Пробелма е че НЕ ми свети нито един плафон в купето (едва ли са изгорели всички крушки). Проверих бушоните всички са ОК. Проблема ми е само с осветлението. Централното работи ел. стъклата работят.
Потърсих във форума, прочетох доста теми намерих 2 които са с моя проблем но единия колега каза че се е оправило от самосебе си, а другия не е писал как го е решил а темата е от 2008.
От това което прочетох се очертаха 2 варианта единия в управлението на шофьорската врата (микро ключе)
другия в некаква кутия под мокета пак при шофьора. Но преди да започна да разглобявам искам някой ако се е сблусквал с подобен проблем да даде идея или съвет.
Благодаря предварително.
Проблем с осветлението в купето Пасат Б5
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Проблем с осветлението в купето Пасат Б5
А има ли лампи в плафоните ?
Ключетата на плафоните в какво положение са ?
Ключетата на плафоните в какво положение са ?
-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Ходи на компютърна диагностика. Може да си каже къде е проблемът.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
От вички врати ли не светка осветлението?
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Забравих да кажа Светеха допреди 4-5 дена всички без никакъв проблем.
Карах колата при мой майстор да ми смени Водния радиатор като се прибрах навън стана по-тъмно и забелязах че въобще не светват (може и малко преди това да е било не съм обърнал внимание) а всичко си работеше като пушка. Нито с превключване нито с онези малките копчета на плафона на средата нито плафоните на сенниците нито задните.
Карах колата при мой майстор да ми смени Водния радиатор като се прибрах навън стана по-тъмно и забелязах че въобще не светват (може и малко преди това да е било не съм обърнал внимание) а всичко си работеше като пушка. Нито с превключване нито с онези малките копчета на плафона на средата нито плафоните на сенниците нито задните.
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
draior написа:Потърсих във форума, прочетох доста теми намерих 2 които са с моя проблем но единия колега каза че се е оправило от самосебе си...
....другия в некаква кутия под мокета пак при шофьора. Благодаря предварително.
Съжелявам за теб, но всичко ме води към "кутия под мокета" - комфорт модул. Аз го имам същият проблем и не съм го оправил, защото ме е страх да не отида при някой "майстор", който да скапе целият комфорт модул.
П.С. Случайно да си имал проблем с "вода в краката на шофьора" преди да ти изгасне осветлението?
- draior
- Двигател:
- Контакти:
Случайно ДА!
Бяха писали в една от темите, че това се дължи на окисляване на кабелите вътре. Но исках да видя някой дали го е разбъзиквал.
П.П. а той комфорт модула там ли е?
Бяха писали в една от темите, че това се дължи на окисляване на кабелите вътре. Но исках да видя някой дали го е разбъзиквал.
П.П. а той комфорт модула там ли е?
и при мен беше така но се оправи пуснах парното за 1 час и след това всичко беше ок
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Точно под мокета в краката на шофьора. По принцип не те очаква нищо добро ако е глътнал влага, защото е доста често срещан проблем. Поради същата причина няма да е лесно да си намериш здрав модул.
- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отвори модула и го напръскай с контактен спрей!В някои случаи помага,когато влагата не е направила по големи бели от лек окис.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега,свали първо пластмасите на прага,там има доста връзки.Провери да няма някои окислени от влагата,ако там е наред ,тогава се насочвай към модула.дано съм ти бил полезен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
DJIGATA написа:Отвори модула и го напръскай с контактен спрей!
Много от контактните спрейове всъщност представляват слабо концентрирана кисилина (обикновено- азотна). А киселината, освен, че може да доразяде компонентите и пистите е и проводима

Не казвам, че няма и некиселинни, но...
За предпочитане е просто хубаво да се изсуши на слънце, като преди това се продуха със сгъстен въздух
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:За предпочитане е просто хубаво да се изсуши на слънце, като преди това се продуха със сгъстен въздух
... и да се почистят контактните повърхности с МНОГО ФИННА шкурка или вълнен парцал
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега първо си провери бушоните а после тарси,аз при един саштият пасат като твоя трагнах да тарся проблема под мокета а тои се оказа горе в плафона една пластина се разместила и дала на късо и изгоял бушон накрая
- draior
- Двигател:
- Контакти:
Хиляди благодарности на всички които се включиха и дадоха своето мнение или споделиха опита си.
Бушоните уж ги проверих всичките. Но преди да тръгна да го разглобявам пак ще ги проверя. Надявам се да не се стигне до смяна на Комфорта че парите са му множко. Като намеря време ще се пробвам да го разглобя и ще пиша какъв е резултата.
Отново много Благодарности на всички.

Бушоните уж ги проверих всичките. Но преди да тръгна да го разглобявам пак ще ги проверя. Надявам се да не се стигне до смяна на Комфорта че парите са му множко. Като намеря време ще се пробвам да го разглобя и ще пиша какъв е резултата.
Отново много Благодарности на всички.