Проблема е на GOLF 2 GTD с интеркулер мотора е SB.
Свещите подгряват при всяко палене. Датчика на двигатела си е добре проследих кабелите от датчика и ходят в реле 46 и кабелите от датчика до релето са добре, и мисля че проблема е от релето. Но ми е много странно защото имаме и друг голф 2 1,6тд без интеркулер и това реле го няма и релето за подгрев е 63 който също го има на моята. Данеби релето 46 да е управляващо за другото и ако е издухало да не си върши работата.

Свещите подгряват при всяко палене GOLF 2 GTD
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Свещите подгряват при всяко палене GOLF 2 GTD
аз не сьм виждал такова чудо от поне 2 години
но все си мисля че нормално си подгряваха всеки пьт
но все си мисля че нормално си подгряваха всеки пьт
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
При 1.6 ТД си е нормално да подгрява и през лятото дори , макар и за кратко време . Едва при температура 50-60 градуса на двигателя не включва подгрев . И релето си е едно .
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
моята е 1,9 ТДИ АСВ мотор и винаги, ми светва индикацията на таблото за подгрева, така че мисля и при тебе ще да е нормално да ти свети винаги тази индикация
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
И моя подряваше на всяко палене като го взехме,смених температурния датчик (24лв) и заспа.
Моята кола е със същия мотор и преди,когато е топъл мотора не подгряваше после се прецака нещо,и започна да подгрява на топъл мотор.Смених датчика и спря да подгрява,но и студен мотора не го подгряваше от което съдя че съм си купил фалшиф датчик или неподходящ,затова сложих стария(развален) датчик и си перкам така нямам проблеми.
Achim Lauritzen написа:И моя подряваше на всяко палене като го взехме,смених температурния датчик (24лв) и заспа.
А за кой датчик говорите колеги/температурния/, този който излиза от тройника на главата ли и дето дава информация на таблото за темп. -...питам щото и при мен подгрява по всяко време и зиме и лете ито по 15-20 секунди...естествено лятото не я чакам да подгрее , ами въртя и паля, но защо и при топъл мотор светва подгрева
п.п.мотора е 1,6 тд с кулер SB
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Два датчика са: единия(горе с жълтия кабел) е за таблото той няма връзка с подряването,другия долу е към релето на свещите и той определя времето за подгряване(мотора ми също е SB).
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
махнете гуменото маншонче на буксата и вижте кой кабел е скъсан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наи-вероятно датчик.Моя мотор е съштия самоче при мене лампата не свети постояна а мига и аз незнам што.
-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
при мене беше заминал температурния датчик и трябваше подгрев постоянно.Характерното е,че има една кафява жичка която излиза от тоя датчик и като е свързана нямам грам подгрев.След като е разкача подгрява.Обясниха ми,че причината е в датчика,който като се е прецакал давал грешна инфо.Смених го,свързах жичката и топъл почнах да паля без подгрев.Хубаво,ама новия датчик едвам изкара седмица
Ядосах се и си карам по старому.

Върни се в “Дизелови агрегати”