Здравейте колеги!
Преди малко като се прибирах от работа "се отбих" в колата за една подмяна на една пластмаса и се сблъсках със следния проблем: когато лоста на мигачите е вкл. (имам предвид дали на ляв или на десен мигач) имам някакви тоци по колата: бачкат чистачки, пръскалки за течността за предното стъкло, фарове....
Задължително допълвам че наскоро ми монтираха реле с което да "гася" габаритите след като изключа от контакт колата.
Та въпроса ми е: Нормално ли е това с тоците или нещо при монтажа на релето е прецакано?
Колата е Б3 1.8ми ААМ мотор

Ток без да е на контакт Б3
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Ток без да е на контакт Б3
Забравили са да сложат диоди на габаритите. При изключен контакт и включен мигач, светят съответните габарити. Като няма диоди, захранването минава обратно. Търси тези, дето са ти слагали релето.
Здравейте колеги!
Не искам да "ъпвам" темата, а просто да допълня с един въпрос:
След като монтирахме релето, след него и диодите които спомена колегата от скоро забелязвам един друг проблем: Когато изключа от контакт колата не ми работят аварийните светлини!
Еладжията ли да търся пак, защото е объркАл нещо или това е нормално при такива манипулации?
След като монтирахме релето, след него и диодите които спомена колегата от скоро забелязвам един друг проблем: Когато изключа от контакт колата не ми работят аварийните светлини!

Еладжията ли да търся пак, защото е объркАл нещо или това е нормално при такива манипулации?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Muku написа:Здравейте колеги!
След като монтирахме релето, след него и диодите които спомена колегата от скоро забелязвам един друг проблем: Когато изключа от контакт колата не ми работят аварийните светлини!![]()
Еладжията ли да търся пак, защото е объркАл нещо или това е нормално про такива манипулации?
Абе как ще е нормално бе колега аварийните винаги тря си бачкат Винаги ( без ключ с пусната аларма абе винаги ). Търси си "майстора" да ти го оправи тва.
Дано съм бил полезен
Благодаря колега
Значи ще ходя "да си искам парите" (не че съм давал де)
Цялата работа е там, че човека не беше правил подобна манипулация до сега (което не го оправдава според мен) и може да се е заблудил.
Някакви идеи къде се поставят въпросните диоди може ли да дадете, поне да знам къде да търся "намеса" така да се каже

Значи ще ходя "да си искам парите" (не че съм давал де)
Цялата работа е там, че човека не беше правил подобна манипулация до сега (което не го оправдава според мен) и може да се е заблудил.
Някакви идеи къде се поставят въпросните диоди може ли да дадете, поне да знам къде да търся "намеса" така да се каже

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Обикновено от алармата излиза само един кабел, който управлява и двата мигача. На него се слагат двата диода, като е добре да са поне 3 ампера. Връзваш кабелите на мигачите към другия край на диодите.
Ммм аз нямам аларма
До колкото забеязах интервенцията е направена зад ключа с който се включват светлините.

До колкото забеязах интервенцията е направена зад ключа с който се включват светлините.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Muku написа:Ммм аз нямам аларма![]()
![]()
Май пак не съм прочел много подробно за какво иде реч в твоя случай... Огледай все пак дали дввата габарита не са вързани на едно реле (то и аз така бях направил навремето...) и по същия начин при оставяне на лостчето в положение "Паркинг" светеха и двата мигача, не само единия. Решението е или диоди, или релета за всеки габарит (може и с едно реле с няколко вериги - Ваското1 ми беше показал едно което е с 4 вериги от по 7 ампера всяка)