Ток без да е на контакт Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Ток без да е на контакт Б3

Мнениеот Muku » Пет 10 юли 2009 20:44

Здравейте колеги!
Преди малко като се прибирах от работа "се отбих" в колата за една подмяна на една пластмаса и се сблъсках със следния проблем: когато лоста на мигачите е вкл. (имам предвид дали на ляв или на десен мигач) имам някакви тоци по колата: бачкат чистачки, пръскалки за течността за предното стъкло, фарове....
Задължително допълвам че наскоро ми монтираха реле с което да "гася" габаритите след като изключа от контакт колата.

Та въпроса ми е: Нормално ли е това с тоците или нещо при монтажа на релето е прецакано?
Колата е Б3 1.8ми ААМ мотор

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Ток без да е на контакт Б3

Мнениеот gr_kanev » Съб 11 юли 2009 9:56

Забравили са да сложат диоди на габаритите. При изключен контакт и включен мигач, светят съответните габарити. Като няма диоди, захранването минава обратно. Търси тези, дето са ти слагали релето.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 16 авг 2009 16:48

Здравейте колеги!
Не искам да "ъпвам" темата, а просто да допълня с един въпрос:
След като монтирахме релето, след него и диодите които спомена колегата от скоро забелязвам един друг проблем: Когато изключа от контакт колата не ми работят аварийните светлини! :shock
Еладжията ли да търся пак, защото е объркАл нещо или това е нормално при такива манипулации?

morsa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morsa » Нед 16 авг 2009 17:25

Muku написа:Здравейте колеги!
Не искам да "ъпвам" темата, а просто да допълня с един въпрос:
След като монтирахме релето, след него и диодите които спомена колегата от скоро забелязвам един друг проблем: Когато изключа от контакт колата не ми работят аварийните светлини! :shock
Еладжията ли да търся пак, защото е объркАл нещо или това е нормално про такива манипулации?

Абе как ще е нормално бе колега аварийните винаги тря си бачкат Винаги ( без ключ с пусната аларма абе винаги ). Търси си "майстора" да ти го оправи тва.
Дано съм бил полезен

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Нед 16 авг 2009 21:52

Благодаря колега :)
Значи ще ходя "да си искам парите" (не че съм давал де)
Цялата работа е там, че човека не беше правил подобна манипулация до сега (което не го оправдава според мен) и може да се е заблудил.
Някакви идеи къде се поставят въпросните диоди може ли да дадете, поне да знам къде да търся "намеса" така да се каже :)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 7:12

Обикновено от алармата излиза само един кабел, който управлява и двата мигача. На него се слагат двата диода, като е добре да са поне 3 ампера. Връзваш кабелите на мигачите към другия край на диодите.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пон 17 авг 2009 12:53

Ммм аз нямам аларма :oops: :?
До колкото забеязах интервенцията е направена зад ключа с който се включват светлините.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 17:29

Muku написа:Ммм аз нямам аларма :oops: :?
До колкото забеязах интервенцията е направена зад ключа с който се включват светлините.

Май пак не съм прочел много подробно за какво иде реч в твоя случай... Огледай все пак дали дввата габарита не са вързани на едно реле (то и аз така бях направил навремето...) и по същия начин при оставяне на лостчето в положение "Паркинг" светеха и двата мигача, не само единия. Решението е или диоди, или релета за всеки габарит (може и с едно реле с няколко вериги - Ваското1 ми беше показал едно което е с 4 вериги от по 7 ампера всяка)

Върни се в “Passat”