Губи охладителна течност Г4 AHF
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Губи охладителна течност Г4 AHF
Здравейте колеги! Накратко проблема е че колата губи охладителна течност. Не съм забелязал да има някакъв теч или нещо от сорта. Губи течност когато се кара примерно по-продължително на 3000-3500об/мин и е видимо че я изхвърля през отдушника на казанчето и колата загрява на 100-110С(не е стигала до червено ). Водната помпа е на около 2000км заедно с ремъците. Днес направиха тест за изгорели газове в охл. система,но реагента изобщо не промени цвета си и момчето беше категорично че няма СО2 в охл. система. Сега се чудя къде да търся проблема...... 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Губи охладителна течност Г4 AHF
термостата сменян ли е
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Аз съм за гарнитура на глава. Същите симптоми имах. Откакто бате Ники, дето сега си ветрее м*дурите на морето, я смени оттогава антифриз не пипа, не надува маркучите и не загрява.
Термостата може да е блокирал, или просто да не работи както трябва. Виж дали е топъл радиатора като изхвърли водата.
- sukito
Ами и аз се съмнявах в гарнитура, но майстора каза че не надува в охладителната система и няма изгорели газове в системата. Ще сменя термостата и ще видим тогава.....
А може ли да е заминала гарнитурата или да е пукната главата пък да не надува?

А може ли да е заминала гарнитурата или да е пукната главата пък да не надува?

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
На мен ми сълзеше едва забележимо от тройника. Провери и него.
- EXPLOSIVE
- Автомобил:
- Двигател:
sukito написа:Ами и аз се съмнявах в гарнитура, но майстора каза че не надува в охладителната система и няма изгорели газове в системата. Ще сменя термостата и ще видим тогава.....
А може ли да е заминала гарнитурата или да е пукната главата пък да не надува?![]()
Тези мотори мнго рядко пукат глави ... дали надува в охладителната система можеш да провериш и по следнияначин: махаш маркучето на преливкика и го затапваш с нещо (с цилиндрова свещ на бензинов мотор става идеално)отваряш капачката на разшерителния съд и караш някой да запали колата и следиш дали ще започне да се качва нивото на антифриза в съда (ВНИМАВАЙ защото може и да започне да пръска !!!!) ... ако започне да качва нивото 100% надува в системата, а от тук и издухана гарнитура. При мен беше точно така когато карах градско никакви ядове ... изляза ли извън града и понатисна малко за около 200 км ми светваше лампата и зумера пищеше. ... Не е изключено да имаш и загуби, но да тече от някое съединение когато колата е топла и да каще на горещо място и съоветно веднага да се изпарява и за това да не го виждаш

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А водна помпа ?

Тази също е на малко колометри

Тази също е на малко колометри

- sukito
Ами понеделник колата я вкарвам в бокса и после ще докладвам какъв е проблема, че вече много се обърках.... 

Върни се в “Дизелови агрегати”