Rabbit_TDI написа:vw16v написа:с атмосферни бензинки от балканската война
Ми то въпросния 2.0 е точно такъв - да спомена още веднъж за 1.8Т/щото ако споемна дизел веднага ще ме нападнат бензиновите андъхници като ФВ 16 В/ - по пъргав и по-икономичен! Също така при покупка смятаи цената на газовия инжекцион 1200-1500 лева!
P.S.В Ауди форума по доста теми се споменава че въпросния мотор тече като леика /колко е вярно незнам/
P.S.2 Големите бензинови мотори също хората си ги копуват да ги спукват от каране - казвам го като човек препатил да търси "убава запазена бензинова бегачка на малко километр с много екстри за малко пари и после да и слжи ГИ с което и разхода да му е по малак" - ДА ама НЕ - големите бензинови мотори са същите спшуакни от каране изтърбушаци като дизелите.
P.S.3 Темата пък за обслужването на бензин и дизел също не я почваите щото е смешна.
Айде ако обичаш да не ми даваш определения като бензинов надъхник както предполагам си искал да пишеш ,все пак аз никой не съм обидил ,дори не съм и споменал какво предпочитам или карам .Тва за мотора от балканската война ако не го вадиш от контекста ще разбереш,че идеята е не че е лош мотор,а просто само на негов гръб изкарвате ТУРБОди самолет.Кво ще кажеш за мотори не от балканската война 2.0TFSI vs 2.0 TDI.Та идеята ми беше просто да не обръщаме темата на дизел срещу бензин.Хубаво е ,че четеш ауди форума и оттам гледам си прихванал така един по-освободен изказ,ама ако беше попрочел малко повече щеше да видиш,че тоя дето тече като лейка е 2.0-20 V ALT-130 к.с.,а не тоя за който съм писал аз 2.0-8V 115 к.с.Та тоя последния с газов инжекцион е с обслужване за около 250 лв. ,а на ПД 115 к.с. само частите/ролки,ремъци,филтри и масло/ са към 500 лв. и то цени с отстъпка,като сложиш и труда и отива работата на близо 700 лв.,ако нямаш отстъпка отива на 900-1000 лв.На 2.0 115 к.с. няма как да му се развали турбина,Н75,ЕГР,турбо пътища и т.н. просто щото ги няма.Нито пък както често се случва при дизеларките,веднъж ще забие на 140,а после ще се оправи и никой на земята да не може да каже защо така. Дебитомера на бензиновите е 230 лв./от представителство на ФВ/ за разлика от на ТДИ AHU/старо поколение ТДИ/ да речем ,на който е 400 лв./откъдето и да го купиш/,а на ПД със сигурност не му е по-евтин,като там само цената на една дюза е колкото на всекидневно развалящия се според теб дросел,който обаче е само един,а дюзите 4 бр.,да не говорим,че бензинката дори с играещи обороти и преебан дебитомер ,че дори и с компресия 3 си върви все пак и не те оставя на пътя.Това са глупости де ,споменавам ги просто защото ти отвори въпрос за цени,а инече кой кога и как ще се развали и при двата типа мотори ,е въпрос на късмет,а не общо правило и даденост,но и в двата случая не е приятно и става въпрос за изваждане къде повече къде по-малко. Ако приемем,че и на двата всичко им е наред и не се чупят карането на газ излиза по-евтино от карането на нафта, освен ако нямаме под ръка служебен бус с безплатна нафта

.
П.С.Койно иска да ги бистри кое е по-добре по принцип ,да отваря една отделна тема "дизел срещи бензин " в офф-топик раздела и там да си чешем клавиатурите,за да не се спамят теми като тази,в която човека просто искаше да разбере,кой е по-евтиния вариант,а не кой да речем е най -добрия мотор за пасат 3BG или пък кой е най-добрия ВАГ мотор.