батка не за друго ами щото дадох моито турбо на един приятел с голф 3 110 и тои каза, че не става аз съм с 11 лопатки тои с 9 и се учудих при условие ,че турботата са 110 е за това де а моито е от ибиза 110Stivi написа:didi7777 написа::не:
Пука му на някой с колко лопатки е ! Важното е да работи ако ще и само с 3 да е

турбото не надува.след рестарт се оправя-решено
Re: турбото не надува.след рестарт се оправя
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
didi7777 написа:батка не за друго ами щото дадох моито турбо на един приятел с голф 3 110 и тои каза, че не става аз съм с 11 лопатки тои с 9 и се учудих при условие ,че турботата са 110 е за това де а моито е от ибиза 110Stivi написа:didi7777 написа::не:
Пука му на някой с колко лопатки е ! Важното е да работи ако ще и само с 3 да е
Ами щом са с различен брой лопатки значи са и с различни каталожни номера и 100% разликата не е само в броя лопатки затова и не са взаимозаменяеми !
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
няма ли някакъв начин да я почистя без да я смъквам например с някакъв спрей.толкова е напреднала науката че 

- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НЕ,но пробвай да раздвижиш лостчето нагоре надуло,а ти сигорен ли си че в турбото е проблема?как ти е Н75-клапана?
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
колкото и да е напреднала науката, не можеш да си измиеш двигателя без да отваряш капака.все едно да се пробваш с пароструйка ,през фугите на калниците 

- dany75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
трябва да се свали и да се почисти турбината и да се раздвижи лостчето и ще се оправи
аз имах същия проблем с пасата

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
изобщо несъм сигурен че е турбото може и в самия клапан да е проблема.но когато бях умотал маркучите на вакуумите и я носих на иван,тогава още той каза че турбото ми е за почистване
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
рефреш на темата с малко развитие.почистих турбото милиии не ми се говори жалка картина жсе едно със смола си го заливал.сложих го и газ към разград на сватба и таман си викам ще се покефя на колата когато отново изключи.идеше ми да се гръмна.само незнам дали може да оказва влияние това че не съм изчистил старите грешки от компа
Логове направихте ли и на тази кола, за да се види кога влиза в сервизен режим и какво се случва?
Ако не сте, мисля това ще ти помогне - http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=27&t=301
Ако не сте, мисля това ще ти помогне - http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=27&t=301
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
не не съм логвал нищо
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е решен-клапан н75 за смяна
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: турбото не надува.след рестарт се оправя-решено
Ей , браво
. И за всички да ни е урок -> почвайте от най лесното
.

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Извинявайте колеги, че се меся в темата с мой проблем, но не искам да бълвам нови и нови теми. Изчетох цялата тема и ще я ползвам не за друго, а понеже мисля за тоя клапан Н75. Моя проблем е, че ми надува повече от колкото трябва. Колата ми е Пасат Б5 АФН 110+ с чип от Брезел. Питах го той ми каза, че турбото трябва да надува на 1.15 бара. Преди 2 дни сложих манометър за да го следя надува и какво да видя....карал съм половин година с налягане около 1.45-1.5 при пълна газ. Грозното е, че това налягане ми докарва не вървеж, а пушеци. Също забелязвам, че дори да настъпя до ламарината трябва да изчакам да мине 2000 оборота за да надуе над 0.5 бара което си е доста лаг според мен. Когато мине 2000 оборота адски бързо скача на 1.4-1.5 бара и ги държи без да влиза в аварийни режими и да ми забива. Айде малко да разчупя темата и да видя вашите предположения.
Като пренадува с толкова влиза ли в сервизен режим? Катализатор имаш ли?
Иначе решенията са проверка на мъркучите на Н75, самият Н75, зацапана-блокирала геометрия на турбо....
Иначе решенията са проверка на мъркучите на Н75, самият Н75, зацапана-блокирала геометрия на турбо....
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Няма сервизен режим. Нямам катализатор. Няма и забиване след 3000. Аз съм почти убеден, че е тоя клапан, но понеже няма забиване и сервизен режим и си мисля да не е нещо друго.
Върни се в “Дизелови агрегати”