Мнение за Avitel

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
mityooo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mityooo » Пет 04 апр 2008 1:03

ganio написа:Ако магнита се е добрял до метал (във вратата) звука става един много слаб (само пищялките работят едвам-едвам)

Нищо лично ,но не пиши глупости ,ако обичаш :!: :wink:

Автора да отива в сервиза им и да "бучи" докато си оправят лайн..а :!: За какво си си платил :?:

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Цени на Авител

Мнениеот nurv » Пон 10 авг 2009 16:35

Някой може ли да даде ориентировъчен ценоразпис на Авител или всичко е строго субективно? За монтаж на CarAudio говорим.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Цени на Авител

Мнениеот radi_nrj » Пон 10 авг 2009 16:38

Монтаж на какво по-точно? Някой неща може да се направят и за без пари стига гаранцията да не изисква монтаж в сервиз.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пон 10 авг 2009 16:52

Ами конкретно в моята кола - Да махнат задната линия, тоест да вземат кабелите и да ги прекарат до кората, където да монтират две елипси (на кората) за задна линия. Но и по-богата информация, ще е полезна, че не намерих във форума.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 10 авг 2009 17:17

Ми при Авител не знам ама при мен е бутилка бира mhihi и 10-тина лева за кабели и кабелни обувки, които ти ще си закупиш от където поискаш.

Ако искаш драсни Л.С. да се разберем.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Вто 11 авг 2009 12:33

Днес си взех елипсите и монтажа от Авител. 30 лева за пускане на кабели и рязане на кората. Хипер доволен от елипсите, отношението на служителите на Авител и крайният резултат. Евала Авител!

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 12 авг 2009 22:48

nurv написа:Днес си взех елипсите и монтажа от Авител. 30 лева за пускане на кабели и рязане на кората. Хипер доволен от елипсите, отношението на служителите на Авител и крайният резултат. Евала Авител!

На каква кола ги монтираха ? И кабели от каде до каде ти пускаха ?

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 13 авг 2009 19:35

Кабелите от player-a някъде. Видях си разглобени праговете, но не знам точно, че клиентите не е желателно да стоят то персонала докато работят. А колата е Golf 3.

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Re: Разочарованието Avitel

Мнениеот Golf_Gogo » Съб 05 юли 2014 15:35

Здравейте,

Мисля да изтупам темата от прахта, като споделя днешния си горчив опит от сервиз Авител, с цел да предпазя и други колеги от грешката, която направих, а именно - да ги посетя.
Целта на посещението ми бе монтирането на DRL-модул за управление на дългите светлини на Golf 4 1.6 16V 2003г. Модулът бе закупен и монтиран от тях на предходният ми автомобил (Jetta II), като с него нямах никакви проблеми. Това и беше причината да се доверя отново на същият сервиз. След запитване от моя страна за съвместимост и евентуални проблеми (бях уверен, че всичко ще е 6) си записах час за събота сутринта. Отивам, давам модула, управителя го оглежда, каза, че е тяхно производство и че няма да има проблем с монтажа. Трябваше да започнат монтирането му в 10.00ч. (все пак бях звъннал една седмица по-рано и си бях запазил час), но бях уведомен, че има по-спешни (?!?) автомобили и ще започнат монтажната работа по автомобила ми по-късно. ОК, случва се, няма проблем - разхождам се в продължение на три часа и се връщам да си взема автомобила след позвъняване от тяхна страна. Питам колко ще ми струва услугата - 30 лв за монтажа. Гледам ценоразписа - закупуването и монтирането на чисто нов, същият модул - 32 лв. Казвам си ОК, няма проблем и плащам без да кажа и думичка. И оттук започва драмата ... На път към вкъщи заглеждам каква е температурата навън, че бях умрял от жега и какво да видя - 18,5 C. А навън е минимум 28-30 C. Заглеждам показанията и започвам да ги следя дали ще има някакво изменение - ниенте. Седи си на толкова. Вкарвам колата в гаража (значително по-хладно, т.к. е подземен) - отново никаква разлика в показанията. А до сега никога не съм имал проблеми с датчика, редовно го следя и си е отчитал коректно. Дори на път към сервиза го погледнах - работеше си. В гаража показва едно, като излязох и веднага смени температурата. Звъня в сервиза и обяснявам цялата ситуация, вече леко изнервен, т.к. съм им оставил безпроблемен автомобил, а ми връщат автомобил с проблем. Отговор - едното няма нищо общо с другото, там не сме пипали, ама ела да го видим. Паля джапанките и се връщам. Вкарват колата в сервиза и питат какво и що - аз обяснявам бавно и спокойно. Свалиха датчика за 3 мин. и решиха да го замерят с мултицет - дава стойности. И след това, за мое най-голямо учудване, решиха да видят дали ще си мени показанията при загряване със запалка (WTF?!?). Изтръпнах, ама си замълчах - майстори са, разбират си от работата. А аз си мисля как температурата на върха на пламъка е от порядъка на 1000 - 1100 градуса и как надали този датчик е разчетен да издържа такива температури. Седнах и зачаках. Управителя се разпореди да свалят неговия датчик, от неговия Голф, т.к. бил същият и да замерят и него (ама не със запалката), за да могат да сравнят стойностите. И започвам да си мисля ... моя го свалиха за 3 мин., неговия също ... еднакви са ... ама не, абсурд, все пак са реномиран сервиз. И след 15 мин. идва въпросният управител и ми разправя как датчика просто му е дошло времето и е предал Богу дух. Е не ми издържаха нервите и си наказах всичко (вече не със спокоен тон) - как може този датчик 11 години да работи без проблем и точно за тези 3 часа, за които колата е била при тях да изгори?!? И то след като са правили интервенция по ел. инсталацията на автомобила?!? Отговорът бе, че нищо не разбирам и че едното няма общо с другото и ако искам да се оправи, трябва да си платя за нов датчик и смяната му. Избеснях тотално и казах, че ще закарам колата в оторизиран сервиз на VW за техническа експертиза и становище дали е възможно и дали те са повредили датчика след интервенцията си. Реакцията на управителя бе да се разпореди на служителите да демонтират всичко, което са монтирали и да върнат колата във фабричен вид, а на мен ми каза, че щял да ми върне парите. Е няма да стане! Взех си автомобила и мисля наистина да проверя възможна ли е такава техническа експертиза и да дадат официално становище. Също така смятам и да подам жалба в КЗП. Ако от VW ми дадат техническа екпертиза - ще я приложа към жалбата.
И причината не е в изгорелия датчик - сега ги проверих на какви цени са - 15 лв. на Febi Bilstein, смяната му е елементарна и аз мога да си я направя. Проблема е в отношението и в това, че се опитват да ме правят на маймуна. Та ще си загубя много повече време и пари (колкото е необходимо), но ще си потърся правата чрез КЗП и всички подобни институции. Също така ще се постарая колкото се може повече хора да разберат какво се случи днес и сами да си преценят дали да посетят въпросният "сервиз" или не.

П.П. Забравих да спомена, че се опитах да разговарям по телефона и с материално отговорното лице на сервиза, който беше изключително надут и нелюбезен. Мислех първо с него да разговарям преди да се оплача в КЗП, но след като видях и неговото отношение и заинтересованост - няма начин. Явно си мислят, че са последна инстанция и могат да си правят каквото си искат. Дано да не съм прав, че тогава тежко ни на потребителите ...

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 05 юли 2014 18:27

Не че е кой-знае-какво, но си поръчах от сайта им адаптер за афтърмаркет CD-плеър за моята кола. Цената в сайта им е 20лв, а доставката беше 10лв за тази пластмаса с размери не повече от 25см/5см/2см и дойде след 2 дена. В последствие разбрах че цената в магазина им е 15лв. за същия адаптер.
От тях повече никога нищо няма да си взимам, само от Авал - супер коректни - поръчах говорители от тях в 3ч следобед и в 5ч същия ден вече бяха пратени, а доставката беше не повече от 10лв, за кашон, в който могат да се съберат 50 такива адаптера от авител. Цената на говорителите също така беше най-ниската, която успях да намеря в интернет.
Пиша и за доставката, защото знам, че си се договарят с определен куриер и докато едната фирма продава с доставка с отстъпки, другата завишава цените.

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пет 15 авг 2014 8:51

Типично по български....не съм мислил,че ще паднат толкова ниско Авител-а,водеха се за едни от най-добрите..но от върха се пада много лесно.Търсете си правата хора,това е начина! :beat_butt2

fennko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fennko » Чет 28 авг 2014 17:28

Аз също се включвам към темата - преди дни се отбих до магазина на бул."Цар Борис" и останах крайно разочарован от обслужването.Не стига,че продавач-консултантът се беше изпънал на един стол с ръце на главата и опънати крака,ами и отношението му беше адски надменно.Всекидневно в ежедневито си се срещам с клиенти и никога не съм си позволявал такова отношение към тях - като селяк!

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Чет 28 авг 2014 21:54

Pioneer-a,може да са с по малка чувствителност от Hertz-a и за това да се чуват по слабо.И ако са и за усилвател,е нещо нормално!
Слагаи на pioneer-a 2x50w усилвател и ще се нормализират нещата!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”