Здравейте!Пише Ви начинаеща шофьорка нищо неразбираща от коли(за съжаление).Скоро с приятеля ми си купихме поло 1.3 1996г.По боята имаше съвсем леки дефекти.От няколко дни обаче почти цялата боя на колата е на малки кръгченца излющена.Цвета н полото е светло-зелен металик.Но сега на места направо се махна боята и се вижда бяло.Приятеля ми мисли че това е откакто сипахме нова течност за чистачките.Като погледнах наистина повечето поразии са там накъдето хвърлят чистачките.Според вас дали е от това и има ли някакав начин да възстановя предишния вид на колата,тъй като скоро няма да имаме друга.
Надявам се да не повтарям някоя тема и за първи път пиша тук.Ако има нещо некакто трябва извинявайте.
проблем с боята на поло
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с боята на поло
Варинти:
1. Джамбазина, преди да ви го продаде е замазал положението и сега, след няколко автомивки си излизат всичките недостатъци.
2. Не пишеш, къде са се появили тия "кръгчета" и дали не го е удряла градушка.
С течността за чистачите боята не може да пострада, освен, ако не е известната "Сярна киселина"
1. Джамбазина, преди да ви го продаде е замазал положението и сега, след няколко автомивки си излизат всичките недостатъци.
2. Не пишеш, къде са се появили тия "кръгчета" и дали не го е удряла градушка.
С течността за чистачите боята не може да пострада, освен, ако не е известната "Сярна киселина"
Ами, мацка, не знам от какво може да се е получило, но моят съвет е да се пребоядиса и пастира наново преди да е тръгнала ръжда на местата, където боята се е обелила, защото ще стане много лошо ако това се случи.
- elijinka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами значи полото го взехме от наш приятел и не е пребоядисвано скоро със сигурност,а градушка го би един път преди месец но нямаше нищо тогава.Апък кръгчетата се появиха първо по вратата на шофьора после и на заднатажи на предния капак и после и на покрива сега е като далматинец нашарена цялата само че в гамата на зселеното.А това стана преди няколко дни бяхме си на село преди това сложихме новата течност и оттогава е направо ужас.
до Alira:колко горе долу би излязло едно такова пребоядисване и пастиране някаде бях чела че може да ми вземат и 3000 лева а тя колата цялата струва толкова и тепарва почваме да я изплащаме.
Благодаря за отговорите!
до Alira:колко горе долу би излязло едно такова пребоядисване и пастиране някаде бях чела че може да ми вземат и 3000 лева а тя колата цялата струва толкова и тепарва почваме да я изплащаме.
Благодаря за отговорите!
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
пробвайте да пастирате малко може и да стане , но така като чета май сте за нова боя - 1000 - 1500 лв 
Ами значи ние за Голфа дадохме около 500 лв. за пребоядисване и пастиране и изправяне на багажника, че се бях ударила. Не знам сега при Вас как ще бъде, но не вярвам да е повече от 1500. Най-добре си питай, защото знеш, че всеки си взима, колкото му е кеф.
Дано съм била полезна :*
- elijinka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А някой може ли да ми каже каде в Плевен това може да се направи най-добре?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
абе мирише ми мене на една работа, но ....
от къде купихте течност за чистачки и каква марка е ?
Друго няма да питам за сега, на мене ми звучи като "антифриз в казанчето на чистачките!"
от къде купихте течност за чистачки и каква марка е ?
Друго няма да питам за сега, на мене ми звучи като "антифриз в казанчето на чистачките!"
- elijinka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
течността я взех от кауфланд за 3 лв 3 литра маи беше ето и снимка поне да не си купувате такава за всеки случай.аз съжалявам че не взех от бензиностанция ето и снимка на течността
- freestyler911
googoо написа:Да не би да е нещо от "добавката против насекоми" ?
възможно е ! Аз затова на едно казанче слагам 750 милилитра препарат за стъкла (най евтиния 0,75 лева ) и допълвам с вода. При -12 не замръзна... и боята си е ок.
- elijinka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А мога ли да оправя колата без задалжително да я боядисвам?Например със спрей или някакъв лак в същия цвят...някой ако е пробвал тези варианти моля да каже 
- freestyler911
дай първо снимки да видим какво се е за*рало по колата, може и да минеш с пастичка.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:пробвайте да пастирате малко може и да стане , но така като чета май сте за нова боя - 1000 - 1500 лв
хм, на мен за пребоядисване ми направиха оферта на 700лв, но моята боя не е металик, моят съвет е първо пастирай...
няма смисал да пастираш ако е на точки и има паднала боя няма да стане само ще се набуташ за софия има оферта за евтино боядисване аз съм с тъмно зелен металик и ми зе 40 лв за 1 калник с негова боя сичко (на сякаде е 100-120 на елемент) може да ти направи оферта но е в софия !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”