размер и шлици и може и от там да е проблема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”