Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти
Здравейте,проблема с Пасата е ,че когато остане на тихи обороти,след 1-2 секунди започва леко тресене на двигателя,все едно не му стига гориво,но включа ли климатроника мотора заспива..Колата е обслужена преди 1 седмица.....ремъци,ролки,масла,филтри...дочувам мнения,че може би ремъка не бил зацепен добре?Кажете ако някой е имал същия проблем,откъде се получава това....ходих в сервиза на VW Плевен..на диагностика,няма проблеми с електрониката..Благодаря.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Пасат 1,9 TDI B5
Човече ! Аз имам голф 4, 1.9 ТДИ 110 коня. Имам същия проблем ако не се лъжа. Намалявам преди спиране, махам от скорост, и колата започва много леко да натриса, все едно ще ми изгасне обаче съм извън скорост. Казаха ми че било от някакъв маховик, и не било голяма работа и че колата е наред.. А мен адски ме дразни.. незнам какво да правя. На теб какво точно ти казаха ? Иначе и моята е напълно обслужена преди няколко седмици.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега! От моя опит, мога да ти кажа, че вероятно е дюза,която не подава гориво на малките натоварвания / празния ход/. В резултат на това, съответният цилиндър " пропуска" работния си ход-> оборотите падат -> регулатора отчита ниски обороти-> подава газ-> увеличава порцията гориво -> от това сработва и тази дюза -> оборотите се качват -> регулатора дърпа газта -> намалява порцията гориво-> и дюзата пак не сработва -> и запорва ръченицата ...... Когато включиш климатика, той си иска мощност-> регулатора подава газ -> дюзата излиза от "зоната на нечуствителност"-> няма хоро.
Макар, че описаният дефект не е единственият, който води до този проблем,но той е един от основните или е следствие на друг проблем /напр. недостиг на гориво/
Надявам се, че съм бил полезен. УСПЕХ!
Макар, че описаният дефект не е единственият, който води до този проблем,но той е един от основните или е следствие на друг проблем /напр. недостиг на гориво/
Надявам се, че съм бил полезен. УСПЕХ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
MMarketing написа:Човече ! Аз имам голф 4, 1.9 ТДИ 110 коня. Имам същия проблем ако не се лъжа. Намалявам преди спиране, махам от скорост, и колата започва много леко да натриса, все едно ще ми изгасне обаче съм извън скорост. Казаха ми че било от някакъв маховик, и не било голяма работа и че колата е наред.. А мен адски ме дразни.. незнам какво да правя. На теб какво точно ти казаха ? Иначе и моята е напълно обслужена преди няколко седмици.
Колега,на мен сьщо ми казаха за маховика на вала,но....добре ако е така,тресенето трябва да е постоянно и в другите режими....

MMarketing написа:Човече ! Аз имам голф 4, 1.9 ТДИ 110 коня. Имам същия проблем ако не се лъжа. Намалявам преди спиране, махам от скорост, и колата започва много леко да натриса, все едно ще ми изгасне обаче съм извън скорост. Казаха ми че било от някакъв маховик, и не било голяма работа и че колата е наред.. А мен адски ме дразни.. незнам какво да правя. На теб какво точно ти казаха ? Иначе и моята е напълно обслужена преди няколко седмици.
И не само то маховик, ами и от бъгав софтуер-
-
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:На AFN оборотите трябва да са 903.
Колега,кажи как да стане това....с компа ли?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Моите са си 1мм над 900, предполагам иска да каже 903 точно. Нито зима нито лято,нито студен нито топъл - там са си постоянно.Е освено когато натисна педала де 

besnia007 написа:Alek написа:На AFN оборотите трябва да са 903.
Нямам идея, колега, предполагам, че през Vag COM могат да се променят, но не знам как.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:besnia007 написа:Alek написа:На AFN оборотите трябва да са 903.
Нямам идея, колега, предполагам, че през Vag COM могат да се променят, но не знам как.
Нека ако някой колега знае как става....да помага...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,проблема се установи,че е от авансатора-fuel injection timing solenoid....откъде може да се намери?...как се сменя?...Ако някои знае...нека помага.. 
На VAG-COM пише.....00550-start injection regulation-control diference.....

besnia007 написа:Колеги,проблема се установи,че е от авансатора-fuel injection timing solenoid....откъде може да се намери?...как се сменя?...Ако някои знае...нека помага..
Колега какъв мотор ти е Пасата...
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти
виж дали ти е наместена центровката с ваг ком.откачи умната дюза и кажи дали пак тресе
-
- Автомобил:
- Двигател:
kiki1 написа:besnia007 написа:Колеги,проблема се установи,че е от авансатора-fuel injection timing solenoid....откъде може да се намери?...как се сменя?...Ако някои знае...нека помага..
Колега какъв мотор ти е Пасата...
AFN 1.9 TDI 110 hp
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти
ifidik написа:виж дали ти е наместена центровката с ваг ком.откачи умната дюза и кажи дали пак тресе
Добре,ще пробвам и ще напиша......а центровката,според VAG-COM e добре....

Върни се в “Дизелови агрегати”