След смяна на термостат - показание на температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

След смяна на термостат - показание на температурата

Мнениеот kara » Пет 14 авг 2009 19:50

Смених на Голф 2 1.8 двигател термостата - старият през зимата трудно загряваше и не държеше температурата. След смяната обаче стрелката за температурата стои малко в дясно от средата, докато при стария тя стоеше малко вляво от средата. Забелязвам че сега перката се включва и изключва много често. Защо се получи така?Трябва ли да предприма нещо ?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: След смяна на термостат - показание на температурата

Мнениеот rosen79 » Пет 14 авг 2009 20:08

Ми да,колега,трябва.Да си замериш истиската температура,за твое успокоение,и да си караш колата без да се хвърляш в излишни филми.Онзи ден до като си тествах колата с ВАГ-КОМ,забелязах,че температурата на компа е 94,5 градуса,а стрелката показваше 90.Та не вярвай много на стрелката.Щом ти се пуска перката това е добре.ако ти се пуска при работа на място,това е нормално в тез жеги. :beer

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пет 14 авг 2009 21:29

Колега на термостата трябва да пише какви му са температурите :!: но вероятно не си погледнал :(

Колкото до "по честото включване на вентилатора" ..... това едва ли е от смяната на термостата, тъй като на радиатора трябва да имаш датчик който да ти включва вентилатора
... :deal ... :screwy ...

Сега според мен намери един термометър, замери евенруално каква е разликата между температурите т.е. това което отчита прибора и температурата при която отваря термостата --- за сведение-- и си карай с този термостат ако не превишават много температурите , най вече да отваря на мнoгo висока температура :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 14 авг 2009 21:45

При мен на пасата датчика е 92* първа степен и на толкова на таблото се включва. На голфа е 92* първа степен и се включва малко след средата на уреда.

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Нед 16 авг 2009 9:16

При мен с новия термостат : отваря 93; затваря 85 :012:
измерено с термометър :applause:
на прибора на таблото стрелката е малко след първата черта след плътния сектор :) , на втората черта включва първа степен на вентилатора

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Нед 16 авг 2009 17:05

Перката се включва по-често, защото термостата ,който си взел отваря по-късно. или е фейк, или не ти показва вярно температурата

Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kara » Пон 17 авг 2009 21:07

Момчетата от сервиза смениха отново термостата с друг. По каталог и този отваря на 87 градуса. Колата се държи по същият начин- т.е стрелката стои пак малко по в дясно от средата и се влючва и изключва перката начесто. Според тях може би нещо има в радиатора и би трябвало да го сменя и него.... Но защо тогава при стария си термостат си успяваше да охлади нормално, а и перката се включваше доста по рядко...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 17 авг 2009 21:15

Колега с чисто нов ли ти смениха стария термостат?Ако е така би трябвало да не вкл толкова на често, варианта е мн бьрзо да се е сдухал ,или да си е менте и като нов поне според мен,ако си сигурен че датчика на перката ти е наред,ако се чудиш свали го,направи му две малки дупчици и виж как ще е температурата после ако мн пада лесно ще сложищ някое болтче,лесно ли му се натиска пружината на тоя новия ,да не са ти сложили от тия за транспортерите

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 17 авг 2009 21:28

HEARTLESS написа:Колега с чисто нов ли ти смениха стария термостат?Ако е така би трябвало да не вкл толкова на често, варианта е мн бьрзо да се е сдухал ,или да си е менте и като нов поне според мен,ако си сигурен че датчика на перката ти е наред,ако се чудиш свали го,направи му две малки дупчици и виж как ще е температурата после ако мн пада лесно ще сложищ някое болтче,лесно ли му се натиска пружината на тоя новия ,да не са ти сложили от тия за транспортерите

:shock Що направо не го махне,а?Колега,чета и не вярвам на ушите си,какво чета.Ква е файдата от термостата като го пробие,би ли обяснил и на нас?Поне като не знаеш какво пишеш не дей да подвеждаш колегата,че нарушаваш правилата от всякъде.Да дупчел термостата.....Мааааааааайкоооооооооооо.
Към колегата с проблема.Както ти казах по-рано замери си истинската температура.Пробвай и с друг датчик за перката от някой друг с същата кола.Ако с неговия датчик има промяна в честотата на пускане на перката,сменявай го.Не вярвай на 100% на показанията не уредите,почти винаги има отклонения.И да не вземеш да дупчиш термостата!!! :screwy
ПП.Не каза кога ти се пуска перката често.В движение или когато работи на място.

Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kara » Пет 21 авг 2009 10:14

Благодаря на всички за мненията. Сега стрелката за температурата на водата стои почти на средата (съвсем леко в дясно). Може би вече термостата да се е "разработил" - на него пишеше, че се включва на 87 градуса. Перката се включва често на място - в задръстванията.

Потребителски аватар
gambino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gambino » Пет 21 авг 2009 12:31

преди два месеца и аз сменях термостат
и сега с новия стелката е точно кадето е и твоята
една идея в дясно и не мърда от там независимо от това дали е в задръстване или
извъградско. Убеден съм че това е правилното положение.

Потребителски аватар
peleto861022
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peleto861022 » Пет 21 авг 2009 13:08

kara написа: Перката се включва често на място - в задръстванията.

ето защо се вкл'чва перката често в тея жеги е нормално да става така не се притесняваи всичко е нормално . аз забелязах че като карам и аз и брата колата в града загрява и се включва перката често . държи около 90-те градуса . ще видиш че като се захлади малко няма да се включва толкова често . аиде и със здравве да си караш колицата и недей да вярваш на колегата дето ти каза да си дупнеш термостата .след тази манипулация за нищо няма да става .

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 22 авг 2009 19:40

gambino написа:преди два месеца и аз сменях термостат
и сега с новия стелката е точно кадето е и твоята
една идея в дясно и не мърда от там независимо от това дали е в задръстване или
извъградско. Убеден съм че това е правилното положение.

И при мен след смяна на термостата седи леко в дясно...сменях и датчика за температурата на таблото и пак така си седи.Мерих си температурата на антифриза и си е 90градуса :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”