Накладки и дискове-----нормално ли е?
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Накладки и дискове-----нормално ли е?
колеги, тъй като съм зелен шофьор на едва 3 годинки та ми се наложи да сменям дискове и накладки.всичко точно смених ги.предни дискове с комплект предни и задни накладки, обаче имам следния въпрос колеги колко е дълъг горе долу преиода на напасване и улягане на накладките тоест след колко километра е нормално педала да възвърне нормалната си твърдост и колата да спира както трябва?!минах вече около 90 километра, но тъй като не съм правил такава манипулация преди реших да питам по опитните.забелязвам и друго нещо като я пускам по инерция тоест изключа от скорост колата някак си по мудно се движи тоест накладките я забавят без да пипам педала и после като спа от дисковете мирише на печени яйца
да подчертая че карам доста спокойно и умерено заради тях не съм спирал като луд.имам ли причина за притеснение или всичко е в рамките на нормалното?!благодаря предварително

Всичко е нормално. Наскоро и аз имах същото преживяване (можеш да прочетеш тук). След около 200-300км. (градко) нещата си отиват на мястото и колата започва да спира чудесно. През този период е добре да се стремиш да не прегрееш феродото и дисковете. Става с умерено не много продължително прилагане и на спирачното усилие. При спиране се опитвай да отпускаш от време на време педала. Все пак ако се наложи да спреш - спирай; по никакъв начин не застрашавай останалите участници в движението и себе си. Недай си боже да стане бела - никой няма да ти признае опечени, недоопечени, напаснати или недонапаснати спирачки. За това малко по-лекичко, с по-голяма дистанция ... и след седмица всичко ще ти е наред.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:Здравей, аз ги жаля около 200 км (за по-сигурно). Но това, че задържат при отпуснат педал не ми допада.
става въпрос за почти недоловимо задържане....не изглежда сериозно но реших да питам....вече 100 км съм минал и се притеснявам.иначе накладките са АТЕ
ПП благодаря на всички, дано се оправи

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”