След смяна на термостат - показание на температурата
След смяна на термостат - показание на температурата
Смених на Голф 2 1.8 двигател термостата - старият през зимата трудно загряваше и не държеше температурата. След смяната обаче стрелката за температурата стои малко в дясно от средата, докато при стария тя стоеше малко вляво от средата. Забелязвам че сега перката се включва и изключва много често. Защо се получи така?Трябва ли да предприма нещо ?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След смяна на термостат - показание на температурата
Ми да,колега,трябва.Да си замериш истиската температура,за твое успокоение,и да си караш колата без да се хвърляш в излишни филми.Онзи ден до като си тествах колата с ВАГ-КОМ,забелязах,че температурата на компа е 94,5 градуса,а стрелката показваше 90.Та не вярвай много на стрелката.Щом ти се пуска перката това е добре.ако ти се пуска при работа на място,това е нормално в тез жеги. 

Колега на термостата трябва да пише какви му са температурите
но вероятно не си погледнал
Колкото до "по честото включване на вентилатора" ..... това едва ли е от смяната на термостата, тъй като на радиатора трябва да имаш датчик който да ти включва вентилатора
...
...
...
Сега според мен намери един термометър, замери евенруално каква е разликата между температурите т.е. това което отчита прибора и температурата при която отваря термостата --- за сведение-- и си карай с този термостат ако не превишават много температурите , най вече да отваря на мнoгo висока температура

Колкото до "по честото включване на вентилатора" ..... това едва ли е от смяната на термостата, тъй като на радиатора трябва да имаш датчик който да ти включва вентилатора
...

Сега според мен намери един термометър, замери евенруално каква е разликата между температурите т.е. това което отчита прибора и температурата при която отваря термостата --- за сведение-- и си карай с този термостат ако не превишават много температурите , най вече да отваря на мнoгo висока температура

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
При мен на пасата датчика е 92* първа степен и на толкова на таблото се включва. На голфа е 92* първа степен и се включва малко след средата на уреда.
При мен с новия термостат : отваря 93; затваря 85
измерено с термометър
на прибора на таблото стрелката е малко след първата черта след плътния сектор
, на втората черта включва първа степен на вентилатора

измерено с термометър

на прибора на таблото стрелката е малко след първата черта след плътния сектор

- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Перката се включва по-често, защото термостата ,който си взел отваря по-късно. или е фейк, или не ти показва вярно температурата
Момчетата от сервиза смениха отново термостата с друг. По каталог и този отваря на 87 градуса. Колата се държи по същият начин- т.е стрелката стои пак малко по в дясно от средата и се влючва и изключва перката начесто. Според тях може би нещо има в радиатора и би трябвало да го сменя и него.... Но защо тогава при стария си термостат си успяваше да охлади нормално, а и перката се включваше доста по рядко...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Колега с чисто нов ли ти смениха стария термостат?Ако е така би трябвало да не вкл толкова на често, варианта е мн бьрзо да се е сдухал ,или да си е менте и като нов поне според мен,ако си сигурен че датчика на перката ти е наред,ако се чудиш свали го,направи му две малки дупчици и виж как ще е температурата после ако мн пада лесно ще сложищ някое болтче,лесно ли му се натиска пружината на тоя новия ,да не са ти сложили от тия за транспортерите
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
HEARTLESS написа:Колега с чисто нов ли ти смениха стария термостат?Ако е така би трябвало да не вкл толкова на често, варианта е мн бьрзо да се е сдухал ,или да си е менте и като нов поне според мен,ако си сигурен че датчика на перката ти е наред,ако се чудиш свали го,направи му две малки дупчици и виж как ще е температурата после ако мн пада лесно ще сложищ някое болтче,лесно ли му се натиска пружината на тоя новия ,да не са ти сложили от тия за транспортерите

Към колегата с проблема.Както ти казах по-рано замери си истинската температура.Пробвай и с друг датчик за перката от някой друг с същата кола.Ако с неговия датчик има промяна в честотата на пускане на перката,сменявай го.Не вярвай на 100% на показанията не уредите,почти винаги има отклонения.И да не вземеш да дупчиш термостата!!!

ПП.Не каза кога ти се пуска перката често.В движение или когато работи на място.
Благодаря на всички за мненията. Сега стрелката за температурата на водата стои почти на средата (съвсем леко в дясно). Може би вече термостата да се е "разработил" - на него пишеше, че се включва на 87 градуса. Перката се включва често на място - в задръстванията.
- gambino
- Автомобил:
- Двигател:
преди два месеца и аз сменях термостат
и сега с новия стелката е точно кадето е и твоята
една идея в дясно и не мърда от там независимо от това дали е в задръстване или
извъградско. Убеден съм че това е правилното положение.
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
kara написа: Перката се включва често на място - в задръстванията.
ето защо се вкл'чва перката често в тея жеги е нормално да става така не се притесняваи всичко е нормално . аз забелязах че като карам и аз и брата колата в града загрява и се включва перката често . държи около 90-те градуса . ще видиш че като се захлади малко няма да се включва толкова често . аиде и със здравве да си караш колицата и недей да вярваш на колегата дето ти каза да си дупнеш термостата .след тази манипулация за нищо няма да става .
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
gambino написа:преди два месеца и аз сменях термостат
И при мен след смяна на термостата седи леко в дясно...сменях и датчика за температурата на таблото и пак така си седи.Мерих си температурата на антифриза и си е 90градуса

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”